Neler Yeni

Elektrikler gitti geldi evde voltaj düştü pc kapaniyor

Hnnjk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yavaşcan
Arkadaslar merhaba herkese sevgiler saygilar
Evde pc acikken elektrikler gitti geldi bende pcyi elektrik gelince actim sorun yoktu kapadim bi gun sonra actim 10 dakika sonra kapandi üçlü prizin fişini çektim geri taktim güç düğmesine bastım acilmadi guc kaynaginin kasadan fisini cekince pc acildi ama 10 dakika sonra yine kapandi bir gun boyunca ellemedim evde bulaşık makineside voltaj düşük geldiğini göstermeye başladı yarin tedastan elektrik direğine bakmaya gelecekler acaba benim pc de kalici sorun olur mu voltaj yerine gelince güç kaynağında falan sorun olur mu voltaj düzelmeden pc yi açmak da istemiyorum kafayi yiyicem dostlar bana bi akıl verin ya seviliyorsunuz❤️

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Wattman'ı biraz araştırdım , Sapphire ve AMD kartlarda görülüyormuş çoğunlukla.
Lanet olsun ki yeni aldığım kart hem AMD hem Sapphire :/
hangi seri 5000 serisi shappire iyi ama 500 serisi pek iyi değil

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
anladım peki her sıfırladığında oyundan atıyor mu?
bu gün çok korktum vallahi 1 defa oldu. umarım ilk ve son defa olmuştur. inşallah elektrik dalgalanması yüzünden olmuştur.
Kanka vallahi ölüyom sana xD bu kadar korkma wattman den yahu bende de 5600 xt var çok nadir wattman yemişimdir 6 aydır oda birisi çok uv yaptım stabil olmadı 963ten 860a indirmiştim diğerleri ise oc denemesi ani restart atmak falan yani oyunlarını zehir etmez bu wattman :)

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ramazan
Ben elektrik mühendisiyim. Ev eşyası vesaire çalıştırmayın yoksa çok canınız yanar. Eşyalar yanabilir özellikle voltaj da dalgalanma varsa bu büyük sorunlar açabilir.
peki bunun sorumlusu elektrik veren firma uyari (yani bildirmemisse) gorevi yapmayip yanan esyalardan sorumlu diye biliyorum eger kanit varsa bu dogrumu emin olmak icin sordum

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Neredeyse 5000 serisi alacaktım iyi ki almamışım.
5000 serisinde shappire kaynaklı bir sorun yok sorun AMD de
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka vallahi ölüyom sana xD bu kadar korkma wattman den yahu bende de 5600 xt var çok nadir wattman yemişimdir 6 aydır oda birisi çok uv yaptım stabil olmadı 963ten 860a indirmiştim diğerleri ise oc denemesi ani restart atmak falan yani oyunlarını zehir etmez bu wattman :)
Bu sorunu yaşayan kişiler korkutuyor beni :(

Basrii

80+ Bronze
Bulasik makinesinde ve çamaşır makinesinde sorun var kendiliginden duruyor bu voltaj muhabbetine yarin direğe baktircaz direkte sorun yoksa sorun bizdedir
Bunu anlamanın çok basit yolu var git yan apartmanın birine sor elektrik ile ilgili problem varmı diye. Hayır yok bizde problem derse sorun sizin direkten panoya gelen hatta sorun vardır. Ama sorun bizde de var diyorsa büyük ihtimal sorun geneldir düşüncem, senin ilgilenmene gerek yok. Büyük ihtimal sizin bölge civarı voltaj düşüklüğü vardır tahminim.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bide UV oc felan yaparken olmuş olsa sorun değil ama durduk yere olması korkutuyor beni. @taylansimdi

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bunu anlamanın çok basit yolu var git yan apartmanın birine sor elektrik ile ilgili problem varmı diye. Hayır yok bizde problem derse sorun sizin direkten panoya gelen hatta sorun vardır. Ama sorun bizde de var diyorsa büyük ihtimal sorun geneldir düşüncem, senin ilgilenmene gerek yok. Büyük ihtimal sizin bölge civarı voltaj düşüklüğü vardır tahminim.
Hocam bende tedasa bağlıyım bende de dalgalanma var ancak makineleri durduracak kadar değil

Basrii

80+ Bronze
Bu doğru eyer kanıtlanır ise firmaya dava açılabilir.

Hocam bende tedasa bağlıyım bende de dalgalanma var ancak makineleri durduracak kadar değil
Sana şöyle diyim elektriği bir avometre ile ölçmeden şebekenin analizini bilemeyiz. Ama dalgalanmanın her türlüsü risktir. Ummadığın an voltaj çok yüksek gelir senin başın yanar. Aynı şey düştüğünde de geçerlidir. Acilen dağıtıcı firmada arıza talebi oluşturulması gerekiyor.

Hnnjk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yavaşcan
Sagol dostum direkten panoya gelen hatta sorun olabilir baskalarindan duymadim.hic boyle sorun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,093
Üyeler
165,635
Son üye
Semef
Top Bottom