Yazıcının tam ismi
EPSON ECOTANK L3111. Tarama, baskı, fotokobi ve marjsız fotoğraf baskı imkanı sunuyor. Ürünü 12.10.2020'de Evkur'dan 16 taksitle vadesi dahil 1280 TL'ye aldım, ki ben aldığım zaman bu faizle bile piyasadakilerden ucuz oluyordu(ortalama fiyatı 1290-1300'dü). Şu an ki en ucuz fiyatı 1559 TL, bir üst Wi-Fi dahil modeli ise en ucuz 1699 TL. Ben aldığım zaman aralarında 300 TL civarı fark vardı o yüzden bu modeli tercih ettim.
Kutuyu açtığımızda kartonlarla bölmeye ayrılmış bir yapı görüyoruz. Kutu içeriğinden,
- Yazıcı,
- Güç Kablosu,
- 5 adet mürekkep şişesi (3 renkli, 2 siyah),
- Kullanım Kılavuzu, Driver, Garanti Belgesi vs.
çıkıyor.
Ürün 37.5 cm genişlik, 34.7 cm derinlik, 17.9 cm yükseklik ve 3.9 kg ağırlığa sahip. Tam dolu mürekkep ile vaat ettiği basma ömrü renkli 6100 ve gri tonlama ile 8100 sayfadır. Tepsisi 100 sayfa destekliyor, çıkış yeri ise 30 sayfa. Siyah bir renge ve hoş bir tasarıma sahip. Yazıcı Sessiz Mod ve İş Modu açılmadığında kullanılan kalite ve hız moduna göre ~55 dB'e kadar ses çıkışına sahip ki bu da azımsanacak bir miktar değil. Cihaz kullanımınıza göre ortalama da 2-3 yıl yetecek kadar mürekkeple geliyor. Eğer fotoğraf kalitesinde çıktı alırsanız, çok çıktı alırsanız işler değişir tabii ki. Yazıcının baskı ve tarama hızları şu şekilde,
Baskı Hızı: 33 Sayfa/dk. Tek renkli (düz kağıt), 15 Sayfa/dk. Renkli (düz kağıt), 69 Saniye her 10 x 15 cm fotoğraf için (Epson Premium Parlak Fotoğraf Kağıdı)
Baskı Hızı ISO/IEC 24734: 10 Sayfa/dk. Tek renkli, 5 Sayfa/dk. Renkli
Tek taraflı tarama hızı (A4 siyah): 200 İnç başına nokta; , 11 sec. with flatbed scan
Tek taraflı tarama hızı (A4 renkli): 200 İnç başına nokta; , 32 sec. with flatbed scan
Baskı ve tarama hızları ev kullanıcıları için gayet yeterli. Renk kalitesi çok hoşuma gitti. Çoklu ve çift yönlü baskı özelliği mevcut. Düğmeler aracılığıyla kaç adet ve nasıl basabileceğinizi kontrol edebiliyorsunuz. Şahsen ben LCD ekran olmasını bekledim, çünkü hocamın aldığı yazıcıda bile vardı ama sıkıntı değil.
Kurulumu basit ister CD'den ister web sayfasından bakıp uygun driverı yükleyebilirsiniz. Hazneleri doldurduktan sonra 10 dk civarı mürekkepi hazneye almasını bekliyorsunuz. Ben de bu süreçte siyah mürekkebimin yaklaşık 1.5 haznesini çekti (her haznenin içinde toplam 4 hazne var). Şimdi benim şikayetçi olduğum tek konuya gelecek olursak ben çok bauk toz ve el izi kapmasından şikayetçiyim. Hemen iz, kir ve toz kapıyor. Alacaklar bunu göz önünde bulundursun. Yakında fotoğraf ekleyeceğim. Bir eksiğim varsa altta belirtebilirsiniz, sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
İsteyenler L3151 yazıcının incelemesi için
@baltazar 'ın alttaki incelemesine gidebilir.
İlk incelemem o yüzden yanlış bir şey yazdıysam affola diyor ve incelemeye başlıyorum. Yazıcının tam ismi EPSON ECOTANK L3151. Tarama, baskı, fotokobi ve marjsız fotoğraf baskı imkanı sunuyor. Ürünü Teknosa'dan 1499 TL'ye aldım. Wi-fi özelliğiyle ön plana çıkıyor. Kutuyu açtığımızda kartonlarla...
forum.donanimarsivi.com