Ekran Kartının boşta yüksek Hz kullanması sorunu.

Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarım Lenovo LOQ bilgisayarı yeni aldım. Bilgisayar boşta iken kendi kendine VRAM MHz değeri 7000 e çıkıyor ve azalmıyor arka planda hiç bir uygulama açık değil görev yöneticisinde de yoran uygulama yok ama MHz değeri fazla. Nvidia ayarlarında güç yönetimi normal de. Arka planda da açık olan uygulama yok. Sakin modda kendi kendine anlık olarak fan sesi artıyor ve azalıyor. Oyunda da 7000 MHz değerinde kalıyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-24 190859.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-24 190859.png
    233.4 KB · Hit: 78
  • Ekran görüntüsü 2025-01-24 190921.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-24 190921.png
    70.6 KB · Hit: 75
AMD'de ben bunu FreeSync ile yaşadım ama laptop da neden olur bilemedim şimdi.

Benim laptopta performans modundaysa ekran kartı çalışıyor, sessiz veya tasarruf moduna alınca ekran kartını kapatıyor. Performans veya turbo modunda olabilir mi?

Son düzenleme:
Benim laptopta performans modundaysa ekran kartı çalışıyor, sessiz veya tasarruf moduna alınca ekran kartını kapatıyor. Performans veya turbo modunda olabilir mi?
yok hep sessizde ve tasarruf kipi açık sadece oyuna geçince oto moda alıyorum.

Bilgisayarım Lenovo LOQ bilgisayarı yeni aldım. Bilgisayar boşta iken kendi kendine VRAM MHz değeri 7000 e çıkıyor ve azalmıyor arka planda hiç bir uygulama açık değil görev yöneticisinde de yoran uygulama yok ama MHz değeri fazla. Nvidia ayarlarında güç yönetimi normal de. Arka planda da açık olan uygulama yok. Sakin modda kendi kendine anlık olarak fan sesi artıyor ve azalıyor. Oyunda da 7000 MHz değerinde kalıyor
Virüs falan yok demi hocam

Virüs falan yok demi hocam
Kötü amaçlı yazılımlar da ekran kartının boşta çalışmasına neden olabiliyor antivirüs programıyla sistem taraması yapmayı dene bazen çözüm olabiliyor yada sorun devam ederse 11858 teknoloji destek hattı var ordan destek almayı denemelisin
Kaspersky free ile hızlı ve tam tarama gerçekleştirdim tespit edilen tehdit yok diyor.

şu kısım böylemi yüksek performans seçince senin yaşadığın sorun yaşanıyor pc hocası bunla ilgili bi video atmıştı

Ekler

• resim_2025-01-25_225337598.png
    resim_2025-01-25_225337598.png
    38.6 KB · Hit: 33
gpu/memory clock hızlarının böyle çalışması normal değil mi? benim şimdiye kadar kullandığım her bilgisayar böyle. bence endişe edilecek bir durum yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,500
Üyeler
184,174
Son üye
nisa353535353
Geri