Neler Yeni

ETH mining için anakart, işlemci ve RAM önerisi

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
illa evının yakınından değil hocam bende ist deyım bakıyım istersenız letgodan vs param ggüvendeye ekstra para vermezsiniz hem
Olur hocam, her türlü fikire açığım. Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi, daha sonra yükseltme gibi bir planım yok bu sistemi.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Olur hocam, her türlü fikire açığım. Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi, daha sonra yükseltme gibi bir planım yok bu sistemi.
anladım hocam ben bakıyım atarım buraya kafanıza yatarsa araştırırz

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Usta adam gündelik olarakta kullanacakmış 1 gb ram ile windows 98 kurar artık :D
Parçaların çoğu sistemi tamamen toplayınca çöpe gidecek. Valla ben sırf mining amaçlı olarak 20 yıllık 2GB RAM li bir sistem kurmuştum HiveOS ile kazım yapıyordum. Amaç mining geliri ise dediğim şeyi yapmasını öneririm ama HiveOS mining odaklı bir işletm sistemi. Günlük kullanımda en fazla tarayıcı falan kullanabilir.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Parçaların çoğu sistemi tamamen toplayınca çöpe gidecek.
Aynen öyle. O yüzden ne kadar ucuz o kadar iyi. Eğer bin liranın üzerinde bir maaliyet harcarsam, parçaları ikinci el sitelerinde satmaya çalışırım da çok yüksek ihtimal satılmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

. Amaç mining geliri ise dediğim şeyi yapmasını öneririm ama HiveOS mining odaklı bir işletm sistemi. Günlük kullanımda en fazla tarayıcı falan kullanabilir.
İki yüz lira daha vereyim kafam rahat olsun ya. Ne hdd'ye ne de flash'a kurayım sistemi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Aynen öyle. O yüzden ne kadar ucuz o kadar iyi. Eğer bin liranın üzerinde bir maaliyet harcarsam, parçaları ikinci el sitelerinde satmaya çalışırım da çok yüksek ihtimal satılmaz

İki yüz lira daha vereyim kafam rahat olsun ya. Ne hdd'ye ne de flash'a kurayım sistemi.
dediğim şekilde bir sistem kurarsan elinden çıkarman veya geliştirmen de rahat olur

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

HiveOS kullanacaksan flash kullanabilirsin ben hiç farkını görmedim. Elimde SSD de vardı hani sırf boşa çalışmasın diye takmadım 😀

Windows için SSD şart gibi zaten.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
HiveOS kullanacaksan flash kullanabilirsin ben hiç farkını görmedim. Windows için SSD şart gibi zaten.
Arkadaşın dediği sistem 1300 bandına geliyor ve M2 yuvası var, eğer onun gibi bir sistem alırsam ssd masrafım olmaz. Windows 7-10 falan atarım sisteme, ssd iyi çok şükür.
Flash bellek olarak geçen gün forumda 28₺'ye düşeni almıştım, o duruyor ama HiveOS düşünmüyorum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşın dediği sistem 1300 bandına geliyor ve M2 yuvası var, eğer onun gibi bir sistem alırsam ssd masrafım olmaz. Windows 7-10 falan atarım sisteme, ssd iyi çok şükür.
Flash bellek olarak geçen gün forumda 28₺'ye düşeni almıştım, o duruyor ama HiveOS düşünmüyorum.
Şimdi aklıma geldi ucuza bulursanız Aliexpressten Xeon seti de alınabilir. Genelde M2 yuvası oluyor ve 6/12 yapıda işlemciye sahip setler (anakart, işlemci, RAM) 800TL civarındaydı en son.

Önerilen sistem de iyi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,878
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu kadar masrafa bence gerek yok, FX işlemcili hatta Core 2 Duo bir sisteme bile bu sistem kurulur çok ucuza. HiveOS'u da flash bellekten kullanırsın, zaten takacaksın duracak hızlık bir durumu yok.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bu kadar masrafa bence gerek yok, FX işlemcili hatta Core 2 Duo bir sisteme bile bu sistem kurulur çok ucuza. HiveOS'u da flash bellekten kullanırsın, zaten takacaksın duracak hızlık bir durumu yok.
Sarı siteye "anakart işlemci ram" yazdığımda bayağı sonuç aldım. 100 lira ile 500 lira arasında çok fazla seçenek var.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Sarı siteye "anakart işlemci ram" yazdığımda bayağı sonuç aldım. 100 lira ile 500 lira arasında çok fazla seçenek var.
Onlardan bahsediyordum ben de. Bir tanesini pazarlıkla 80 liraya almıştım bir ara. En fazla 100-200TL ye HiveOS çalıştıracak birsürü set var.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Onlardan bahsediyordum ben de. Bir tanesini pazarlıkla 80 liraya almıştım bir ara. En fazla 100-200TL ye HiveOS çalıştıracak birsürü set var.
HiveOS'un ne olduğunu bilmediğim için ssd'de ısrarcıydım. Hâlâ ne olduğunu pek bilmiyorum yarın iyice öğrenirim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
HiveOS'un ne olduğunu bilmediğim için ssd'de ısrarcıydım. Hâlâ ne olduğunu pek bilmiyorum yarın iyice öğrenirim.
Bilgisayarı bir köşeye kuruyorsunuz ön ayarları yaptıktan sonra sisteme herhangi bir bilgisayar veya telefon üzerinden erişebiliyorsunuz. Ayarları yapınca monitör bağlamana bile gerek kalmıyor. Sistemi açar açmaz mining başlıyor, overclock ayarları falan hepsi var.

Kısacası mining için aşırı iyi bir işletim sistemi, ayrıntılı şekilde araştırmanızı öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,258
Üyeler
161,257
Son üye
Kangal denen eleman
Top Bottom