MasterKing-25
80+
- Reaksiyon skoru
- 32
Merhaba. Elimde ASUS TUF RTX 3060 12 GB (LHR) model bir ekran kartı var bu ekran kartına overclock denedim ve Furmark 4 saate yakın bir süre teste tuttum herhangi bir sorun olmadı fakat Witcher 3 veya bir başka oyunda denediğimde oyun hata vs. vermeden kapanıyor, masaüstüne atıyor. Bunun sebebi nedir?
Diğer sistem bileşenlerim bu şekilde:
Anakart: ASRock B450M Pro4
İşlemcim: Ryzen 3600XT (herşeyi stock durumda, hiç overclock denemedim bu parça için)
Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 16 GB (8x2) GB - CL15 Overclock ile -
Hava Soğutma: Arctic Freezer 34 Esports DUO
PSU: Xigmatek 750W Shogun 80 PLUS Gold
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Bilgisayar Kasası: Dark Guardian Pro Mesh
Ekran kartım için +200 Core Clock, +1000 Memory Clock ve Power Limit ve Temp Limit'i sona aldım hatta çok fazla olmadan Voltage ayarını yükseltmiştim bu ayarlarla stabil çalıştırıldığı söyleniyor internette bende bunu denemiştim overclock ayarı olarak onu da belirteyim...
Diğer sistem bileşenlerim bu şekilde:
Anakart: ASRock B450M Pro4
İşlemcim: Ryzen 3600XT (herşeyi stock durumda, hiç overclock denemedim bu parça için)
Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 16 GB (8x2) GB - CL15 Overclock ile -
Hava Soğutma: Arctic Freezer 34 Esports DUO
PSU: Xigmatek 750W Shogun 80 PLUS Gold
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Bilgisayar Kasası: Dark Guardian Pro Mesh
Ekran kartım için +200 Core Clock, +1000 Memory Clock ve Power Limit ve Temp Limit'i sona aldım hatta çok fazla olmadan Voltage ayarını yükseltmiştim bu ayarlarla stabil çalıştırıldığı söyleniyor internette bende bunu denemiştim overclock ayarı olarak onu da belirteyim...