şöyle ifade edeyim. bir okulun yanındaki apartmandaki kiralık bir dairenin değeri o okulda öğretmen olup o daireyi kiralarsa her sabah evden çıktıktan 5 dakika sonra okulda olabilecek olan bir kişi için sallıyorum 25 bin tl edebilecekken, o okulla bir alakası olmayan iş yeri zaten her halükarda o mahalledeki binaların olduğu bölgeden 30 dk uzakta olan bir kişi için ha orda oturmuş ha başka mahallede aynı kalitedeki 15 bin tllik dairede oturmuş farketmeyeceği için 15 bin tl edebilir. aslında daire aynı daire ama aynı dairenin değeri iki farklı kişi ve onların gereksinimleri için farklı değere sahip. birisi için o dairenin değeri 25 bin tl iken diğeri için 15 bin tl.
kart için de aynı durum geçerli en yeni oyunlar oynamak isteyen kişi için 55 bin tl edebilecek kart, "banane abi benim 2024 öncesi zaten oynamadığım bir sürü oyun var ben bunları 30 bin tllik kartla oynayabiliyorsam ve yeni seri gelene kadar cogunlukla bunları oynayacaksam 55 bin tllik kartın benim için 30bin tllik karttan farkı yok" diye düşünülerek o kişi için 30 bin tl edebilir.