Neler Yeni

Elektrikler gitti geldi evde voltaj düştü pc kapaniyor

Hnnjk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yavaşcan
Arkadaslar merhaba herkese sevgiler saygilar
Evde pc acikken elektrikler gitti geldi bende pcyi elektrik gelince actim sorun yoktu kapadim bi gun sonra actim 10 dakika sonra kapandi üçlü prizin fişini çektim geri taktim güç düğmesine bastım acilmadi guc kaynaginin kasadan fisini cekince pc acildi ama 10 dakika sonra yine kapandi bir gun boyunca ellemedim evde bulaşık makineside voltaj düşük geldiğini göstermeye başladı yarin tedastan elektrik direğine bakmaya gelecekler acaba benim pc de kalici sorun olur mu voltaj yerine gelince güç kaynağında falan sorun olur mu voltaj düzelmeden pc yi açmak da istemiyorum kafayi yiyicem dostlar bana bi akıl verin ya seviliyorsunuz❤️

Basrii

80+ Bronze
Sagol dostum direkten panoya gelen hatta sorun olabilir baskalarindan duymadim.hic boyle sorun
Zamanında bende yaşadım bizim evin hattı havai hattı ekip geldi kontrol etti kablolarda oksitlenme vardı gereken yapıldı. Ama genelde civarı evlerde de görülür voltaj düşüklüğü elektrik gerçekten karışık bişey bir anda herşeyi yakabilir.

Hnnjk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yavaşcan
Zamanında bende yaşadım bizim evin hattı havai hattı ekip geldi kontrol etti kablolarda oksitlenme vardı gereken yapıldı. Ama genelde civarı evlerde de görülür voltaj düşüklüğü elektrik gerçekten karışık bişey bir anda herşeyi yakabilir.
Yarin baksinlar sizede geri dönüş yaparim

Basrii

80+ Bronze
işini çok bilinçsiz yapan insanlar var tamir etmeye gelip koskoca apartmanın beyaz eşyalarını yakan insanlar var. Bunun sebebi tek fazlı apartmana çift faz verilmesi.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
işini çok bilinçsiz yapan insanlar var tamir etmeye gelip koskoca apartmanın beyaz eşyalarını yakan insanlar var. Bunun sebebi tek fazlı apartmana çift faz verilmesi.
Aynı şeyi yaşadım kablolarım erimiş ve birbirine değmiş prizin iki ucundanda faz geliyordu

Basrii

80+ Bronze
Aynı şeyi yaşadım kablolarım erimiş ve birbirine değmiş prizin iki ucundanda faz geliyordu
Kabloların erimesinin sebebi ya kablonun mm2 çok düşüktür 2.5mm2 ideal evlerde yada tek priz ile fırın ütü çamaşır makinası filan aynı anda çalıştırır isen çok akım çeker eritir ama kablo 5mm2 bişey olmaz.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kabloların erimesinin sebebi ya kablonun mm2 çok düşüktür 2.5mm2 ideal evlerde yada tek priz ile fırın ütü çamaşır makinası filan aynı anda çalıştırır isen çok akım çeker eritir ama kablo 5mm2 bişey olmaz.
Hayır elektrik saati bozulmuş o yüzden erimiş

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Konuyu tam okuyamadım kusura bakmayın 🤭 Elektrik dalgalanması ve gelgitleri çok tehlikeli. Tavsiyem TEDAŞ'tan gelene kadar tüm cihazlarını kullanmamanız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,093
Üyeler
165,635
Son üye
Semef
Top Bottom