Ekran Kartı Modelleri Tier List

Reaksiyon skoru
26

1. Üst Seviye (Premium / Tier 1)

Bu kategorideki kartlar en iyi soğutmaya, en sessiz fanlara, en yüksek hız aşırtma (overclock) kapasitesine ve en gösterişli (RGB/LCD ekranlı) tasarıma sahiptir. Fiyatları diğerlerinden %15-30 daha pahalı olabilir.
  • ASUS: ROG Strix serisi (Pazarın liderlerinden)
  • MSI: Suprim X serisi
  • GIGABYTE: Aorus Master / Xtreme serisi
  • SAPPHIRE (Sadece AMD): Nitro+ Pure serisi
  • POWERCOLOR (Sadece AMD): Red Devil serisi
  • GALAX: HOF (Hall of Fame) serisi (Beyaz tasarımı ve rekor kıran performansıyla bilinir.

2. Orta Seviye (Fiyat/Performans / Tier 2)

Burası "Altın Oran" noktasıdır. Soğutması gayet yeterlidir, malzeme kalitesi sağlamdır (metal arka plaka vb.) ve gereksiz lükslerden arındırılmıştır. Oyuncuların çoğu bu seviyeyi tercih eder.
  • ASUS: TUF Gaming ve ProArt serisi (TUF serisi son yıllarda çok sağlamlaştı)
  • MSI: Gaming X / Gaming Slim serisi
  • GIGABYTE: Gaming OC ve Aero (Beyaz) serisi
  • SAPPHIRE: Pulse serisi (AMD'nin en çok satanı)
  • XFX: MERC ve QICK serisi (AMD için çok sağlam yapıdadır)
  • ZOTAC: AMP Extreme / Trinity serisi

3. Giriş/Ekonomik Seviye (Budget / Tier 3)

Bu kartlar aynı performansı verir (FPS farkı %1-2 oynar) ancak daha sıcak çalışabilirler, daha plastik hissettirirler ve fanları biraz daha sesli olabilir. Bütçe kısıtlıysa kesinlikle alınır, oyun oynamaya engel değildirler.
  • MSI: Ventus (2X veya 3X) serisi
  • ASUS: Dual ve Prime serisi
  • GIGABYTE: Windforce ve Eagle serisi
  • ZOTAC: Twin Edge serisi
  • GALAX: SG (Serious Gaming) ve EX serisi (Fiyatına göre genelde çok iyidir)
  • PALIT / GAINWARD: GameRock (Tasarımı üst seviye olsa da marka algısı bu grupta) ve Dual serileri.
  • INNO3D: Twin X2 serisi (Genelde piyasanın en ucuzudur)
  • PNY: Verto serisi

Markalar Hakkında Kısa Özet (Kullanıcı Gözüyle)

1. ASUS: ROG Strix ile zirveye oynar, TUF ile güven verir. İkinci elde en hızlı satılan markadır.
  2. MSI: Suprim çok lükstür. Ancak giriş seviyesi olan Ventus serisi bazen ısınma eleştirileri alabilir, dikkat edilmelidir.
  3. Gigabyte: Fiyatları genelde Asus ve MSI'dan bir tık daha uygundur. Gaming OC serisi tam bir fiyat/performans canavarıdır.
  4. Sapphire: Eğer AMD (Radeon) ekran kartı alacaksanız, Nvidia'nın Asus'u neyse AMD'nin Sapphire'i odur. Bir numaralı tercihtir.
  5. Zotac / Galax / Palit / Inno3D: Bu markalar Türkiye'de bazen "kalitesiz" sanılır ama yanlıştır. Sadece pazarlama bütçeleri daha düşüktür. Özellikle Galax ve Palit, çok köklü ve sağlam markalardır. Bütçeniz kısıtlıysa Asus Dual almak yerine Galax'ın 3 fanlı bir modelini almak daha mantıklı olabilir.

Sizlerde kullandığınız marka ve modelleri özellikle sorun yaşadıysanız yaşadığınız sorunla birlikte yazarsanız fikir alışverişi yapabiliriz.

Bütün her şeyi peşin satın alıp ekran kartına gelince paramın olmadığını gördüm ve bende taksitle giriş seviye olan RTX 4070 Windforce 12 GB ekran kartını aldım. Performans konusunda bir sıkıntım yok, ısı konusunda da okay ama abicim çok sesli ekran kartı. Hadi ben artık adapte oldum bi süre sonra duymuyorum fanları ama bu konuya takıntılı olanlar alırken bir kere daha düşünebilir. Onun haricinde biraz daha param olsaydı 5070 Super veya 5070 Tİ almayı düşünebilirdim. Liste güzel olmuş eline sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,375
Üyeler
184,930
Son üye
nurullahblc66
Geri