Neler Yeni

Dün aldığım RTX 5080'i RTX 4090'a değiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Yasin
herkes sadece yeni o yıl çıkmış oyunları oynamıyor. ben mesela daha 2015-2023 arası oynamadığım en az 50 sağlam oyun vardır. hiçbirinde mesela 4kda 5000 serisi karta ihtiyaç duyulmuyor. %95inde falan fg yok.
o oyunları benim dandik 1060 da açıyor zaten :d.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
Niye 5080 yetmiyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka arkadaş sorunlu zaten boşu boşuna uğraşmışsın 5080’den 4090’a anca enayi geçer şu an o 5080’i alan keyfine bakıyordur oh beleşe geldi diye
5080 yetmiyor mu derken ? ben ondan bahsetmedim ki. 5080in olayı mfg. bu oyunlarda mfg ya da fg yokken çoğunlukla bu oyunları oynayacak kişi için fg mfgnin bir önemi kalmamış oluyor diyorum. kişinin kartı nasıl kullandığına nasıl kullanacağına çok bağlı bu işler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o oyunları benim dandik 1060 da açıyor zaten :d.
tamam işte biraz da kartın ederi kişiden kişiye değişen bir şey bana göre. kullanım şekline bağlı olarak değişir. ne tür oyun oynadığına göre değişir. kaç fps hedeflediğine göre değişir. değişir yani. dolayısıyla ben burada biraz kartın özelliğinden çok kişi bazında karta ekstra vereceği para miktarına bağlı olarak konuşuyorum. kişinin kendi ihtiyacına göre o ekstra parayı vermesi mantıklı mı tarzı.

ChristianSerratos

80+ Silver
Bu nasıl tartışma nolmuş burada

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Soner Külcü
evet bir devrin başlangıcı. o yüzden gelecek oyunların, geliştiricilerin buna ayak uydurması biraz zaman alacak ya hani ? bu zaman ne kadar sürecek o önemli işte. bir devir yeni başlıyor, her şeyin oturması belirli bir süre alacaktır. o süre 1-1.5 seneyi bulursa 5000 serisini atlar, o sürede para biriktirir 6000 serisine geçerim her şey yerli yerine oturmuş olur hem.
Bahsettiğim şey bu işte adam dlss i yeni yeni oyununa dahil ediyor cyberpunk gibş teknoloji demolarına sürekli ekleniyor diye ooo ai abi demenin mantığı yok geliştiricilerin çoğu bunları iplemiyor bile bu yüzden nvidia reflexi ekran kartına entegre etsin frame geni optimize etsin diyoruz frame gen neden gecikmeyi artırıyor çünkü oluşan orjinal fpsdende yiyor gecikemyi artıyor blurlanmalar artıyor şuan rtx 5080 4090 gücünde çıksaydı en az kas gücü olarak 4xde yaşanan gecikme daha az olacaktı daha az blurlanacaktı çünkü daha kolay olacaktı optimize edilişi şuan rtx 5000 nesli 100metreküp alanda 70 orjinal 30 sanal metreküpü aktar dönder yapacam diye uğraşıyor 100 değil 150 yapsalardı 90 orjinal 40 50 sanalı rahat rahar aktar dönder yapar boş kısmıda optimizasyon için kullanırdı

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,603
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Valla 5000 serisi çıktı diye 4000 serisi yabana atılamaz aynısını amd'de 6000-7000 serisi içinde yaptılar 5000 serisi geldi diye hayla zirveyi koruyan 4090'ı yabana atamayız ve fps oyunlarında etki ediyor ben kendim test ettim adamları görmek bile zor oluyo ayırt edemiyorsun çok detaylı haritalarda
Ya tabii ki sıfır alacaksan eski nesil alınabilir 4090 çok güzel kart ama yeni karttan eski nesile geçmek için aşırı mantıklı sebeplerin olması gerekiyor
herkes sadece yeni o yıl çıkmış oyunları oynamıyor. ben mesela daha 2015-2023 arası oynamadığım en az 50 sağlam oyun vardır. hiçbirinde mesela 4kda 5000 serisi karta ihtiyaç duyulmuyor. %95inde falan fg yok.
5080 zaten o oyunlarda işini görecek fazlasıyla önemli olan yeni oyunlardaki performansı. 10 sene öncesinin oyununu oynatmak için 4090a da ihtiyaç yok
vram kullanımı dlss ile falan çözülmüyor. nvidia'nın kendi lasmanında gösterdiği neural compresurre tanıtım görüntüsünde bile vram compresurre oranı %5 falan.
Yaklaşık 1.3 gb düşürüyor %5 düşürüyorsa yani 16gb vram için konuşursak 17-18gb vrami geçen kaç oyun var maksimum bir iki ilerisi için sorun çıkartma ihtimali var mı olabilir ama bunu düşünmüşlerdir zaten bunun için endişeleniliyorsa hak verebilirim dedim

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,337
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Gelecek yapay zeka saf gücü unutun artık donanım hızlandırmalar ile devam edilmesi çok normal. Şuan e.kartları evrimleşme sürecine giriyor Nvidia da ilk adımları atıyor. Doğal olarak FG mükemmel değil ama Nvidia nın yazılım konusunda ki başarısı ortada, gelecek böyle amd bile artık donanım hızlandırma yöntemine geçti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
can
şöyle ifade edeyim. bir okulun yanındaki apartmandaki kiralık bir dairenin değeri o okulda öğretmen olup o daireyi kiralarsa her sabah evden çıktıktan 5 dakika sonra okulda olabilecek olan bir kişi için sallıyorum 25 bin tl edebilecekken, o okulla bir alakası olmayan iş yeri zaten her halükarda o mahalledeki binaların olduğu bölgeden 30 dk uzakta olan bir kişi için ha orda oturmuş ha başka mahallede aynı kalitedeki 15 bin tllik dairede oturmuş farketmeyeceği için 15 bin tl edebilir. aslında daire aynı daire ama aynı dairenin değeri iki farklı kişi ve onların gereksinimleri için farklı değere sahip. birisi için o dairenin değeri 25 bin tl iken diğeri için 15 bin tl.

kart için de aynı durum geçerli en yeni oyunlar oynamak isteyen kişi için 55 bin tl edebilecek kart, "banane abi benim 2024 öncesi zaten oynamadığım bir sürü oyun var ben bunları 30 bin tllik kartla oynayabiliyorsam ve yeni seri gelene kadar cogunlukla bunları oynayacaksam 55 bin tllik kartın benim için 30bin tllik karttan farkı yok" diye düşünülerek o kişi için 30 bin tl edebilir.

Son düzenleme:

Cwenna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Aykut
şöyle ifade edeyim. bir okulun yanındaki apartmandaki kiralık bir dairenin değeri o okulda öğretmen olup o daireyi kiralarsa her sabah evden çıktıktan 5 dakika sonra okulda olabilecek olan bir kişi için sallıyorum 25 bin tl edebilecekken, o okulla bir alakası olmayan iş yeri zaten her halükarda o mahalledeki binaların olduğu bölgeden 30 dk uzakta olan bir kişi için 15 bin tl edebilir. aslında daire aynı daire ama aynı dairenin değeri iki farklı kişi ve onların gereksinimleri için farklı değere sahip.

kart için de aynı durum geçerli en yeni oyunlar oynamak isteyen kişi için 55 bin tl edebilecek kart, "banane abi benim 2024 öncesi zaten oynamadığım bir sürü oyun var ben bunu 35 bin tllik kartla yapabiliyorsam 55 bin tllik kartın benim için 35bin tllik karttan farkı yok" diye düşünülerek o kişi için 35 bin tl edebilir.
bu nasıl benzetme dostum :D

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,257
Üyeler
166,905
Son üye
kyraq