Tabi Irkcılık sorundu tabi Ha Keza Abbasi devletida buna Tepki olarak doğduEmeviler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Emeviler Arap Irkçılığı'nı çok katı bir şekilde benimsemiştir. Hem İslama zarar vermişler olduğunu düşünüyorum.
Birde çoğu kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum emevilerde.
Emeviler sınırları.
Alıntıyı görüntüle
ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdirEmevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Emevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Hz.Osman kendi soyuna ayrıcalık vermesi zaten belli tartışmalar çıkarmıştır ek olarak Hakem olayında yaşananlar ve sonrası varayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Haricilik 3. Halife Osmanda Başlayıp Hz. Ali Zamanında belirginleşmiştir.
Bu Kısım yanlış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
HÂRİCÎLER - TDV İslâm Ansiklopedisi
Dinî ve siyasî konulardaki aşırı görüşleri ve faaliyetleriyle tanınan fırka.islamansiklopedisi.org.tr
Soy bakımından Emevilerse öyledir ama Devlet öncesinde vardı ayrılıklar onu diyorum.Hz.Osman kendi soyuna ayrıcalık vermesi zaten belli tartışmalar çıkarmıştır ek olarak Hakem olayında yaşananlar ve sonrası var
o konuda haklısınız ben sadece emevi devletini kuran kişilerin bu ayrılıklarda etkili olduğunu belirttimSoy bakımından Emevilerse öyledir ama Devlet öncesinde vardı ayrılıklar onu diyorum.