Neler Yeni

Ekran Yırtılması Donanımsal Olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
Selamlar, 3 yıldır Ryzen 3600, GTX1660 2x8 16gb ramli bir sisteme ve viewsonic freesync 144 hz 1ms monitöre sahibim. Yaklaşık 2 ay sistemi kullanmadım ancak açtığımda bütün oyunlarda fps fark etmeksizin yırtılma olduğunu fark ettim. Çözünürlük ayarımı teyit ettim, freesync açık, ddu ile sürücüleri kaldırıp yükledim, farklı windows sürümlerinde denedim ancak asla fayda etmedi. Sürekli ekran yırtılıyor. 3 yıldır böyle bir sorun yoktu. İşin ilginç yanı ilaveten aldığım Nitro 16 laptopumda da 165hz (fps) civarında yırtılmalar başlıyor ve ekran hz değerinin üstünde çok fazla yırtılma oluşuyor. Bir ara laptopumu monitöre bağlayarak kullandım ve sanki ondan sonra bu sorunlar çıkmaya başladı.

Sonuç olarak kasa sistemimde freesync monitöre rağmen sürekli ekran yırtılmaları, Laptopta da gsycnc açık olmasına rağmen ekran hz üstünde yırtılma yaşamam normal mi? Gsync teknolojisi ekran yenileme hızı üzerinde çalışmadığı için yırtılma normal gibi şeyler okudum ama bu kadar yırtılma (özellikle kasa) bana normal gelmiyor. Haftalardır bu sorunla uğraşıyorum. Laptopun en azından garantisi devam ediyor, sizce ne yapmalıyım?

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Ryzen
vsync olabilirmi bi aç belki olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vsync olabilirmi bi aç belki olur.
Hocam açınca düzeliyor tabii ama getirdiği gecikme hissini ve takılmayı sevmiyorum. Birde kafama takılan ben hiç vsync kullanmıyordum. Resmen kendi kendine gelişti bu tearing olayı

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Ryzen
Hocam açınca düzeliyor tabii ama getirdiği gecikme hissini ve takılmayı sevmiyorum. Birde kafama takılan ben hiç vsync kullanmıyordum. Resmen kendi kendine gelişti bu tearing olayı
Monitörde g syc varmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
Monitörde g syc varmı
Freesync var o da açık ama yinede yırtılıyor. Laptopta gsync var onu monitöre bağlarsam gsync uyumlu özelliği + freesync olmasına rağmen de yırtılıyor. Bu yüzden cihazdan şüphe etmeye başladım nerdeyse.

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Ryzen
Freesync var o da açık ama yinede yırtılıyor. Laptopta gsync var onu monitöre bağlarsam gsync uyumlu özelliği + freesync olmasına rağmen de yırtılıyor. Bu yüzden cihazdan şüphe etmeye başladım nerdeyse.
Freesync amd için o monitöre amd kart iyi giderde siz sanırsam daha uygun bi yöntem arıyorsunuz
bi video atmam gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dp bağlan display port.

Ama dikkat bios gircekken hdmi ile gir dp bios girmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Aydın Yılmaz
Freesync amd için o monitöre amd kart iyi giderde siz sanırsam daha uygun bi yöntem arıyorsunuz
bi video atmam gerekiyor.

Dp bağlan display port.

Ama dikkat bios gircekken hdmi ile gir dp bios girmez
Hocam video linki felan bıraktıysanız görünmüyor bende. O yüzden bakamadım

Top Bottom