Neler Yeni

EKRAN KARTI SEÇİMİ YARDIM

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,528
İsim
Mehmet Aslan
intel i7 14700k ,

MSI Z890 Gaming Plus WIFI Intel Z890 9200 MHz (OC) DDR5 Soket 1851 ATX Anakart

bu ikisi ve palit uyumu nasıl olur sıvı soğutma yapacağım
Hocam intel şoket değiştirdi , seçtiğiniz işlemci maalesef Z890 anakarta uymaz. Maksimum Z790 anakart kullanabilirsiniz. Şahsen İntel almanızı önermem , çünkü 14. nesil işlemciler şoket değişimi sebebiyle direk ölü yatırım oldu. İşlemci güncellemek istediğinizde ya lga1700 bir işlemci seçmek zorundasınız ya da yeni intel şokete geçip işlemci ile beraber yeni bir anakart almak zorundasınız. Kısaca ölü yatırım , almanızı tavsiye etmem. AMD sizin için daha mantıklı bir seçim olacaktır.

rmzndrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ramazan Durak
Sorun yaratmaz hocam gayet iyi bence ama işlemci 14700k alıp 4060ti almak sanki bi tık olmamış gibi. BMW ye toyota motoru takmak gibi düşün.
hangisi düşük kalmış yani anlamadım

j4ckr0zs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ali Çukurova
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar

rmzndrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ramazan Durak
https://www.msi.com/Motherboard/Z890-GAMING-PLUS-WIFI/Specification LGA 1851
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-14700k-3-40-ghz-28m-cpu-box.html LGA1700 soketmiş kesinlikle uymaz anakartı değiştirin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı
bir üst ekran kartına geçmek çok masraf çıkartıyor bana kalsa 4070 super alacaktım ama 4060 ile çok uçurum yok izlediğim testlerde o yüzden mali kısımda burdan kısmak istedim

j4ckr0zs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ali Çukurova
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Hocam intel şoket değiştirdi , seçtiğiniz işlemci maalesef Z890 anakarta uymaz. Maksimum Z790 anakart kullanabilirsiniz. Şahsen İntel almanızı önermem , çünkü 14. nesil işlemciler şoket değişimi sebebiyle direk ölü yatırım oldu. İşlemci güncellemek istediğinizde ya lga1700 bir işlemci seçmek zorundasınız ya da yeni intel şokete geçip işlemci ile beraber yeni bir anakart almak zorundasınız. Kısaca ölü yatırım , almanızı tavsiye etmem. AMD sizin için daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Şu arkadaş çok doğru söylemiş. Bende sistemimi yeni topladım. İntele geçecektim ama biraz araştırınca her yeni seride İntel soket değişiyord, tabi buna bağlı olarak anakart da değişiyor. Sistemi yarın upgrade etmek istesem yine bir ton masraf edeceğim için AMD ye yöneldim. Sizde düşünebilirsiniz.

rmzndrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ramazan Durak
Şu arkadaş çok doğru söylemiş. Bende sistemimi yeni topladım. İntele geçecektim ama biraz araştırınca her yeni seride İntel soket değişiyord, tabi buna bağlı olarak anakart da değişiyor. Sistemi yarın upgrade etmek istesem yine bir ton masraf edeceğim için AMD ye yöneldim. Sizde düşünebilirsiniz.
bende amd var şu an çok sorun yaratıyor bana nvdia geçmek istiyorum artık o yüzden sıfırdan toplayacağım zaten bir kere alıp 6 7 sene kullanmayı düşünüyorum şu an ki pcde o süredir kullanımda o yüzden net şeyler almak istiyorum

j4ckr0zs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ali Çukurova
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
bir üst ekran kartına geçmek çok masraf çıkartıyor bana kalsa 4070 super alacaktım ama 4060 ile çok uçurum yok izlediğim testlerde o yüzden mali kısımda burdan kısmak istedim
Bende sizin gibi yaptım ama 4060 yerine 3080 tercih ettim. Güvenilir birinden aldım ve 5000 serisi çıkana kadar kullanacağım. Ps i GTA6 için aldım ama ne zaman pc ye geldi o zaman pc ye ve 5000 serisine geçeceğim. İdarelik isterseniz temiz bir 3000 serisi bile sizi götürür. Ama alıp uğraşmak istemezseniz de 4060ti mantıklı. Tercih sizin.

Top Bottom