Neler Yeni

Engelli indirimi ile araba almak.

MOON_MVR

80+ Bronze
Dostlar selam yakın zamanda bir kaç gündür kız arkadaşımın annesi ile aramızda birlikte para biriktirip bir araç alalım konusuna gelmeye başlamıştı ve dün akşam da kız arkadaşımın annesi engelli indiriminden bi araba alalım dedi.

Araç olarak henüz karar vermedik fakat başlangıçta bir kaç ay çalışıp para biriktirip kız arkadaşım da işe girerek tüm maaşını kenara atarak başlangıçta 75 ila 100 bin tl arası bir para ile engelli indiriminden bir araba almak istiyoruz.
İlişkimiz ciddiye gittiği ve evlilik konusunda kesin olduğumuz için arabayı engelli belgesi olan annesi üzerine almayı düşünüyoruz. Sedan veya hatchback tarzı bir şey olmasını istiyoruz ve max bütcemiz 500 bin tl civarı.

Bu sistem şimdi nasıl oluyor başta bir peşinat verip kalanını nasıl taksitlendiriyoruz + olarak aracı bir süre sonra benim üzerime alabiliyor muyuz ve araç için kredi çekmek mantıklı mı? Aylık ödeyebileceğimiz kredi tutarı 15k
Başlangıç olarak peşinat garanti 75k ama zorlarsak 100k olabilir.

Şu an da aktif borçlarım var boçlarım bitmesine 2 ay kaldı kredi notum çok etkilendi bu durumdan araç kredisi için kaç kredi puanım olması gerek? Şu an da 900 ila 1000 arası.

Düşündüğümüz arabalar egea grubu megane gurubu opel grubu

Ek olarak arabayı annesi üzerine alırsak benim kullanmamda bir kusur oluyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan almayı düşünüyor annesi kuvvetle ihtimal buradan alıcaz gibi cross yada hb

Son düzenleme:

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Honda'ya da bakın derim. Sorunsuz arabadır.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
100k peşinat ile araç almanızın mümkün olacağını sanmıyorum. En az 3 ay daha para biriktirmeniz daha iyi olur. Bayiye gidip bilgi almanız daha iyi olur. Bazen Hyundai de faizsiz kampanyalar oluyor ve iyi fiyata alınabilir sıfır raporlu araç. Birde gerekirse başka illerdeki bayileri de arayıp sorun, satış kotasını doldurmayan bayiler çok güzel indirim yapabiliyor. Bir arkadaşım gidip Aksaray ilindeki bayiden egea almıştı acantajlı fiyata.
Dipnot: İmza olmadan babanın oğlu ile ortak iş yapma derim. Söz uçar yazı kalır.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Öneri ve fiyat listesi var mı?
Normal fiyat listesi var sadece. İndirimli fiyat listesini göremedim. Şu modellerinde var indirim:
City, Civic, Jazz e:HEV ve HR-V e:HEV. (Sitesinde böyle yazıyor ama sanırım sadece City'de oluyor indirim.)

Bu arada sanırım siz kullanamıyorsunuz. Tam anlayamadım. Honda'nın sitesinde şöyle bir yazı var:

"T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “ÖTV Kanununun (7/2) Maddesi Uygulaması Hk.” konulu ve 23.12.2022 tarihli açıklamasına göre %90 ve üzeri malûl ve engelli araç sahibinin aracı kullanamaması durumunda araç, sadece, araç sahibi engelli kişinin eşi, aynı il sınırlarında ikamet eden birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ile kardeşleri, noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen B sınıfı ehliyet sahibi olan bir sürücü tarafından kullanılabilecektir."

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
emre yokuş
Bu arada sanırım siz kullanamıyorsunuz. Tam anlayamadım. Honda'da şöyle bir yazı var:

"T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “ÖTV Kanununun (7/2) Maddesi Uygulaması Hk.” konulu ve 23.12.2022 tarihli açıklamasına göre %90 ve üzeri malûl ve engelli araç sahibinin aracı kullanamaması durumunda araç, sadece, araç sahibi engelli kişinin eşi, aynı il sınırlarında ikamet eden birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ile kardeşleri, noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen B sınıfı ehliyet sahibi olan bir sürücü tarafından kullanılabilecektir."
Renault bayisinde özellikle sorduk ve defalarca çevirmeye girdim hiç sorun yaşamadım. Ablamın engel oranı %90.

1. derece akrabası değilsen bu kısım önemli
" noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen B sınıfı ehliyet sahibi olan bir sürücü tarafından kullanılabilecektir."

hocam ilk olarak kullanmanızdaki sakınca şu şekildedir. kanuna göre kan ve kayın hısımlar 3. dereceye kadar aracı kullanabilir. ancak maliyenin düzenlediği bir şeye göre yüzde 90 üzeri engellerde 3 kişi 1.dereceden kullanabilir, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engelde sadece kendisi kullanabilir. ancak ruhsatı aldıktan sonra tüm tertibat, engel ve maliye raporları ile TSE ye gidince ruhsatınız yukarıda bahsettiğim 3. derece kan/kayın hısmı kullanabilire çevriliyor. Biz de aralıkta megane aldık onda da bu şekilde tseye gidip ruhsatı düzenlettik. araç önerisi olarak b/c segment ne tür istiyorsunuz? kredi çok çıkmıyor bu dönemde ayrıca en azından yarısı peşinat olmalı gibi gibi. o civarda yani. egeanın güvenlik testi çok iyi değil ayrıca euroncap verilerine göre. megane/clio gibi araçlar daha güvenli. aylık 15k kredi biraz zor gibi kredi musluklarının kısıldığı şu dönemde ama yine de araştırın bakın. 500k ya araç da pek kalmadı 600k falan biraz daha güvenli güzel modeller. fiyat hesaplamasını da "fiyat listesi fiyatı/1.8 (binekler için ötv yüzde 80 olduğu için. eğer hafif ticari alacak olursanız ötv yüzde 15tir pek işinize yaramaz o yüzden.) clio megane (bütçe artarsa) gibi araçlar tercih edebilirsiniz. opel ve psa grubunda corsa ve c3 aircross veya c4 düşünebilirsiniz.

Renault bayisinde özellikle sorduk ve defalarca çevirmeye girdim hiç sorun yaşamadım. Ablamın engel oranı %90.

1. derece akrabası değilsen bu kısım önemli
" noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen B sınıfı ehliyet sahibi olan bir sürücü tarafından kullanılabilecektir."
Normal fiyat listesi var sadece. İndirimli fiyat listesini göremedim. Şu modellerinde var indirim:
City, Civic, Jazz e:HEV ve HR-V e:HEV. (Sitesinde böyle yazıyor ama sanırım sadece City'de oluyor indirim.)

Bu arada sanırım siz kullanamıyorsunuz. Tam anlayamadım. Honda'nın sitesinde şöyle bir yazı var:

arkadaşlar bu 1. derece olayını maliye çıkardı TSEde ruhsatı kanuna göre 3. dereceye çevirtebiliyorsunuz

MOON_MVR

80+ Bronze
Evlenmediğin biriyle sakın bu işe girişme. Sonra çok pişman olursun.
Kız ile evleneceğim kesin kankam ablasının düğünü var temmuzda sıra sonra bize geliyor şu an için nişanlım değil diye kız arkadaşım diyorum fakat adı koyulmuş bir ilişki bu.

Aracı sadece araç sahibinin 1. derece akrabası kullanabilir. Aksi durumda sisteme işlenmesi lazım. Ablamın engelli aracı var oradan biliyorum.

Ruhasata benim adım yazılabiliyor mu ailesinde hiç kimsenin ehliyeti yok tek ehliyeti olan kişi benim benim de kan bağım yok genel olarak hastane işlerine falan ben götürüyorum onları.

100k peşinat ile araç almanızın mümkün olacağını sanmıyorum. En az 3 ay daha para biriktirmeniz daha iyi olur. Bayiye gidip bilgi almanız daha iyi olur. Bazen Hyundai de faizsiz kampanyalar oluyor ve iyi fiyata alınabilir sıfır raporlu araç. Birde gerekirse başka illerdeki bayileri de arayıp sorun, satış kotasını doldurmayan bayiler çok güzel indirim yapabiliyor. Bir arkadaşım gidip Aksaray ilindeki bayiden egea almıştı acantajlı fiyata.
Dipnot: İmza olmadan babanın oğlu ile ortak iş yapma derim. Söz uçar yazı kalır.
En az peşinat miktarı nedir?

Bir de egea seçmeyi istemesinin sebebi orada çalışan akrabası var HB Model 2023 egea bize 400 bine gelecek ondan orayı uygun görüyorlar.
Başta 100k peşinat versek 300k yı kaç ay taktile kredi ödeyebiliriz sizce? 15k uygun olmaz mı?

Ek olarak başta şu şekilde olacak 50 ben katacağım 25 babam 25 kız arkadaşımın annesi derken 100 oldu hadi iki ay daha dişimizi sıktık 150k ile peşinat olamaz mı hiç bro?

Bu birevim dir eminevimdir, katılım ev dir fuzulev gibi yerler falan var oralar nasıl sizce?

HDogus

80+ Bronze
Bu işleri en iyi bayiler biliyor annesinin engel oranı kaç? Birde arabayı evlenene kadar sen kullanamazsın haberin olsun.

MOON_MVR

80+ Bronze
Bu işleri en iyi bayiler biliyor annesinin engel oranı kaç? Birde arabayı evlenene kadar sen kullanamazsın haberin olsun.
Niye bro ruhsata ekleyemiyor muyuz? Ek olarak engel oranı kaç bilmiyorum şeker hastası ve sol gözü katarakt. 2 haftada bir hastaneye yatışı oluyor 3 günlüğüne

Kemik erimesi falan da varmış

HDogus

80+ Bronze
Niye bro ruhsata ekleyemiyor muyuz? Ek olarak engel oranı kaç bilmiyorum şeker hastası ve sol gözü katarakt. 2 haftada bir hastaneye yatışı oluyor 3 günlüğüne

Kemik erimesi falan da varmış
Siz önce bir engelli raporu alın hocam o işler öyle kolay olmuyor. Ben annemi götürdüm %86 da kaldı %90 ve üstü engeli olması lazım. Niye kullanamıyorum dersen sadece eş ve çocuklar kullanabilir arabayı sen dışarıdan birisin kullanamazsın.

Top Bottom