Neler Yeni

ETH mining için anakart, işlemci ve RAM önerisi

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Sadece kazım için hocam. Kendi sistemim için ayrı anakart işlemci ram alacağım.
bak ben şöyle yaptım
letgoda konum açıp çevrendekı alt takımlara bak en ucuzunu adamdan kontrol edıp al ben ful set ram + anakart + işlemci + soğutucu 400 tl ye aldım hala kullanıyorum sorunsuz
1660003704849.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

çok ucuzada 2. el hdd al çevrenden, flash bellek alma sakın çok ağır guncellemede atabılır sürekli

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ha anladım. Siz şuan kurabileceğiniz en ucuz sistemi mi kurmak istiyorsunuz? Elinize para geçip güncelleyene kadar?
Sistemimin diğer parçalarını almadığım için ekran kartı ile (diğer parçaları alana kadar) mining de kullanmak istiyorum. Bu parçaları yükseltmeyeceğim.
Evet olabilecek en ucuz sistemi kurmak istiyorum. Elimde güç kaynağı falan var. İşlemci, anakart, ram ve ssd lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
B
bak ben şöyle yaptım
letgoda konum açıp çevrendekı alt takımlara bak en ucuzunu adamdan kontrol edıp al ben ful set ram + anakart + işlemci + soğutucu 400 TL ye aldım hala kullanıyorum sorunsuz
Alıntıyı görüntüle

çok ucuzada 2. el hdd al çevrenden, flash bellek alma sakın çok ağır guncellemede atabılır sürekli
Ben de şuan forumda paylaşmak için ucuz sistem topluyorum. şimdiye kadar aldığım parçalar şöyle
ECS G41 ddr3 anakart 130 TL
4 GB DDR3 Tek slot ram 100 TL
PSU ve HDD Elimde vardı
Xeon E5440 İşlemci 150 TL
GTX 460 300 TL

Sistemimin diğer parçalarını almadığım için ekran kartı ile (diğer parçaları alana kadar) mining de kullanmak istiyorum. Bu parçaları yükseltmeyeceğim.
Evet olabilecek en ucuz sistemi kurmak istiyorum. Elimde güç kaynağı falan var. İşlemci, anakart, ram ve ssd lazım.
Hocam bana bütçe verebilirmisiniz. Duruma göre sonradan yükseltebileceğiniz ddr4 bir sistem de kurabilirim.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
B

Ben de şuan forumda paylaşmak için ucuz sistem topluyorum. şimdiye kadar aldığım parçalar şöyle
PSU ve HDD Elimde vardı
GTX 460 300 TL
Bedava hocam. Benimde böyle bir sistem çözmem lazım.
bak ben şöyle yaptım
letgoda konum açıp çevrendekı alt takımlara bak en ucuzunu adamdan kontrol edıp al ben ful set ram + anakart + işlemci + soğutucu 400 TL ye aldım hala kullanıyorum sorunsuz
Alıntıyı görüntüle

Ya aslında elimde m2 ssd varda, her sistem de M2 yuvası yok. Bu mining için toplayacağım sistemde ki anakartı M2 yuvası olanli mi alsam diyorum?
En azından ssd'ye bütçe ayırmam. Ama böyle yapınca da anakart ve işlemci fiyatı yukarı çıkıyor

Hocam bana bütçe verebilirmisiniz. Duruma göre sonradan yükseltebileceğiniz ddr4 bir sistem de kurabilirim.
Yani hocam bana çok fark etmez. Bu sistemi yükseltmek bana bir şey katmayacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Bedava hocam. Benimde böyle bir sistem çözmem lazım.

Ya aslında elimde m2 ssd varda, her sistem de M2 yuvası yok. Bu mining için toplayacağım sistemde ki anakartı M2 yuvası olanli mi alsam diyorum?
En azından ssd'ye bütçe ayırmam. Ama böyle yapınca da anakart ve işlemci fiyatı yukarı çıkıyor

Yani hocam bana çok fark etmez. Bu sistemi yükseltmek bana bir şey katmayacak.
Hocam bana şunu söyleyin 1000 tlniz var mı?

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
PSU ve HDD Elimde vardı
GTX 460 300 T
güzel
ben kazım için toplu aldım uğraşmadan kontrol de ettım adamdan birde 5 tane slotu var çok ıyı işime geldi 400 tl ye
normalde çoklayıcı 350 -450 tl bandında ben 5 gpu ya kadar çıkabılıyorum normalde 8 çıkışlılar 3k felan anakartımda şu
1660004033635.png

+blok soğutucu var hiç ısınmıyor gpu

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
bence ucuz hdd al hocam 2. letgodan çevrenden çunku çok saçma onu ona takmak ve hdd yeterli

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bence ucuz hdd al hocam 2. letgodan çevrenden çunku çok saçma onu ona takmak ve hdd yeterli
Hocam bana şunu söyleyin 1000 tlniz var mı?
Hdd'nin yavaşlığıyla uğraşmıyım diye 120gb sata ssd eklemiştim ben. 200 lira falandı.
Böyle bir şey toplamıştım ama ikinci el sitelerinde çok daha ucuza (lga775 anakart ile) toplayabilecegim söylendi.
Bunları bulmuştum:
Intel pentium G4400 işlemci
MSI H310M PRO VDH Plus anakart
4Gb 2133mhz ram
Adata su650 120gb
Bin liradan biraz fazla yapıyor bu parçalar.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Hdd'nin yavaşlığıyla uğraşmıyım diye
kazımda önemlı değil hocam hdd yeterde artar flash bellek kullanma yeter sadce ssd az ısınır hdd ye göre o kadar
Intel pentium G4400 işlemci
MSI H310M PRO VDH Plus anakart
4Gb 2133mhz ram
Adata su650 120gb
Bin liradan biraz fazla yapıyor bu parçalar.
set şeklinde dediğim gibi bir bakın benım gıbı güzel bir alt takıma denk gelırsınız belkı adamlar çöpe atacağına uyguna satıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
350ye düşürebileceğini göze alaraktan şu şekilde başlıyorum:
Afox 8 GB 2666 MHz 8 GB Ram 350 TL

Gigabyte AB350M-D3V Anakart M2 SSD Slotu mevcut 400 TL

Amd athlon x4 950 AM4 işlemci 550(yapabileceğini düşünüyorum )

Hocam özür dilerim ama anca 1300e kurabildim

Fakat anakart OC Destekli ve M2 nvme ssd girişi bulunuyor.

Ram 8 GB Sıfır ve 2666Mhz ile geliyor.

İşlemci ise G4400'den daha güçlü ve ocsiz hali ile 1060a kadar besleyebiliyor.

Tabii siz ek olarak indirim yaptırabilirseniz 1200 bantlarına düşürebilirsiniz. En güncel ilanlardan seçmeye çalıştım

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
350ye düşürebileceğini göze alaraktan şu şekilde başlıyorum:
Afox 8 GB 2666 MHz 8 GB Ram 350 TL

Gigabyte AB350M-D3V Anakart M2 SSD Slotu mevcut 400 TL

Amd athlon x4 950 AM4 işlemci 550(yapabileceğini düşünüyorum )

Hocam özür dilerim ama anca 1300e kurabildim
Estağfurullah hocam ne özürü, uğraşmanız yeter. Fena durmuyor ama anakart ve işlemcide ikinci ele pek yaklaşamıyorum. Bir pin yamuk gelir falan.
Gerçi videoya çekerek açsam bir sıkıntı olmaz her şeyin çözümü var. 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Estağfurullah hocam ne özürü, uğraşmanız yeter. Fena durmuyor ama anakart ve işlemcide ikinci ele pek yaklaşamıyorum. Bir pin yamuk gelir falan.
Gerçi videoya çekerek açsam bir sıkıntı olmaz her şeyin çözümü var. 😀
Hocam pin yamuk gelme olayı anca işlemcide olur çünkü amdde pinler soketin içindedir pin işlemcinin üstünde bulunur ama küçük olduğu için genelde farkedip düzeltmesi daha kolaydır. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmam pin konusunda sorun yaşasanız bile çözümü basit kameralı konuşma ile bile yaptırabilirim size

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,272
Üyeler
161,260
Son üye
birbal