Neler Yeni

Ekran Kartı Isınma Sorunu

Proksis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre
Merhabalar birkaç gün önce R7 5700X işlemci aldım bunun yanında Arctic esports duo işlemci soğutucusu aldım macunu sürüp taktım ama işlemci sıcaklığı oyunlarda 60-65 derece arası ve ekran kartı sıcaklığı 80-90 aralığında önceden ekran kartı bu kadar ısınmazdı 3 fanlı ekran kartım ve hepsi de çalışıyor fanların. İşlemcinin de sıcaklığı yüksek bunun sebebi ne olabilir acaba (Eski işlemci R5 3600 ve stok fan ile kullanıyordum sıcaklık derece yine 60-65 arasındaydı.)

Musa00.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Musa
Işlemci fanın sıcaklığı ekran kartına vurmaz diye düşünüyorum ekran kartı bakımı gelmiş olabilir

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Emirhan
Merhabalar birkaç gün önce R7 5700X işlemci aldım bunun yanında Arctic esports duo işlemci soğutucusu aldım macunu sürüp taktım ama işlemci sıcaklığı oyunlarda 60-65 derece arası ve ekran kartı sıcaklığı 80-90 aralığında önceden ekran kartı bu kadar ısınmazdı 3 fanlı ekran kartım ve hepsi de çalışıyor fanların. İşlemcinin de sıcaklığı yüksek bunun sebebi ne olabilir acaba (Eski işlemci R5 3600 ve stok fan ile kullanıyordum sıcaklık derece yine 60-65 arasındaydı.)
İşlemci sıcaklığı gayet normal hocam
Ekran kartı modeliniz nedir ve ne zaman bakımlarını yaptınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve 3600 ile 5700X'i kiyaslamak saçma bir karşılaştırma olmuş ikisinin gücü aynı değil sonuçta 5700x'in ısınması son derece normal

Proksis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci sıcaklığı gayet normal hocam
Ekran kartı modeliniz nedir ve ne zaman bakımlarını yaptınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve 3600 ile 5700X'i kiyaslamak saçma bir karşılaştırma olmuş ikisinin gücü aynı değil sonuçta 5700x'in ısınması son derece normal
Öyle tabi ki ama başka kullanıcılara baktığım zaman aynı işlemci ve aynı soğutucu arada bariz fark var
Ekran kartı Asus Rog Strix RTX 2060 alalı 4 yıl kadar olmuştur üstündeki ve fandaki tozları temizlemek dışında hiçbir bakım yapmadım.

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,271
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Yeni işlemci bazı oyunlardaki darboğazı gidermiştir o yüzden ekran kartı ısınmıştır. Yani bu nasıl oluyor. Eski işlemciyle diyelim ki ekran kartı %80 kullanıyorsa yeni işlemciyle %99 kullanmaya başlamıştır. %99 demek maksimum watt çekmek demek. Bu da sıcaklığı arttırır.

Top Bottom