Ekran kartı fan titremesi

YusufShn01

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
641
Şubat ayında aldığım rx 6500 xt ekran kartı ( sapphire model) yüzde 38 fan hızından sonra titreşim yaptığını farkettim. Azıcık titreşim sesi duyuyorum kasaya elimi koyduğum zaman az da olsa titrediğini hissediyorum. Ekran kartının fanları durduğu zaman titreşim kesiliyor yani titreşimin fanlardan geldiğine eminim. Rahatsız edici bir durum değil fakat bir problem var mı diye merak ediyorum montaj sırasında fan bilyaları düzgün takılmamış vs olabilir mi sizce? Fakat dediğim gibi yüzde 38 fan hızının altında titreşim kesiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@RevDeisDou @Ckribrahim

Son düzenleme:
Şubat ayında aldığım rx 6500 xt ekran kartı ( sapphire model) yüzde 38 fan hızından sonra titreşim yaptığını farkettim. Azıcık titreşim sesi duyuyorum kasaya elimi koyduğum zaman az da olsa titrediğini hissediyorum. Ekran kartının fanları durduğu zaman titreşim kesiliyor yani titreşimin fanlardan geldiğine eminim. Rahatsız edici bir durum değil fakat bir problem var mı diye merak ediyorum montaj sırasında fan bilyaları düzgün takılmamış vs olabilir mi sizce? Fakat dediğim gibi yüzde 38 fan hızının altında titreşim kesiliyor.

@RevDeisDou @Ckribrahim
Karttan olduğuna eminsen ver garantiye.

Rulmanı salgılıdır. Titreşim salgıdan yapar.
Garantiye gönderip uzunca süre ekran kartsız kalacağım çok can sıkıcı o kadar para verip yaşadığım şeye bak
Bu şekilde kullansam sorun olurmu

@RevDeisDou @Ckribrahim
Fan Rattling sorunudur. Fiziksel muhtemelen.

Şunu dene, görsellere bakarsan anlarsın.

Fan Rattling sorunudur. Fiziksel muhtemelen.

Şunu dene, görsellere bakarsan anlarsın.
Sapphire pulse kullanıyorum

Geri