Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartlarında marka ve kalite takıntısı

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
aynen usta biliyorum da diyom ya takıntı
kendi kendime diyorum
*oğlum lan şimdi ben mech i alsam hem 2 fanlı hem ışıksız bunu alacağıma daha çok para verir ışıklı üç fanlı rog strix alırım
bu arada açıklamanız çok güzeldi teşekkürler 😊
Mesaj otomatik birleştirildi:

valla usta aradığım yorum biliyor musun
ben atıyorum uygun fiyat diye xfx aldım diyelim inan gece gözüme uyku girmez kafaya takarım uyuyamam
ulan 300 daha verip bi rog strix mi alaydım ki diye
kasımda sistem topladım ve şuan sistem içime sinmedi diye huzursuzum

gine siteye bişeyler oldu yorum gönderemedim
siteye neler oluyor arkadaşlar
evet bende siteye bağlanamadım anlık,Konumuza gelecek olursak yapıştır rog strix'i bu sadece ekran kartı değil diğer parçalar içinde geçerli.İçine ne sinerse onu al. f/p diye kalitesiz anakart alıp ağlıyor günde 20 kişi sorun yaşıyor aynı şekilde f/p hilesi yapacam diye hava almayan kasaları alıp 50 kişi konu açıyor yan kapağı açsam soğur mu yok kasamın fanları çok ses çıkarıyor,ssd'si kronik sorunlu çıkan zaten her gün çıkıyor..Bak benim sistemim hem imzada hem de profilde.Evet 5600xt +3600x sisteme göre emin ol çok çok pahalı tuttu bu sistem yani zamanında hepsini f/p seçseydim 2070 takabilirdim.Ama pişman değilim sıfır ses sıfır sorun buz gibi stabil argb sistem yaptım.Uzun lafın kısası ''aklında ne varsa onu al'' :giggle:

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar bir ekran kartı almak istediğimde hep o modelin o markanın en full'üne bakmaya çalışıyorum almak istiyorum
işte alacağım kart aydınlatmalı olsun soğutması iyi olsun büyük olsun gibi büyük olmasını istememin sebebi küçük duran kart sanki güçsüz' müş gibi geliyor bana
mesela 5600xt msi mech 2800 e varken ben asus rog strix 5600xt 3600 e almaya yelteniyorum daha ucuz olsa bile mech modeli almak istemiyorum sürekli bu doğru mu sizce?
Arkadaşlar bir ekran kartı almak istediğimde hep o modelin o markanın en full'üne bakmaya çalışıyorum almak istiyorum
işte alacağım kart aydınlatmalı olsun soğutması iyi olsun büyük olsun gibi büyük olmasını istememin sebebi küçük duran kart sanki güçsüz' müş gibi geliyor bana
mesela 5600xt msi mech 2800 e varken ben asus rog strix 5600xt 3600 e almaya yelteniyorum daha ucuz olsa bile mech modeli almak istemiyorum sürekli bu doğru mu sizce?
Bütçe varsa, ASUS en iyisidir bence. MSI ve GIGABYTE'ı da unutmayalım tabii :D
Fakat o ekran kartlarını üreten iki marka var, AMD, NVIDIA. Bu yüzden ekran kartı dediğimiz kısım olan GPU'yu ne MSI, ne de ASUS üretiyor.
Bu markaların yaptığı tek şey, o GPU'yu alıp, bi' PCB'ye entegre edip, üzerine soğutucu takmak. Eğer aynı modelse stok halde bi' FPS fazlası olmaz iyi olan markanın.
Sadece şu olur, iyi markanın soğutması daha iyidir ve sen bu sebeple diğer markaya göre yaptığın overclock değerleri daha yüksek olur, daha fazla FPS alırsın.
Bütçe yoksa zorlamaya gerek yok, stok halde aynı FPS, sadece kaliteli ile bi' tık daha fazla OC yaparsın, o kadar.

Çınar Yaşar

80+ Gold
Knk gerek yok ama arkadaşımda RX 5700 XT ROG Strix var çok güzel gözüküyor haberin olsun

evet bende siteye bağlanamadım anlık,Konumuza gelecek olursak yapıştır rog strix'i bu sadece ekran kartı değil diğer parçalar içinde geçerli.İçine ne sinerse onu al. f/p diye kalitesiz anakart alıp ağlıyor günde 20 kişi sorun yaşıyor aynı şekilde f/p hilesi yapacam diye hava almayan kasaları alıp 50 kişi konu açıyor yan kapağı açsam soğur mu yok kasamın fanları çok ses çıkarıyor,ssd'si kronik sorunlu çıkan zaten her gün çıkıyor..Bak benim sistemim hem imzada hem de profilde.Evet 5600xt +3600x sisteme göre emin ol çok çok pahalı tuttu bu sistem yani zamanında hepsini f/p seçseydim 2070 takabilirdim.Ama pişman değilim sıfır ses sıfır sorun buz gibi stabil argb sistem yaptım.Uzun lafın kısası ''aklında ne varsa onu al'' :giggle:
evet dostum çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum
ve tam onu diyecektim imzadaki sistemi ve profil fotosundaki sistemi gördüm tahmin ettim imzadaki sistemin profil fotosundaki sistem olduğunu gerçekten çok güzle olmuş inan görür görmez dedim yüksek performans takıntın olacağına şöyle kaliteli malzeme al hem gönlün rahat hem aklın rahat hem de görsellik olarak 1000 kat güzel olur dedim
sistemin tam istediğim sistem knka kafalarımız aynı bu konuda 😊😊

Knk gerek yok ama arkadaşımda RX 5700 XT ROG Strix var çok güzel gözüküyor haberin olsun
usta rog strix takıntım var bea
bak tamam gaming x ide gigabyte aorus uda severim ama rog strix benim için bir ayrı

Çınar Yaşar

80+ Gold
evet dostum çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum
ve tam onu diyecektim imzadaki sistemi ve profil fotosundaki sistemi gördüm tahmin ettim imzadaki sistemin profil fotosundaki sistem olduğunu gerçekten çok güzle olmuş inan görür görmez dedim yüksek performans takıntın olacağına şöyle kaliteli malzeme al hem gönlün rahat hem aklın rahat hem de görsellik olarak 1000 kat güzel olur dedim
sistemin tam istediğim sistem knka kafalarımız aynı bu konuda 😊😊

usta rog strix takıntım var bea
bak tamam gaming x ide gigabyte aorus uda severim ama rog strix benim için bir ayrı
Knk gönlünde ne var ise onu al ben ROG Strix alırdım gördüm çünkü almışken kalitelisini alırdım performans yerine çünkü bir kere o hataya düştüm biraz

Bütçe varsa, ASUS en iyisidir bence. MSI ve GIGABYTE'ı da unutmayalım tabii :D
Fakat o ekran kartlarını üreten iki marka var, AMD, NVIDIA. Bu yüzden ekran kartı dediğimiz kısım olan GPU'yu ne MSI, ne de ASUS üretiyor.
Bu markaların yaptığı tek şey, o GPU'yu alıp, bi' PCB'ye entegre edip, üzerine soğutucu takmak. Eğer aynı modelse stok halde bi' FPS fazlası olmaz iyi olan markanın.
Sadece şu olur, iyi markanın soğutması daha iyidir ve sen bu sebeple diğer markaya göre yaptığın overclock değerleri daha yüksek olur, daha fazla FPS alırsın.
Bütçe yoksa zorlamaya gerek yok, stok halde aynı FPS, sadece kaliteli ile bi' tık daha fazla OC yaparsın, o kadar.
çok doğru yorum usta
teşekkürler güzel ve açıklayıcı yorumun için :D
ama ben bekleyip sabredip azmedip ginede rog strix alacam :)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
2080 Super Rog Strixim vardı ve aşırı çirkin olduğu için ve memnun olmadığım için sattım Palit GameRock 3070 aldım

Çok daha mutluyum

2080 Super Rog Strixim vardı ve aşırı çirkin olduğu için ve memnun olmadığım için sattım Palit GameRock 3070 aldım

Çok daha mutluyum
yani tabi usta şimdi renkler ve zevkler tartışılmaz
ama Palit GameRock 3070 da çok güzelmiş bu arada
bu kartı alınca dikey kullanacaksın asıl amacı orda
yoksa o caf cafı gözükmez

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
yani tabi usta şimdi renkler ve zevkler tartışılmaz
ama Palit GameRock 3070 da çok güzelmiş bu arada
bu kartı alınca dikey kullanacaksın asıl amacı orda
yoksa o caf cafı gözükmez
Marka fanboyluğuna hiç gerek yok yani. Palit GameRock Rog kalitesinde kart yapmış. Her marka kendi çapında gelişmeye çalışıyor bu yüzden aynı Asus Rog ve GameRock gibi tepe modelleri başarılı oluyor

Çok daha mutluyum
hocam birde kaça sattınız sorabilir miyim ve uzun sürdü mü satmanız

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
hocam birde kaça sattınız sorabilir miyim ve uzun sürdü mü satmanız
1 haftada 5600 liraya sattım sonra da 6900 liraya 3070 GameRock aldım

Satma sebebim ise sadece 6 ay kullanmış olup 3060 Ti çıktığı için hemen satmazsam aşırı fena değer kaybedeceğidi

1 yıl sonra 3060 Ti yüzünden o kart anca 4000 falan ederdi gerek yok o kadar zarar etmeye

Marka fanboyluğuna hiç gerek yok yani. Palit GameRock Rog kalitesinde kart yapmış. Her marka kendi çapında gelişmeye çalışıyor bu yüzden aynı Asus Rog ve GameRock gibi tepe modelleri başarılı oluyor
evet hocam ona bende dikkat ettim gerçekten de öyle
haklısınız sizde tabi ki de

1 haftada 5600 liraya sattım sonra da 6900 liraya 3070 GameRock aldım

Satma sebebim ise sadece 6 ay kullanmış olup 3060 Ti çıktığı için hemen satmazsam aşırı fena değer kaybedeceğidi

1 yıl sonra 3060 Ti yüzünden o kart anca 4000 falan ederdi gerek yok o kadar zarar etmeye
usta harbi o kadar değer kaybeder miydi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory