Neler Yeni

Egzama-Kepek önleyici şampuan önerisi

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Senelerdir ne kepeğim bitti ne egzamam yüzüm deli gibi kaşınıyor. Hafta da 5 duş alıyorum. Şampuan önerisi bekliyorum. F/p bir şey olursa iyi olur.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o yüzden oluyor zaten, vücudun yağa ihityacı var. haftada 2 kere şampuan yeterli, diğer günlerde sadece su ile temizle.
Hocam mecbur duş almam gerekiyor. Hafta da 5 duş almadan önce de oluyor. Haftanın 5 günü spor yapıyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam mecbur duş almam gerekiyor.
Duş alma demiyorum, çok fazla ve gereksiz şampuan kullanıyorsun. Duşta saçını yıkarken sadece 2 gün şampuan kullan. Pazartesi-perşembe gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: M.2.

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Conqueror
Kardeşim benim de kafamda sık sık yara kabuğu oluyordu kepek zaten anlatmıyorum bile en son bizim burada bulunan Tarım Koperatifinden bir şampuan ldım ismi aklımda değil fakat yeşil kutusu var ve doğal zeytinyağlı bir şampuan Allaha şükür bu şampuan her sorunumu halletti var ise etrafında o market dene derim.
Bundan çnce tabi eczaneye git konazol diye bir şampuan al onu kullan haftada iki üç kere sıkıntıların hemen geçecektir.

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Enes
medikal şampuanlar var ketoral mesela eczaneden almak gerek. ben kullanıyorum şuan faydasını gördüm

Eczaneden KETORAL şampuan al, koş.

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
İlker Palalı
Duş harici egzema ve kepek bir nevi hastalık özellikle şampuana dikkat etmen gerekiyor kötü marka kullanmamak ve özellikle kimyasal yerine bitkisel şampuanlar kullanmak daha önemli havalar yine fark ettirir bir sıcak bir soğuk havaya çıktığın zaman yine bu tür rahatsızlığın artabilir genelde bere kullanmaya özen gösterebilirsi, soğuk havalarda, şampuan olarak şuan için kullanman gereken eczaneden zeptinon şampuan(39 TL) alabilirsin onunda kullanması haftada 2 defa kullanabilirsin kullanımı ise ilk yarım avuç şeklinde şampuanı döküp saçları yıkamak tekrar yine aynı işlemi yapıp 5 veya 10 dakika kafada köpük halde bekletip yıkamak kepek geçene kadar yada azalana kadar sadece bu şampuanı kullan daha sonra bitkisel şampuan alıp kullanmaya devam et umarım faydasını görürsün geçmiş olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
can karabey
3 madde
1-Ketoral al tüm yüze uygula 5 dk bekle sonra durula
2-Karbonat al 1 su bardağına 1 çay kaşığı karbonat sabah ve akşam 1er bardak
3-Duşu rutinleştir her 24 saate bir veya 48 saate bir aynı saatte duş al
bunların 3 ünü yapıpta çözmeme ihtimalin yok eğer çözemessen yine yaz ama sanmam

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Clear-Men ilk başlarda çok iyiydi sonra bir anda tekrar kepek-egzama başladı. Öncelikle ketoral satın alayim ama bunu kafaya da uygulamayacak mıyım?
Duş harici egzema ve kepek bir nevi hastalık özellikle şampuana dikkat etmen gerekiyor kötü marka kullanmamak ve özellikle kimyasal yerine bitkisel şampuanlar kullanmak daha önemli havalar yine fark ettirir bir sıcak bir soğuk havaya çıktığın zaman yine bu tür rahatsızlığın artabilir genelde bere kullanmaya özen gösterebilirsi, soğuk havalarda, şampuan olarak şuan için kullanman gereken eczaneden zeptinon şampuan(39 TL) alabilirsin onunda kullanması haftada 2 defa kullanabilirsin kullanımı ise ilk yarım avuç şeklinde şampuanı döküp saçları yıkamak tekrar yine aynı işlemi yapıp 5 veya 10 dakika kafada köpük halde bekletip yıkamak kepek geçene kadar yada azalana kadar sadece bu şampuanı kullan daha sonra bitkisel şampuan alıp kullanmaya devam et umarım faydasını görürsün geçmiş olsun
Kesinlikle bazı aylar oluyor bazı aylar olmuyor. Havalar ısınmaya başladığında deli gibi artıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Duş alma demiyorum, çok fazla ve gereksiz şampuan kullanıyorsun. Duşta saçını yıkarken sadece 2 gün şampuan kullan. Pazartesi-perşembe gibi.
Her duşta kullanıyorum haklsınız. Peki bu ketoral olsun bitkisel şampuanlar olsun bunları her duşta kullansam sıkıntı olur mu?

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Egzama bölgeleri kuru yağsız kaldığında kaşıntı ve döküntü oluşturur. Sık sık ve çok sıcak su ile duş vs. de belirtileri arttırabiliyor.
Nem sağlayan şampuanlar genelde iyi geliyor.

Eczanelerde bulunan aşağıdaki kremi akşam yüzüne sürdüğünde sabah hiçbir şikayetin kalmıyor... (egzama sonucu oluşan kaşıntı, kızarıklık, döküntü vs.)
fucicort-krem-ne-ise-yarar.jpg

Neticede sağlık ile ilgili bir durum olduğundan doktor a görünmeden yüzüne ketoral şampuan vs. sürme... Önce doktora görün, belki bu ilaç ya da kremlere karşı alerjin var ?

Doktor kontrölü gerekli...

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
İlker Palalı
Clear-Men ilk başlarda çok iyiydi sonra bir anda tekrar kepek-egzama başladı. Öncelikle ketoral satın alayim ama bunu kafaya da uygulamayacak mıyım?

Kesinlikle bazı aylar oluyor bazı aylar olmuyor. Havalar ısınmaya başladığında deli gibi artıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her duşta kullanıyorum haklsınız. Peki bu ketoral olsun bitkisel şampuanlar olsun bunları her duşta kullansam sıkıntı olur mu?
her duşta kullanmana gerek yok dediğim gibi hafiflediği yada azaldığı zaman bitkisel şampuan kullanman lazım bu tür ürünlerde sürekli aynı ketoral vb tarzı şampuanları sürekli sürekli kullanırsan yine kepeğe neden olabiliyor tabi bu uzun süre kullanımda daha çok oluyor

Top Bottom