Neler Yeni

Esp32 cam 'e arduino ile kod atamiyorum

claxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammet
Merhaba hocam bi projem var ve esp32 cam kullanmam lazim ama kod atamiyorum icine nasil yapicam bilmiyorum ." adrunio ile kod atmaya calisiyorum (x86)\Arduino\hardware\espressif\esp32\libraries\AzureIoT içinde Header dosyası (.h) bulunamadı " boyle bi hat veriyor baktim hakketen oyle bi dosya yok ben kendim ellle olusturdum ayni ada sahip bi dosya gene ayni hatayi veriyor her seyi denedim napcam bilmiyorum videolar izledim kutupahaneler denedim bi turlu olmadi biler biri varsa yardimci olabilirmi . :(

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Merhaba hocam bi projem var ve esp32 cam kullanmam lazim ama kod atamiyorum icine nasil yapicam bilmiyorum ." adrunio ile kod atmaya calisiyorum (x86)\Arduino\hardware\espressif\esp32\libraries\AzureIoT içinde Header dosyası (.h) bulunamadı " boyle bi hat veriyor baktim hakketen oyle bi dosya yok ben kendim ellle olusturdum ayni ada sahip bi dosya gene ayni hatayi veriyor her seyi denedim napcam bilmiyorum videolar izledim kutupahaneler denedim bi turlu olmadi biler biri varsa yardimci olabilirmi . :(
Merhabalar aşağıda verdiğim yazıdakileri dener misiniz ? not yazı benim değil faydalı olabileceği için paylaşmak istedim ;

1. Arduino IDE’yi Hazırlama:
  2. ESP32 Kartını Yükleme:
    • Araçlar > Kart > Kart Yöneticisi menüsüne git.
    • Arama kutusuna “ESP32” yaz ve çıkan listeden ESP32 kartını yükle.
  3. FTDI Dönüştürücü ile Bağlantı:
    • ESP32-CAM modülünü FTDI USB-TTL dönüştürücü ile bağla. Bağlantılar şu şekilde olmalı:
      • FTDI VCC -> ESP32-CAM 5V
      • FTDI GND -> ESP32-CAM GND
      • FTDI RX -> ESP32-CAM TX
      • FTDI TX -> ESP32-CAM RX
      • ESP32-CAM IO0 -> GND (Bu bağlantı kod yükleme moduna geçmek için gereklidir).
  4. Arduino IDE’de Ayarları Yapma:
    • Araçlar > Kart menüsünden ESP32 Wrover Module seçeneğini seç.
    • Araçlar > Partition Scheme kısmından Huge APP seçeneğini seç.
    • Araçlar > Port menüsünden ESP32 modülünün bağlı olduğu portu seç.
  5. Kod Yükleme:
    • Arduino IDE’de örnek bir kod aç (örneğin, Dosya > Örnekler > ESP32 > Camera > CameraWebServer).
    • Gerekli Wi-Fi ayarlarını yap (SSID ve şifreyi gir).
    • Yükle butonuna bas ve yükleme tamamlanana kadar bekle.
    • Yükleme sırasında “Connecting” yazısı çıktığında ESP32-CAM üzerindeki reset tuşuna bir kere bas.
Bu adımları takip ederek ESP32-CAM modülüne kod yükleyebilirsin

Top Bottom