Neler Yeni

Öneri Ekran kartı önerisi.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
Sisteminin tamamını yazar mısın?
APU olan:
3200Mhz Kingston 8 GB Ram
AMD R3 3200G işlemci
Gigabyte b450m anakart
Samsung QVO 1TB SSD

MSI:
RAM frekanslarını hatırlamıyorum(Muhtemelen 3200'den daha düşük, 6-7 yıllık laptop), 16GB RAM
GeForce GTX 850M 2gb ekran kartı
İşlemcisini hatırlamıyorum, tek aklımda kalan i7 olduğu.
1 TB Harddisk, marka model hatırlamıyorum.
Sizin ekran kartınız ile o kart arasında %10-15 fark var 750ti bakabilirsiniz belki ikinci el ama çok bir fark yok aslında aralarında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O karttan kastım laptoptaki kart.
%10-15'den daha fazla bir fark seziyorum ama programları kullanırken. APU sistemim daha hızlı, ama görsel işleme konusunda çok zayıf, MSI ile arasında sanki dünyalar var. 750TI'in gücü nedir? Yani MSI laptopumdaki kadar mıdır yoksa daha mı iyidir?
yani evet bence siz öyle yapın çünkü gt 730 bile alsanız r3 3200gdan daha düşük performans verir bu bütçede aklıma bi o geliyor bulabilirseniz gt 1030 var r 3200g den daha iyi tek kanal ram kullanırsanız. ama siz 2x8 yani dediğiniz gibi bi 8 gb daha ram alırsanız gt 1030 ile aynı güçte bi karta sahip olursunuz ondan dolayı ram arttırın

apu için çift kanal 16 gb ram şart gibi bişi zaten
Yani bundan eminsek kesin çözebiliriz dersek, ekran kartı yerine RAM'de alabilirim. Hani APU sistemde kullanılan RAM'leri, istediğimiz kadar Ekran Kartı belleği olarak atayabiliyorduk sanırım.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
APU olan:
3200Mhz Kingston 8 GB Ram
AMD R3 3200G işlemci
Gigabyte b450m anakart
MSI:
RAM frekanslarını hatırlamıyorum(Muhtemelen 3200'den daha düşük, 6-7 yıllık laptop), 16GB RAM
GeForce GTX 850M 2gb ekran kartı
İşlemcisini hatırlamıyorum, tek aklımda kalan i7 olduğu.

%10-15'den daha fazla bir fark seziyorum ama programları kullanırken. APU sistemim daha hızlı, ama görsel işleme konusunda çok zayıf, MSI ile arasında sanki dünyalar var.

Yani bundan eminsek kesin çözebiliriz dersek, ekran kartı yerine RAM'de alabilirim. Hani APU sistemde kullanılan RAM'leri, istediğimiz kadar Ekran Kartı belleği olarak atayabiliyorduk sanırım.
Görsel işleme konusunda fark olmasının nedeni ekran kartı çekirdekleri olarak apu içindeki çekirdekleri kullanıyor bir harici ekran kartına geçmeniz görüntü işlemenizi hızlandıracaktır. Dediğim gibi ikinci el 750 ti bakabilirsiniz hem ekran kartı güçleri eşit gibi olur hem harici ekran kartı kullanmış olursunuz.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
Görsel işleme konusunda fark olmasının nedeni ekran kartı çekirdekleri olarak apu içindeki çekirdekleri kullanıyor bir harici ekran kartına geçmeniz görüntü işlemenizi hızlandıracaktır. Dediğim gibi ikinci el 750 ti bakabilirsiniz hem ekran kartı güçleri eşit gibi olur hem harici ekran kartı kullanmış olursunuz.
Anladım hocam.
Üstteki link sizce işimi görür mü? 750TI değil ama 750 Pirate diyor, 2gb 5000 mhz bellek hızı.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Anladım hocam.
Üstteki link sizce işimi görür mü? 750TI değil ama 750 Pirate diyor, 2gb 5000 mhz bellek hızı.
Hocam turbox almayın dolandırıcı onlar.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
30 adet 5 yıldız yorum almış. Yine de öyle diyorsanız başka 2. el bakmam gerek sanırım.
Bilmiyorum hocam forumda çok konu gördüm dolandırılmayın vs. Arkadaşımın aldığı kart 750 ti değil 730 çıkmıştı.(Benimde sonradan haberim oldu) Ayrıca malzemeleri de kalitesiz.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
GT 1030 Alın en kötü GT Serisinden alınabilecek kart'dır artık GT 730 Falan anca iş görüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem Dolandırıcı hemde gelse bile kalitesizdirler
Bilmiyorum hocam forumda çok konu gördüm dolandırılmayın vs. Arkadaşımın aldığı kart 750 ti değil 730 çıkmıştı.(Benimde sonradan haberim oldu) Ayrıca malzemeleri de kalitesiz.
Anladım, o zaman bir 2. el piyasasına kartlara bakayım. GT 1030 düşünsek, durum ne olur? Yani rahatlar mı sistem?
Bir de şöyle bir şey var, mesela sadece RAM yükseltsem 16 GB çıkartsam, Sonra bunun 4 GB'ını ekran kartı olarak ayırsam APU sistemde, bir işe yarar mı?

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Anladım, o zaman bir 2. el piyasasına kartlara bakayım. GT 1030 düşünsek, durum ne olur? Yani rahatlar mı sistem?
Bir de şöyle bir şey var, mesela sadece RAM yükseltsem 16 GB çıkartsam, Sonra bunun 4 GB'ını ekran kartı olarak ayırsam APU sistemde, bir işe yarar mı?
1030 daha güncel bir karttır hemen hemen 750 ti ayarındadır.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Bir öneriniz var mı?

Üstteki arkadaşta böyle demiş, kafam karıştı iyice. 😬
Harici ekran kartları aynı performansta olsalarda görüntü işlemede apulardan daha başarılılar o yüzden işinize böyle bir harici ekran kartı yarayacaktır. Gtx 750 ve 1030 hemen hemen aynıdır 750 ti bir tık daha öndedir.

Top Bottom