Squirtle48
80+ Silver
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
APU olan:Sisteminin tamamını yazar mısın?
3200Mhz Kingston 8 GB Ram
AMD R3 3200G işlemci
Gigabyte b450m anakart
Samsung QVO 1TB SSD
MSI:
RAM frekanslarını hatırlamıyorum(Muhtemelen 3200'den daha düşük, 6-7 yıllık laptop), 16GB RAM
GeForce GTX 850M 2gb ekran kartı
İşlemcisini hatırlamıyorum, tek aklımda kalan i7 olduğu.
1 TB Harddisk, marka model hatırlamıyorum.
%10-15'den daha fazla bir fark seziyorum ama programları kullanırken. APU sistemim daha hızlı, ama görsel işleme konusunda çok zayıf, MSI ile arasında sanki dünyalar var. 750TI'in gücü nedir? Yani MSI laptopumdaki kadar mıdır yoksa daha mı iyidir?Sizin ekran kartınız ile o kart arasında %10-15 fark var 750ti bakabilirsiniz belki ikinci el ama çok bir fark yok aslında aralarında.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O karttan kastım laptoptaki kart.
Yani bundan eminsek kesin çözebiliriz dersek, ekran kartı yerine RAM'de alabilirim. Hani APU sistemde kullanılan RAM'leri, istediğimiz kadar Ekran Kartı belleği olarak atayabiliyorduk sanırım.yani evet bence siz öyle yapın çünkü gt 730 bile alsanız r3 3200gdan daha düşük performans verir bu bütçede aklıma bi o geliyor bulabilirseniz gt 1030 var r 3200g den daha iyi tek kanal ram kullanırsanız. ama siz 2x8 yani dediğiniz gibi bi 8 gb daha ram alırsanız gt 1030 ile aynı güçte bi karta sahip olursunuz ondan dolayı ram arttırın
apu için çift kanal 16 gb ram şart gibi bişi zaten