Heath Ledger
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,643
- İsim
- Heath Ledger
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dediğiniz bir bakıma doğru, otomotiv makinenin bir alanda yoğunlaşmış bir dalı. Mühendislikle ilgili temel derslerde benzerlikler elbet var ancak her sınıf atladığınızda otomotiv sektörüyle ilgili dersler artıyor. Otomotiv sektörü dediğimiz şey de sadece otomobilleri kapsamıyor. Dediğiniz gibi tren uçak gemi vb. ulaşım araçlarının hepsini kapsıyor ancak Genelde bölümde otomobil üzerine dersler veriliyor. Uygulama dersleri bolca var. motor söküp takma olsun araç yazılımları olsun krank piston kam vb. parçaların işlenmesi olsun tasarım dersleri olsun gerçekten keyifli dersler var. Ancak bunların yanında teorik olarak almanın zorunlu olduğu ve çok çok zor olan dersler de var. Ha okuldaki dersler seni tatmin etmezse topluluklar var. Yarışmalara katılmak için otomobil tasarlayıp yaparsınız. İmkan çok ama istek lazım hocamPendik Barbaros Hayrettin Paşa'da teknik bölümdeyim. Denizcilik lisesi ama otomotiv veya makineye MTOK kontenjanı ile girebiliyorum. Marmara Makine Müh. MTOK ile 290 dan alıyor. Benim bildiğim otomotiv, makine mühendisliğinin otomotiv alanında uzmanlaşmış dalı. Dersler aynı ek olarak otomotivle alaklı dersler alıyorsun. Gazi otomotivde arabalarla hiç çalışıyor musunuz? ya da ne bileyim motorlarla oynuyormusunuz? Makine okuyan tanıdıklarınızdan bunları yapanlar var mı? Elleyerek kurcalayarak öğrenmek istiyorum. Otomotiv alanı trenleri uçakları falan da kapsıyor sanırsam onların motorları veya parçaları ile de oynamışlığınız var mı? Yoksa sadece dersi al geç mantığı mı var?