Neler Yeni

Eğer garantilik durum çıkarsa faturasız işlem yapılıyor mu?

Dambıldor

80+ Silver
Birinden sıfır jelatini üzerinde psu alıyorum. Boğaz içi bilisimden 2 yıl garantili kontrol ettim. Fakat fatura yok. Ileride sıkıntı çıkarsa işlem yapıyorlar mı acaba?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
faturasız ürün almanızı önermem bence almayın

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
Müşteri hizmetlerini arayıp onlardan bilgi almakta fayda var. Ayrıca faturasız ürünün çalıntı çıkma ihtimali var, illa almak isterseniz şahıstan tc, isim soy isim vs alın ki olur da çalıntı çıkarsa polise muhattabını iletin, aradan çekilin.

Dambıldor

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Müşteri hizmetlerini arayıp onlardan bilgi almakta fayda var. Ayrıca faturasız ürünün çalıntı çıkma ihtimali var, illa almak isterseniz şahıstan tc, isim soy isim vs alın ki olur da çalıntı çıkarsa polise muhattabını iletin, aradan çekilin.
Hocam bunu izmirde bir dükkandan satın alıyorum. Alan arkadaş benim aldığım üründen 5 tane toplu almış fakat aldığı kişi faturada başka ürünler olduğu için vermek istememiş. O yüzden sordum. Önceden 2 kez ürünlerimi garantiye yolladım fakat ne fatura sordulsr ne belge direk seri nodan işlem yaptılar.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
Hocam bunu izmirde bir dükkandan satın alıyorum. Alan arkadaş benim aldığım üründen 5 tane toplu almış fakat aldığı kişi faturada başka ürünler olduğu için vermek istememiş. O yüzden sordum. Önceden 2 kez ürünlerimi garantiye yolladım fakat ne fatura sordulsr ne belge direk seri nodan işlem yaptılar.
Dediğin gibi artık garantiye ürün yollarken garanti belgesinin pek bir önemi kalmadı. Ürün sistemlerinde kayıtlı olduğu için hemen garanti durumu tespit edilebiliyor. Ama şunu düşün, ürün çalıntıysa ve çalındığı için polise gidilmişse? O zaman muhtemelen sistemde bu da belli olur ve durduk yere başına iş alırsın. Faturada birden fazla ürün varsa faturanın net bir fotoğrafını çek veya sana satan kişi "xxxxxx seri numaralı a marka b model c ürününü dambıldor'a, ben trabzonlu satıcı, yyy tl karşılığında satıyorum ve ürünün çalıntı olmadığını beyan ediyorum" gibisinden bir kağıt yazüp imzalayabilir. Bu hukuki olarak doğru bir belge olur mu bilmiyorum, avukat falan değilim. Ama en azından sorun çıkar da polise gösterirsen polis senin suçsuz olduğunu anlar.

Dambıldor

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin gibi artık garantiye ürün yollarken garanti belgesinin pek bir önemi kalmadı. Ürün sistemlerinde kayıtlı olduğu için hemen garanti durumu tespit edilebiliyor. Ama şunu düşün, ürün çalıntıysa ve çalındığı için polise gidilmişse? O zaman muhtemelen sistemde bu da belli olur ve durduk yere başına iş alırsın. Faturada birden fazla ürün varsa faturanın net bir fotoğrafını çek veya sana satan kişi "xxxxxx seri numaralı a marka b model c ürününü dambıldor'a, ben trabzonlu satıcı, yyy TL karşılığında satıyorum ve ürünün çalıntı olmadığını beyan ediyorum" gibisinden bir kağıt yazüp imzalayabilir. Bu hukuki olarak doğry bir belge olur mu bilmiyorum, avukat falan değilim. Ama en azından sorun çıkar da polise gösterirsen polis senin suçsuz olduğunu anlar.
Hocam böyle birim durumun olacağını sanmıyorum. Satan yerin adresi belli adı belli numarası belli. İzmirde direk dükkanı var. Alan kişi mining için almış psularin ama ekran kartı bulamadığı için geriye kalan sistemi uygun fiyata satmış bu arkadaşa. Artık aldım alan kişi donanım haberde baya referansı felan mevcut o yüzden sıkıntı çıkmaz.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
Hocam böyle birim durumun olacağını sanmıyorum. Satan yerin adresi belli adı belli numarası belli. İzmirde direk dükkanı var. Alan kişi mining için almış psularin ama ekran kartı bulamadığı için geriye kalan sistemi uygun fiyata satmış bu arkadaşa. Artık aldım alan kişi donanım haberde baya referansı felan mevcut o yüzden sıkıntı çıkmaz.
Peki, senin bileceğin iş. Ben sadede eşeği sağlam kazığa bağlayalım dedim ama sen zaten sağlam diyorsan sorun yok. Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullan :)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Garantisiz garanti olur (fatura ile) ama faturasız hiçbir şey olmaz çünkü o ürünü aldığını kanıtlayamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Mahmut ÇELİK
Instagram
www.instagram.com/mahmutcelik53/
Twitter
mahmutcelik53
Birinden sıfır jelatini üzerinde psu alıyorum. Boğaz içi bilisimden 2 yıl garantili kontrol ettim. Fakat fatura yok. Ileride sıkıntı çıkarsa işlem yapıyorlar mı acaba?
İletişime geç mail adresini ver faturanı yollasınlar faturasız hiçbir yer işlem yapmaz alman gerekiyor.

Dambıldor

80+ Silver
İletişime geç mail adresini ver faturanı yollasınlar faturasız hiçbir yer işlem yapmaz alman gerekiyor.
Garantisiz garanti olur (fatura ile) ama faturasız hiçbir şey olmaz çünkü o ürünü aldığını kanıtlayamazsın.
Bundan önce 2 kez garantiye ürün yolladım aralarından 2. El olan da vardi ama daha hiçbir şey sormadılar. Direk değişim yaptılar bunda da çok farklı olacağını sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıkıntı mümkün değil
Sıkıntı mümkün değil derken? Anlamadım

slayerzs34

80+ Bronze
Bundan önce 2 kez garantiye ürün yolladım aralarından 2. El olan da vardi ama daha hiçbir şey sormadılar. Direk değişim yaptılar bunda da çok farklı olacağını sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıkıntı mümkün değil derken? Anlamadım
Sıkıntılı bir işlem faturasız da mümkün değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,306
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520