Eskiden ingilizce bilmeyip geliştirenler bir bakabilir mi?

DocToR2

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,011
arkadaşlar lütfen tavsiye verin sizce nasıl gelişir az buz var ama gelişmeli

lise 2'ye kadar hiçbisey bilmiyodum yazın youtubeden videolarını izledim şuan ciddi gelişme var

IELTS sınavından c1 biri almış olarak söylüyorum grammer'den ziyade kelime'ye ağırlık ver mümkünse de basitten grammer öğrenmeye başla konuşmaya çalış oyunlarda yabancılarla film dizi her ne izliyorsan ingilizce altyazı sonra altyazısız izle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

araştırmak istediğin bir konu mu oldu türkçe değil ingilizce aramaya çalış, bol bol makale ve yazı oku

IELTS sınavından c1 biri almış olarak söylüyorum grammer'den ziyade kelime'ye ağırlık ver mümkünse de basitten grammer öğrenmeye başla konuşmaya çalış oyunlarda yabancılarla film dizi her ne izliyorsan ingilizce altyazı sonra altyazısız izle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

araştırmak istediğin bir konu mu oldu türkçe değil ingilizce aramaya çalış, bol bol makale ve yazı oku
ne kadar sürede bu seviyeye ulaştın benimde şuan hedefim 6.5-7 bandına ulaşabilmek.

Hocam bu konuda çok güzel rehberleri var bir dünya kaynak var. Ben kendi tecrübelerimş aktarayım size en iyisi. Bölümüm %100 ingilizce gerçekten ingilizce derslerler kaynaklar vs. Textbook ve makaleleri ingilizce okuyorum zaten türkçe yok olsa da okumazdım. Okuma çok çabuk gelişiyor zaten. Ben hem sevdiğim hem ihtiyacım olan şeyleri okuduğumdan daha da bir kolay oldu açıkcası. Onun haricinde ben tam bir çizgi film anime animasyon tutkunuyum. Bu türlerde de dil biraz hafif oluyor ıngilizce alt yazılı alt yazısız izlemeye çok müsait. konuşma harici skiller çok rahat b2 seviyesine taşınıyor zamanla. Konuşma konusunda kendinizi kaydetmek veya pratik yapmak dışında yapabileceğn pek fazla şey yok maalesef. WaT veya turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği lokasyonlarda çalışmak gerçekten sizi seviye olarak uçurur. Aklıma şuan pek fazla bir şey gelmedi. Ben dahil nerdeyse herkes bu işin sırrının kelime kalıp öğrenmek olduğunu düşünüyor. Öğrenmek derken deftere yazıp anlamını karşısına yazmak değil. Okuyabilmek duyunca anlayabilmek cümlede kullanabilmek. Bu işe vakit ayırırsanız çok rahat geliştirirsiniz bence. Kendi adıma konuşayım şuan ingilizce roman okuyabiliyor olmam lazımdı ama çalışmıyorum tembelliğimden. Açıyorum 1-2 sayfa bakıyorum zorlanıyorum 😅. Bu işi üst seviyeye çıkartmak cidden çok zorluyor beni c1 seviyesi gözümde büyüyor. Onun haricinde konuşmam A1 diyebilirim 😆. Koskoca 3-4 ay boyunfa sadece çalıştığım kafeye gelen turistlerle iletişim kurdum başka hiçbir şey yapmadım 😄.

Youtubeden özer kirazın 100 videoluk eğitimi var onunla grammeri geliştir. Dizi film izleyerek kelime ve listeningi geliştirebilirsin. Bol bol yeni kelimeler öğren kelime çok önemli

Şahsen adımı söylemek dışında hiçbir şey bilmiyodum neredeyse okulda öğrendiğim ile daha sonra önce cs sonra valo oynayarak insanlarla konuşarak yeri geldiğinde söverken yeri geldiğinde komut veya rakip bilgisi vs verirken ister istemez gelişiyor 2. ekranda çeviriyi açık tutup söylemem gereken cümleyi bilmiyosam yazıp ingilizcesini söylüyordum hem rakibini anlamaya çalışırken hem konuşurken gelişiyorsun ister istemez bunu yaparken eğlendiğin için de hiç ders çalışıyormuş gibi canın sıkılmıyor
Bir de dizi izlerken olabildiğince altyazıyı okurken kelimeleri duymaya çalış hani bu cümleyi türkçe okudum ama hangi cümlenin türkçesi bu gibi otomatiğe bağladığında baya etkisi oluyor ingilizcene bi yandan da doğru cümle kurmayı öğreniyosun bilinç altında

ne kadar sürede bu seviyeye ulaştın benimde şuan hedefim 6.5-7 bandına ulaşabilmek.
tek seferde çalışmadan 7.5 aldım, tek yaptığım şey düzgün ingilizce eğitimi olan bir okula gitmekti

How I Met Your Mother ve ona bezer dizileri izle gelişiyor

Geri