Ekran kartı kullanımı düşmesi

nifak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
478
Oyun oynarken bazen gpu kullanımı düşüyor. Çok anlık oluyor. Kullanım 98 99 iken 1 saniyeliğine 50 60 lara düşüp geri düzeliyor. Bu da anlık fps droba sebep olıyor. Sistemin parçalarına tek tek test yaptığımda hiçbir sorun görünmüyor. Sürücüler de güncel. Son 1 haftadır oluyor bu değişen bir şey olmamasına rağmen.Sıcaklıklar gpu cpu ikisi de 65-68 arasında.

5900x 3070ti
970evo plus

Hangi oyunlarda? Hepsi ise sıkıntı sürücünde olabilir. Önerilen sürücüyü kurmayı deneyebilirsin. Eğer 1-2 oyunda böyleyse bu durum sıkıntı oyunların optimizasyonundan da kaynaklı olabilir. Mesela FH4 bende droplanıyor. FPS'yi sabitleyerek bir nebze önüne geçebiliyorum

Hangi oyunlarda? Hepsi ise sıkıntı sürücünde olabilir. Önerilen sürücüyü kurmayı deneyebilirsin. Eğer 1-2 oyunda böyleyse bu durum sıkıntı oyunların optimizasyonundan da kaynaklı olabilir. Mesela FH4 bende droplanıyor. FPS'yi sabitleyerek bir nebze önüne geçebiliyorum
Forza 5 ve God of War da oluyor. Ama başka oyun oynamıyorum şu an. Ve geçen hafta olmuyordu mesela bu olay.

Geri