E 7500 overclock

Emré211

80+
Reaksiyon skoru
23
Arakadaşlar ben E 7500 işlemcisini voltaj vermeden en fazla 3.17Ghz'e kadar çıkarabildim 288x11 şeklinde acaba daha fazla arttırılabilir mi ? Deneyimli olanlar cevaplarsa sevinirim.

Arakadaşlar ben E 7500 işlemcisini voltaj vermeden en fazla 3.17Ghz'e kadar çıkarabildim 288x11 şeklinde acaba daha fazla arttırılabilir mi ? Deneyimli olanlar cevaplarsa sevinirim.
anakartın voltaj arttırımını destekliyorsa biraz araştırarak küçük adımlarla voltaj arttırarak test edebilirsin ama anlamıyorsan fazla voltaj verip sisteme zarar verebilirsin (prime 95 öneririm stabilite testi için ama occt de kullanabilirsin)

anakartın voltaj arttırımını destekliyorsa biraz araştırarak küçük adımlarla voltaj arttırarak test edebilirsin ama (prime 95 öneririm stabilite testi için ama occt de kullanabilirsin)
Peki çarpan kilidi 11 de mi kalsın ?

Peki çarpan kilidi 11 de mi kalsın ?
çarpan kilidini maximuma getir 11 en yüksekte isee 11 de kalsın ama bazı anakartlar 0.5 filan ek çarpan mı ne ayarlayabiliyordu galiba ama çok emin değilim

çarpan kilidini maximuma getir 11 en yüksekte isee 11 de kalsın ama bazı anakartlar 0.5 filan ek çarpan mı ne ayarlayabiliyordu galiba ama çok emin değilim
Voltaj verirken kaçtan başlayıp kaça kadar artırmalıyım ?

Voltaj verirken kaçtan başlayıp kaça kadar artırmalıyım ?
benim anakartım voltaj arttırımı desteklemediği için voltajsız oc yaptım bu konuda çok bir fikrim yok ama bu rehber işini görür gibi
(unutma her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır her nesil her seri hatta aynı modelin atıyorum a1 a2 revixyonunun bile oc kapatisesi farklı oluyor bunu baz alarak kendi stabil değerlerini bul bence)

Geri