Android En İyi Klavye Uygulaması

smithblacksmith

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,092
Merhaba,

Arkadaşlar bir çok klavye uygulaması kullandım, bu konuda kısa bir rehber yapmak istedim.

1. Swiftkey Klavye

Bir klavye uygulamasından beklediğiniz her şey mevcut.
Farklı temalar ( kendiniz de yapabiliyorsunuz)
Emojiler, GIF
Aksanlı karakterler ( ₺¥¢©®™§¶) gibi zor bulunan semboller mevcut.

Çevirmen özelliği sayesinde yazarken sizin yerinize dili değiştirebiliyor. Bu çok güzel bir özellik...

2. Google Klavye

Çok sade, swiftkey gibi bir çok özellik mevcut fakat çalışmasında bir kaç sorun gözlemledim.

Örneğin çeviri özelliği çoğu zaman çeviri yapmıyordu.

Temalar swiftkey kadar fazla değil.

Az RAM ve yer kullandığı için sevdiğim bir klavye, hatalar düzeltilirse bu klavyeye geçebilirim.

3. Yandex Klavye

Hafif, hızlı hissettiren bir klavye.

Türkçe dil desteği yok.

Klavyeyi Türkçe Q yaptığınızda harfler ekranın yanlarına doğru sıkıştırılmış bu yüzden yazmak zor oluyor.

Çevirmen özelliği swiftkeyden daha iyi

Çok fazla özelleştiremiyorsunuz, sınırlı temalar, sınırlı emojiler var.

Ben şuan stabil olduğu için Swiftkey klavye kullanıyorum ve gayet memnunum.

İyi bir telefona sahipseniz Swiftkey kullanmalısınız.

Telefonunuz ortalama bir telefonsa Google Klavye öneririm.

Kasabilecek bir telefonsa Yandex öneririm fakat diğerleri kadar özellik mevcut değil.

Bir kelimenin içerisindeki 10 harften 7 harfi yanlış yazmama rağmen ne yazmak istediğimi anlayıp kelimeyi doğru şekilde düzelttiği için Swiftkey tercih ediyorum. Harika bir düzeltme yeteneği var ve yazarken acaba yanlış yazdım mı diye düşünmeme gerek kalmıyor. Söylediklerinize de tamamen katılıyorum, gayet iyi bir rehber olmuş. Sadece Swiftkey'in emoji kısmını pek beğenmiyorum, sol tarafta emoji tuşu olması hoşuma gitmiyor ve Enter tuşuna basılı tutularak açılan emoji sayfası da biraz gecikmeli açılıyor ve pek kullanışlı olmuyor.

Bir kelimenin içerisindeki 10 harften 7 harfi yanlış yazmama rağmen ne yazmak istediğimi anlayıp kelimeyi doğru şekilde düzelttiği için Swiftkey tercih ediyorum. Harika bir düzeltme yeteneği var ve yazarken acaba yanlış yazdım mı diye düşünmeme gerek kalmıyor. Söylediklerinize de tamamen katılıyorum, gayet iyi bir rehber olmuş. Sadece Swiftkey'in emoji kısmını pek beğenmiyorum, sol tarafta emoji tuşu olması hoşuma gitmiyor ve Enter tuşuna basılı tutularak açılan emoji sayfası da biraz gecikmeli açılıyor ve pek kullanışlı olmuyor.
Screenshot_2021-11-28-15-53-41-561_com.opera.browser.jpg

Öğeleri ben bu şekilde sıraladım

Çeviri- Emoji- Pano - Gizli Mod - Ayarlar

Böyle dizip ayarlardan "Özel emoji tuşu" kapatırsan sol altta gözükmez.

IMG_20211128_155535.jpg

Cevabımı beğendiyseniz bi honor filan atın yahu 🤣

"Öğeleri yeniden sırala" butonunu şimdi siz söyleyince gördüm ve buna gerçekten çok ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Yeni güncelleme ile yukarıya eklenen tik işareti tüm düzenimi bozmuştu ve yanlışlıkla çeviri yerine ona tıklıyordum, şimdi onu sizdeki gibi aşağıya alabileceğim.
Özel emoji tuşunu kapatıyorum ve sizdeki gibi Enter tuşuna geçiyor emoji butonu fakat ona basılı tutarak açmak pek kullanışlı olmadığı için Whatsapp'tan kopyalayıp atıyorum atacağım yere :D
Teşekkürler tekrardan, en iyi cevap şeklinde raporladım.

"Öğeleri yeniden sırala" butonunu şimdi siz söyleyince gördüm ve buna gerçekten çok ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Yeni güncelleme ile yukarıya eklenen tik işareti tüm düzenimi bozmuştu ve yanlışlıkla çeviri yerine ona tıklıyordum, şimdi onu sizdeki gibi aşağıya alabileceğim.
Özel emoji tuşunu kapatıyorum ve sizdeki gibi Enter tuşuna geçiyor emoji butonu fakat ona basılı tutarak açmak pek kullanışlı olmadığı için Whatsapp'tan kopyalayıp atıyorum atacağım yere :D
Teşekkürler tekrardan, en iyi cevap şeklinde raporladım.
Anlık kullandığım düzen bu şekilde, daha işlevsel geldi.

Ben de teşekkür ederim ❤️

Ekler

• IMG_20211128_161248.jpg
    IMG_20211128_161248.jpg
    147.1 KB · Hit: 38
Geri