Neler Yeni

Ekran kartı overclock

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Soner Külcü
Soru açık arkadaşlar Ekran kartıma overclock yapacağım.
Msi afterburner ile yapıldığını gördüm ama bunda anladığım kadarıyla afterburnerı sürekli açmak gerekiyor afterburner ile stabil değerler elde ettikten sonra kalıcı o şekilde çalıştırmayı nasıl yaparım?

Ve hangi değerleri ne miktarda artırp azalmalıyım ki en stabil değerleri deneme yanılma yoluyla bu değerleri elde edeyim
Kartım 59-61 derece arası çalışıyor oc modda 70 derece üsyüne çıkmayacak şekilde oc yapmayı planlıyorum kartım 4080 suprim x

crabman

80+ Bronze
nvidianın kendi uygulamasında otomatik overclock yapma var.

traviss

80+
Soru açık arkadaşlar Ekran kartıma overclock yapacağım.
Msi afterburner ile yapıldığını gördüm ama bunda anladığım kadarıyla afterburnerı sürekli açmak gerekiyor afterburner ile stabil değerler elde ettikten sonra kalıcı o şekilde çalıştırmayı nasıl yaparım?

Ve hangi değerleri ne miktarda artırp azalmalıyım ki en stabil değerleri deneme yanılma yoluyla bu değerleri elde edeyim
Kartım 59-61 derece arası çalışıyor oc modda 70 derece üsyüne çıkmayacak şekilde oc yapmayı planlıyorum kartım 4080 suprim x
yanlış anlama ama 4080de oc gerekiyor mu?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,862
İsim
Hacı
Oc switch varsa oc moduna çek kullan.
3-5 FPS için yakma kartı işlemci değil bu çok daha komplike ve çabuk arızalanır.

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
Ali
İşlemciye overclock yaptığınızda gerçekten bir getirisi olabilir. Darboğazı kapatmak yada eski işlemciyi biraz daha kullanmak için atıyorum i5 2500K işlemciyi 4Ghz ve üstü kullanmak gibi...

Ama ekran kartı için ben mantıklı bulmuyorum. Dedikleri gibi 3-5 FPS maksimum getirecek. Keza 4080 gibi bir kartla bu tamamen fantezi olur.

Yok illa yapacağım derseniz en basit ve kalıcı yolu doğru değerleri bulup yeni bios yazmanız..

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Soner Külcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciye overclock yaptığınızda gerçekten bir getirisi olabilir. Darboğazı kapatmak yada eski işlemciyi biraz daha kullanmak için atıyorum i5 2500K işlemciyi 4Ghz ve üstü kullanmak gibi...

Ama ekran kartı için ben mantıklı bulmuyorum. Dedikleri gibi 3-5 FPS maksimum getirecek. Keza 4080 gibi bir kartla bu tamamen fantezi olur.

Yok illa yapacağım derseniz en basit ve kalıcı yolu doğru değerleri bulup yeni bios yazmanız..
Can sıkıntısı zaten benimkisi 125 güç limiti 1000 mhz memory 120 mhz core clock artılıyla yüzde 5 6 fps artışı elde edebiliyorum furmark gibi testlerde fps 241 den 285 lere çıkıyor stabil değerde 400 watt tüjetim yapıyor 71 derecelerde çalılırken oyunlarda çektiği watt sabit kalıp aldığı fps artıyor 59 derece çalışıyor kart oyunlarda her zamanki gibi ancak bunun yqnı sora ekstradan da bir fps artışı gördüm oc siz testlerde geçen hafta aldığım fpslere göre artış var yüzde 5 civarı arka plan uygulamalarını tamamen kapattığım için olabilir belkide nvidia birşeyler yapmıştır yeni dlss4 henüz kartlara gelmedi gerçi ama bilemiyorum orasını artık

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Soner Külcü
Oc switch varsa oc moduna çek kullan.
3-5 FPS için yakma kartı işlemci değil bu çok daha komplike ve çabuk arızalanır.
Yakmadım ama dlss4 güncellemesi gelip nvidianın güncel uygulamasının fps düşürmw sorununu çözmeden sürekli msi afterburner ayarı yapmayla uğraşmam orası ayrı
Mesaj otomatik birleştirildi:

yanlış anlama ama 4080de oc gerekiyor mu?
4kda gerekebiliyor

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,862
İsim
Hacı
Yakmadım ama dlss4 güncellemesi gelip nvidianın güncel uygulamasının fps düşürmw sorununu çözmeden sürekli msi afterburner ayarı yapmayla uğraşmam orası ayrı
Mesaj otomatik birleştirildi:

4kda gerekebiliyor
Frame gen açınca gerekeceğini sanmam. Açıyor musun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Soner Külcü
Frame gen açınca gerekeceğini sanmam. Açıyor musun?
Gecikme olmadığında açıyorum ama bazen bazı oyunlar oluyor leş gibi optimizasyonuyla düz dururken 130 savaş esnasında 40lara inen heh o oyunlarda gerekebiliyor

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,862
İsim
Hacı
Gecikme olmadığında açıyorum ama bazen bazı oyunlar oluyor leş gibi optimizasyonuyla düz dururken 130 savaş esnasında 40lara inen heh o oyunlarda gerekebiliyor
Yoksa AMD daha mı iyi AFMF konusunda 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Soner Külcü
Yoksa AMD daha mı iyi AFMF konusunda 😅
Konunun amd ile alakası yok ya da afmf ile weilguard mesela oyun esnasında yer yer savaşırken 40 fpsleri gördüğüm oluyor dlss fg optimizasyon yapma görevinş yerine getirmeyen geliştiricileri bile kurtaramıyor artık

Top Bottom