Neler Yeni

DUAL CHANNEL RAM Çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Alihan Emre
Merhaba herkese iyi akşamlar ve forumlar. Yazı çok uzun olabilir o yüzden şimdiden affınıza sığınıyorum.
1 haftadır uğraştığım bir sorun var. DDR5 sisteme geçiş yaptım ilk olarak ASUS Prime B650M-K anakart aldım montajını yanlış yaptım vidalarını sabitlemeden monte ettim sadece 3 4 tane vidasını monte ettim. 16 GB Kingston Beast 6000 MHz CL30 değerlerinde RAM taktım işlemci olarak 7600X kullandım ilk başlarda sorun yoktu. Sonradan bilgisayarı açtım herhangi bir şekilde görüntü gelmedi. Bilgisayarcıya götürdüm anakartın yanlış montajlandığı için kısa devre yapmış dedi neyse onu düzeltti bir şekilde sonradan 8 GB DDR5 RAM taktık(Kingston 8 GB 6000 MHz) görüntü geldi ama şimdi diğer 8 GB takıyorum görüntü gelmiyor. Sonra RAM slotunda arıza olduğunu düşündüğüm için gittim Vatan Bilgisayar'a yeni bir B650M-R anakart aldım yine aynı şekilde tek 8 GB olarak denedim görüntü geldi ama 16 GB RAM yapınca Dual channel yaptığım anda görüntü gelmiyor yine bu sefer de aynı Kingston RAM'lerden bir 8×2 16 GB daha aldım belki öncekilerde sorun vardır diye o da olmadı. Gerek BIOS güncellemesi yaptım gerek BIOS reset yaptım olmadı, RAM'leri tek tek denediğimde görüntü geliyor ama 16 GB Dual yaptığımda gelmiyor. BIOS'tan iki RAM'i de tek tek takıp MHz'lerini düşürüp default olarak ayarladım ikisini de taktım yine olmadı yardımcı olur musunuz? BIOS pilini de söktüm 5-10 dakika bekledim taktım olmadı aklınıza gelebilecek her türlü çözümü de denedim olmuyor artık sinir krizi geçirmek üzereyim yardımcı olur musunuz? Bu ASUS Prime B650M-K anakartı, Kingston Beast 6000 MHz CL30 2 adet almıştım 16 GB ayrı olarak bir 16 GB da ayrı olarak İncehesap'tan satın aldım ve ürün açılıp denendiği için de iade almıyorlar yardım ediniz. Şimdi de belki bu RAM'ler uyumsuzdur diye G.Skill flare 16×2 32 GB 6000 MHz CL36 RAM sipariş ettim inşallah bunlar uyumlu çıkar ama eğer bu sorunu çözebilirsem iade edeceğim kargoya verilmeden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Alihan Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Abdullah Hacıgül abi bari sen yardımcı olur musun? Koskoca grupta mesaj yazan birisi yok mu yardımcı olacak birisi yok mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,295
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy
Top Bottom