Neler Yeni

Ekran kartının macununu değişmeme gerek var mı?

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
Sadece ofis için kullanılmış çok temiz Gtx 1080 geçti elime. Ofiste kullananından alan kişisine kadar tanıyorum. Bilgisayar gelince tüm temizliği bakımını yapmak için tüm parçaları sökerken ekran kartının jelatinleri dahi sökülmemişti ben söktüm(Asus rog). Değerler bu şekilde. Sizce içini açıp macununu değiştirmeme gerek var mı?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-10-01 saat 00.03.42_93806798.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-01 saat 00.03.42_93806798.jpg
    1.8 MB · Hit: 40

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Aşırı ısınmadığı sürece çalışan şeyi sökme, hatta dokunma :)

Klayjre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Umut
Sadece ofis için kullanılmış çok temiz Gtx 1080 geçti elime. Ofiste kullananından alan kişisine kadar tanıyorum. Bilgisayar gelince tüm temizliği bakımını yapmak için tüm parçaları sökerken ekran kartının jelatinleri dahi sökülmemişti ben söktüm(Asus rog). Değerler bu şekilde. Sizce içini açıp macununu değiştirmeme gerek var mı?
gerek yok gayet stabil ve serin çalışıyor.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Volkan
Bence yapmakta fayda var eski sonuçta macun dıştan içe kurumaya başladıysa bir kısımı kuru bir kısmı kıvamda olabilir oda çipe zarar verebilir belki ama satacaksanız bu şekil satın alan yapsın daha iyi olur hatta jelatini bile sökmeseniz olurdu satacaksanız kullanacaksanız bakım yapın bence

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
Bence yapmakta fayda var eski sonuçta macun dıştan içe kurumaya başladıysa bir kısımı kuru bir kısmı kıvamda olabilir oda çipe zarar verebilir belki ama satacaksanız bu şekil satın alan yapsın daha iyi olur hatta jelatini bile sökmeseniz olurdu satacaksanız kullanacaksanız bakım yapın bence
Satmayı düşünmüyorum açıkçası, gelmeden önce hava tutulmuştu bende iyice parçaları söküp bi temizlik vesaire yaptım topladım. İşlemcinin macunu kuruydu onu hallettim (i7 4770k). İleride işlemciyi arttırmayı düşünüyorum. Zamanında hayalim olan bir karttı 1080 o yüzden şu an hevesimi alana kadar satmayı düşünmüyorum :D

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-10-01 saat 15.22.19_e8286027.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-01 saat 15.22.19_e8286027.jpg
    1 MB · Hit: 21
Son düzenleme:

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Volkan
Satmayı düşünmüyorum açıkçası, dün gelmeden önce hava tutulmuştu bende iyice parçaları söküp bi temizlik vesaire yaptım topladım. İşlemcinin macunu kuruydu onu hallettim (i7 4770k). İleride işlemciyi arttırmayı düşünüyorum. Zamanında hayalim olan bir karttı 1080 o yüzden satmayı düşünmüyorum :D
o zaman bana kalırsa bakım yapın hocam macunun bir tarafı kuru bir tarafı yaş olursa chip çatlama ihtimali olabilir tamircilerden duymuştum kaç senelik kart yani satacaksanız bir artı olurdu o yüzden sökmemek faydalı ama ömürlük kullanırım dersen hiç gerek yok yada ömürlük olmasa bile uzun süre kullanırım dersen yapmalısın

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
o zaman bana kalırsa bakım yapın hocam macunun bir tarafı kuru bir tarafı yaş olursa chip çatlama ihtimali olabilir tamircilerden duymuştum kaç senelik kart yani satacaksanız bir artı olurdu o yüzden sökmemek faydalı ama ömürlük kullanırım dersen hiç gerek yok yada ömürlük olmasa bile uzun süre kullanırım dersen yapmalısın
Bende kurumuştur diye düşünüyordum bir kısmı da olsa. Sıcaklık değerlerine bakınca da normal gibi geldi orada bir soru işareti olmuştu bende. Teşekkürler hocam.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
836
İsim
Kadir
15 dakikalık bir testde 64 derece gayet iyi bence 75 üstü çıkmadığı sürece sorun yok

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Volkan
Bende kurumuştur diye düşünüyordum bir kısmı da olsa. Sıcaklık değerlerine bakınca da normal gibi geldi orada bir soru işareti olmuştu bende. Teşekkürler hocam.
sen değiştir sağlama al geç hocam kaç senelik kart tüpte dururken bile macun özelliğini yitire biliyor bir şey kaybetmezsin

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
sen değiştir sağlama al geç hocam kaç senelik kart tüpte dururken bile macun özelliğini yitire biliyor bir şey kaybetmezsin
Thermaltake tg30 var elimde yeter mi? yetiyorsa thermalgrizzly için para harcamak istemiyorum.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Volkan
Thermaltake tg30 var elimde yeter mi? yetiyorsa thermalgrizzly için para harcamak istemiyorum.
mx 6 al hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde bakımdan önce de bir test yağında karşılaştırın ısıları artarsa yanlış mı sürdüm diye bakarsınız

Top Bottom