Neler Yeni

ETH mining için anakart, işlemci ve RAM önerisi

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Estağfurullah hocam ne özürü, uğraşmanız yeter. Fena durmuyor ama anakart ve işlemcide ikinci ele pek yaklaşamıyorum. Bir pin yamuk gelir falan.
Gerçi videoya çekerek açsam bir sıkıntı olmaz her şeyin çözümü var. 😀
siz nerede oturuyorsunuz hocam çevrenızden bakayım 1 2

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Çekirdek ve turbo speed gibi etmenlerden athlon x4 950 rahat bir üstünlük sağlıyor zaten. B350 Anakart olduğu için overclock ve m2 ssd imkanınızda var. hem hızdan hem de performanstan taviz vermemiş oluyorsunuz ayrıca boşuna başka ssdde almamış oluyorsunuz. Ram de dediğim gibi bu piyasada alabileceğiniz hem sıfır olarak hem 8 gb olarak hem de mhz olarak en uygun ram. 300 tl bantlarına artık 4 gb satıyorlar valla.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba, sistemimi parça parça topluyorum ve artık ekran kartını almanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Son çıkacak serileri de bekleyip tercihimi yapacağım, her neyse.

Sistemin diğer parçalarını almam uzun süreceği için ekran kartını önce alırım, sistemi toplayana kadar da mining yaparım diye bir düşünceye girdim.
Ekran kartı olarak EVGA FTW3 RTX 3080 Ti düşünüyorum. Şimdi soruma geleyim.
Durumu anlattım, bana alabileceğim en ucuz anakart, işlemci, RAM'i önerebilir misiniz?
Eğer önereceğiniz sistemde M.2 yuvası olursa iyi olur. Çünkü elimde M.2 SSD var. Eğer M.2 yuvası olmayan bir anakart önerirseniz ekstra SATA SSD almam gerekecek. Elimde güç kaynağı var. Yardım edecek kişilere teşekkürler.
Tek kartla idarelik mining yapacaksın sanırım. Şöyle diyim güç kaynağını sağlamından al.

Sonra ikinci elden 100-200 liraya falan bir set al. Milattan önce kalma anakart Core 2 Duo işlemci 1-2GB RAM falan. PCI X16 slotu olsun yeter. SSD takmana da gerek yok elinde 16GB ve üstü bir USB bellek varsa yeter.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Onu ben de düşündüm ama işlemci genel olarak zor bulunuyor athlon 950 serisi ram de istisnai olarak buldum. bi anakart bulunabilirse bulunur diye tahmin ediyorum ama bir denenir tabii.

Ek olarak çıkacak herhangibir sorunda bizzat ben yardımcı olabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek kartla idarelik mining yapacaksın sanırım. Şöyle diyim güç kaynağını sağlamından al.

Sonra ikinci elden 100 liraya falan bir set al. Milattan önce kalma anakart Core 2 Duo işlemci 1GB RAM falan. PCI X16 slotu olsun yeter. SSD takmana da gerek yok elinde 16GB ve üstü bir USB bellek varsa yeter.
Usta adam gündelik olarakta kullanacakmış 1 gb ram ile windows 98 kurar artık :D

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Onu ben de düşündüm ama işlemci genel olarak zor bulunuyor athlon 950 serisi ram de istisnai olarak buldum. bi anakart bulunabilirse bulunur diye tahmin ediyorum ama bir denenir tabii.

Ek olarak çıkacak herhangibir sorunda bizzat ben yardımcı olabilirim
ben set şeklinde bakıcaktım ya belki düşer güzel bir şey

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Istanbul Esenyurt da, ben çevremden düşünmüyorum. Buranın insanı pek düzgün değil. Param güvende ile alırsam daha iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
E
Estağfurullah hocam ne özürü, uğraşmanız yeter. Fena durmuyor ama anakart ve işlemcide ikinci ele pek yaklaşamıyorum. Bir pin yamuk gelir falan.
Gerçi videoya çekerek açsam bir sıkıntı olmaz her şeyin çözümü var. 😀
Eğer istersen anakartı ben deneyip sana yollayabilirim de.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Sonra ikinci elden 100-200 liraya falan bir set al. Milattan önce kalma anakart Core 2 Duo işlemci 1-2GB RAM falan. PCI X16 slotu olsun yeter. SSD takmana da gerek yok elinde 16GB ve üstü bir USB bellek varsa yeter.
Rog Strix 750W var yeter mi 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
P
Istanbul Esenyurt da, ben çevremden düşünmüyorum. Buranın insanı pek düzgün değil. Param güvende ile alırsam daha iyi olur.
Farkettiyseniz zaten attığım ilanların hepsi param güvendeli. Fakat üstüne biraz para alıyor komisyon olarak aklınızda bulunsun her 100 TL'ye 10 tl olması lazım

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
illa evının yakınından değil hocam bende ist deyım bakıyım istersenız letgodan vs param ggüvendeye ekstra para vermezsiniz hem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,268
Üyeler
161,260
Son üye
birbal