Ekran Kartın Boştayken Isınıyorsa Buna Dikkat Et !!!

Reaksiyon skoru
60
Arkadaşlar hepinize merhaba, ben ekran kartımın boştayken normalde çalışması gereken sıcaklıktan yaklaşık 15 derece daha sıcak çalışmasını sebep olan sorunu çözdüm. Sizin de böyle bir probleminiz varsa bunu okuyabilirsiniz. Ben ekran kartımı kışın aldım ve boştayken sıcaklığı 38-40 derece civarındaydı. Malum yaz ayları geldi ve havalar epey ısındı. Geçen gün ekran kartı boştayken sıcaklığına baktım ve 53 dereceye geldiğini fark ettim. Arkada çalışan herhangi bir uygulama olmamasına rağmen "Nvidia App" uygulamasına girdiğimde "GPU Saat Frekansı" ve "VRAM Saat Frekansı" son seviyede çalışıyordu. Fakat GPU kullanımı %0 olarak gözüküyordu ve çok az watt çekiyordu. İnternette araştırarak buna neyin sebep olduğunu buldum. "Nvidia Denetim Masası"na giriyorsunuz ve orada 3D ayarların yönetilmesi kısmına gelip "güç yönetimi modu" performanstan normal seviyesine çekiyorsunuz. Böylelikle ekran kartınız boştayken gereksiz yere ısınamamış olacak. Oyun içerisinde herhangi bir sorun olmuyor, kontrol ettim. Ekran kartı tam güçle çalışıyor. Ekran kartının boş yere 50-55 derecelerde çalışmasına gerek yok.

Ekler

• Tam yükte çalışan.webp
    Tam yükte çalışan.webp
    37.6 KB · Hit: 26
  • Nvidia denetim masası.webp
    Nvidia denetim masası.webp
    18.7 KB · Hit: 30
  • Boşta çalışan.webp
    Boşta çalışan.webp
    37.1 KB · Hit: 27
50-55 derecelerde çalışmasının bir zararı da yok

50-55 derecelerde olmasının sebebi fan stop diye biliyorum. Kart boştayken fan devreye girmiyor bu yüzden 50 derecelerde takılıyor, tabi derecesi boştayken biraz artarsa gene de devreye girebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,715
Üyeler
183,882
Son üye
Marchy
Geri