Neler Yeni

📦 E-Ticaret devi Amazon Türkiye de vergi engelli çıktı.

teknik servis aman düşman .... ben bir doa belgesi almak için 5 ay uğraştım iş bilmezler çok piyasada :kekw:
Ben belli başlı yolla hallediyordum amazonda o yoluda kapattılar yaw 😆
Mesaj otomatik birleştirildi:

O senın şansına.4kg royal canin kedi maması aldım patlak çıktı.Para iadesi yapıp ürün sizde kalıp imha edebilrsinz dediler.Tabi ki etmedim sokak kedilerine dağıttım.
Şansıma ..... 😆

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Berk
kdv.png

tabii efendimm

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu olaylarda farklı bir durum var sanırım. Teslada 1 kuruş vergi vermiyormuş. Sanırım yatırım vs. yaptıklarında vergiden düşülüyor.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
485
İsim
Yusuf Kaplan
Arkadaslar bu sırketlerettıgı karı yatırım olarak kullanıp gıder gosterıyorlar. bu yuzden de vergı vermıyorlar. Burada sırketler zarar etmıs sozde hahah yazmak yerıne bu sırketler ettıgı karı ısıne yatırım yapmıstır. Bu da verılen kanunen hak yatırımcılara. Benım de sırketım olsa vergı yerıne ısıme yatırırım karımı ısım buyur ve para da cepte kalır. Sorun sırketler degıl.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,174
İsim
Diyarhan
indir.jpeg

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
485
İsim
Yusuf Kaplan
Bu olaylarda farklı bir durum var sanırım. Teslada 1 kuruş vergi vermiyormuş. Sanırım yatırım vs. yaptıklarında vergiden düşülüyor.
dogrusu bu. Kanunen verılen hak. Sen ıstıhdam yap karınla ısını buyut ben de vergı almayayım dıyor.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,174
İsim
Diyarhan
Kazancı büyümeye harcadıkları için cebe giren gelir yok. Gelir olmayınca vergisi de olmuyor

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,053
İsim
eyyüb
Hocam Daha Yeni Amazon GE Satıcısından Ryzen 5 - 5600X Almıştım :peeposad:

Gümrüğe Takılmaz Değil Mi ? :shy:
Cizlayip bahane bulmasa tr gümrükcusunde takılmaz pandemide PTT kargo eleman olmamasi ve içerdeki ürünleri rüşvet ve yemek karşılığında verdiğini müdürlerinden teslim almak için kağıt çıkarmama rağmen ürün ana dağıtım merkezine gitmeme rağmen görmeme rağmen yok veremem bura karisik diyip vergisini ödedim ürünü geri gönderildiler veya çaldılar.
Ürünün parası biç oldu ürün geride gitmedi.
Tr bazen çok kötü şeyler dönüyor hiç bir cezada almadılar.
Çok önceden yurt dışı telefon kargo dan alıyorum sorun olmuyordu mübarek firmalar 10 yılda çok garip haller aldılar.
En ufak parçanın dağı yok olma ihtimali var artık.
Amazon pek bir şey olmuyor.
Devlet adı altında olan PTT oliyor niyese Amazon dağa güvenilir kaçırdı vergi bile varsa helal hoş olsun bence.
Screenshot_2024-07-29-12-16-10-475_com.android.chrome.jpg

Fleewsefa

80+
amazon prime'ın neden her içeriği sansürleyip rtük'ün en ufak lafında kaldırdığı şimdi belli oluyor :)

eneskaya6

80+ Silver
Turkiye icin sasirilmayacak bisey. Hic vergi vermemeleri kabul edilebilir bisey değil ama en azından normalde vermesi gerekenin yarısını çeyreğini verseler bu kadar dikkat çekmez. bu tarz firmalar yatirim ve istihdam sağladığı için tabikide vergi vermeyecek turkiye de şaşırmadım. asgari ücretle maaş alan daha çok vermiş…
Mesaj otomatik birleştirildi:

yatırım yapildigi icin matrahsız cıkmıyor. matrah yıl sonu oluşan toplam ödeme. bu firmalar direk devlete 1 kuruş ödemiyor. aylık ödemeler, 3 aylık gelir ödemesi, yıllık gelir ödemesi matrah diye gidiyor. hic ödememek tamamen saçmalık büyük ihtimalle anlaşıyorlar atiyorum senin yıllık gelirin 50Milyonu gecmezse matrahsız olacak demislerdir şirketlerde butun hesabini 50milyonu gecmeyecek şekilde ayarlamislardir

Top Bottom