Neler Yeni

Ethernet Çoklayıcı İşime Yarar Mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bilal Bulama
Arkadaşlar Durumum şu: Modemden benimle aynı odada bulunan abimin bilgisayarına ethernet kablosu bağladık. linkteki aletin usb tarafını abimin bilgisayarına taksak ve diğer ucuna bir ethernet kablosu bağlayıp bunu da benim bilgisayarıma taksak internete bağlanabilirmiyim? biraz matematik problemi gibi karmaşık oldu ama anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz :)

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
2. Ethernet'i napacaksın ?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Hayır. İşe yaramaz. Senin şu tarz bir cihaza ihtiyacın var.

Edit: Pardon modemden bağladıysan bu cihaza da ihtiyacın yok ki. Modemden bir kablo da kendin için çekmen lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bilal Bulama
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. Ethernet'i napacaksın ?
kendi bilgisayarıma bağlayacağım. yani bir tren yolu gibi düşünün ethernet kablosu öce abimin bilgisayarına bağlanacak sonra bu dönüştürücü aracılığıyla diğer ethernet kablosuna bağlanacak o da benim bilgisayarıma gelecek. böyle bir döngü mümkün mü?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır. İşe yaramaz. Senin şu tarz bir cihaza ihtiyacın var.

Edit: Pardon modemden bağladıysan bu cihaza da ihtiyacın yok ki. Modemden bir kablo da kendin için çekmen lazım.

işte 2. kabloyu modemden çekemem o yüzden soruyorum

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
kendi bilgisayarıma bağlayacağım. yani bir tren yolu gibi düşünün ethernet kablosu öce abimin bilgisayarına bağlanacak sonra bu dönüştürücü aracılığıyla diğer ethernet kablosuna bağlanacak o da benim bilgisayarıma gelecek. böyle bir döngü mümkün mü?

işte 2. kabloyu modemden çekemem o yüzden soruyorum
O attığın cihaz işe yarasa bile (işe yarayacağını hiç sanmıyorum) abinin bilgisayarından kendine internet çekerek kullanman hiç verimli olmaz.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Arkadaşlar Durumum şu: Modemden benimle aynı odada bulunan abimin bilgisayarına ethernet kablosu bağladık. linkteki aletin usb tarafını abimin bilgisayarına taksak ve diğer ucuna bir ethernet kablosu bağlayıp bunu da benim bilgisayarıma taksak internete bağlanabilirmiyim? biraz matematik problemi gibi karmaşık oldu ama anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz :)

bağlanılamaz.
sadece iki bilgisayar arası dosya paylaşımı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bilal Bulama
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O attığın cihaz işe yarasa bile (işe yarayacağını hiç sanmıyorum) abinin bilgisayarından kendine internet çekerek kullanman hiç verimli olmaz.
peki bu işe yarar mı? kablo hiçbir yere ulaşmadan 2ye ayırsak biri bir bilgisayara diğeri diğer bilgisayara gitse?

bağlanılamaz.
sadece iki bilgisayar arası dosya paylaşımı olur.
resimlerden anlaşıldığı kadarıyla ihtiyacım olan şey bu alet. ama kablolar uyarmı çünkü burda RJ45 diyor ben elimdeki ethernet kablosu nedir bilmiyorum. nerden öğrenebilirim?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
peki bu işe yarar mı? kablo hiçbir yere ulaşmadan 2ye ayırsak biri bir bilgisayara diğeri diğer bilgisayara gitse?

resimlerden anlaşıldığı kadarıyla ihtiyacım olan şey bu alet. ama kablolar uyarmı çünkü burda RJ45 diyor ben elimdeki ethernet kablosu nedir bilmiyorum. nerden öğrenebilirim?
Çalışıyorsa işe yarar gibi duruyor. Ama yine de dediğim gibi, en sağlıklısı modemden ikiniz için de ayrı kablo çekmek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bilal Bulama
Çalışıyorsa işe yarar gibi duruyor. Ama yine de dediğim gibi, en sağlıklısı modemden ikiniz için de ayrı kablo çekmek.
maalesef 2. kabloyu modemden çekemem keşke çekebilsem ama olmayınca olmuyor :) peki kablo uyumluluğu konusunda ne söyleyebilirsin bendeki kablonun hangi tür olduğunu nasıl anlayabilirim

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
maalesef 2. kabloyu modemden çekemem keşke çekebilsem ama olmayınca olmuyor :) peki kablo uyumluluğu konusunda ne söyleyebilirsin bendeki kablonun hangi tür olduğunu nasıl anlayabilirim
Standart ethernet ve DSL kablolarıdır diye tahmin ediyorum. DSL modeme internet getiren, ethernet ise bilgisayara bağlı olan.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

ethernet kabloları RJ45 uçlu olur.

Top Bottom