Gereksiz tartışmalara, saçma sapan iddialara cevap verecek vaktim yok...
Konumuza gelirsek, PARDUS işletim sistemini iyice süsledim
Youtube indirebilen bir indirme yöneticisi de bulup kurdum
Bir de TimeShift ile yedeğini aldım sistemin, fıstık gibi oldu
Pardus gibi linux dağıtımlarının en güzel yanı dağıtımların orasını burasını değiştirebiliyorsunuz
Menü düğmesinden başladım önce sonra yeni root oturumu açtım ayrıca (böylece her işlemi root olarak yapabilceğim konularda kolaylık olmuş oldu, aksi halde normal hesapla işlem yapmak mümkün değildi...).
Bir de internette temalara bakarken sahte windows 12 temaları gördüm ve çok beğendim, inşaAllah günün birinde LİNUX için de öyle temaları klonlarlar
Videosunu alta bırakıyorum:
Flatpak ten güzel uygulama ve programlar indirdim hatta yapay zeka uygulamaları indirdim
Oyun oynamadığımdan pek bakmadım oyunlara ama biliyorum ki yaşı ufak olanların oyun dendi mi adeta kanı kaynıyor, o yüzden hem zorlanabilirler hem de oyun için sırf linux kullanılmaz. Linux profesyonel şekilde bilgisayardan faydalanmak hatta para kazanmak için olmazsa olmazdır. Windows da gerekli, o yüzden ben çift işletim sistemi önyükledim bilgisayara, sanki iş yaparken ikisi bir birini tamamladı
Wİndowsa çeşitli programların orasını burasını mıncıklamayı seviyorum
Özellikle tersine mühendislik, çeviri, tema ve script çözümleri için dosya ve klasör arama programlarım vardı windowsda... Acaba Pardus da bunlardan ya da benzerlerinden bulabilir miyim diye çok araştırdım ve 1-2 günümü aldı ama hepsinin eşdeğerlerini buldum ve her şey açık kaynak, bedava
Bir tek sorun var gibi, henüz çözümünü pek bilemedim, windows içinde çalışan her program zaten linuxlerde çalışamaz ama önemli olanlardan mesela Adobe programları gibi programları çalıştıramadım, benzer açık kaynak programlar kullanıyorum ama merakımdan araştırdım fakat sonuç alamadım.
Bu benim için pek sorun teşkil etmiyor gerçi sadece bilgi olsun diye notumu koydum.
Yapıcı eleştiriler veya sorularınız olursa karşılık verebilirim, neyi nasıl kurmanız gerektiğine ait yutupta çokça video var ama aramak bazen çok zahmetli olabiliyor, samanlıkta iğne aramak gibi bazı konular. Yine de ben aradıklarımı buldum eğer sizin bu yönde sıkıntılarınız varsa belki yardımım dokunabilir...