Neler Yeni

Yardım Ethernetim çalışmıyor, hatta görmüyor bile. Yardım lazım.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
Herkese merhaba, ddr5 sisteme geçtikten sonra bir süre WIFI ile bağlandım internete. Şimdi kablo ile denediğimde bilgisayar etherneti görmüyor.
Kablonun ve modemin çalıştığından eminim. Güncellemeleri de hem MSI yazılımından yaptım hem de MSI sitesinden ve Realtek sitesinden indirerek yaptım. Ağ sıfırlamayı denedim.
Aygın yöneticisi -> ağ bağdaştırıcıları altında gizli ögeleri göster dediğim halde ethernet ile alakalı bir sürücü gözükmüyor. Resmini ekliyorum.
Problemi çözmek adına tekrar format attım fakat düzelmedi.
Ne yapabilirim sizce?

1742728206572.png

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
879
İsim
Mehmet
lan driver?

toltec6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Taha Ilgar
Ethernet driverını tekrar kurmayı dene, sürücü kurulu görünmüyor. Yine olmazsa ethernet driverını direkt kendi sitesinden bulup yükle. Bu işlemleri her yapışının ardından bilgisayarı yeniden başlat.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ethernet driverını tekrar kurmayı dene, sürücü kurulu görünmüyor. Yine olmazsa ethernet driverını direkt kendi sitesinden bulup yükle. Bu işlemleri her yapışının ardından bilgisayarı yeniden başlat.
Denedim hocam. Yine yüklenmiyor maalesef.

toltec6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Taha Ilgar
Driverı kurmaya çalıştığında kurulum ekranı mı geliyor yoksa onarım ekranı mı geliyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Dağ
Telefon üzerinden wifi ağına bağlanın, İnternet varsa büyük ihtimal kabloda bir sorun olabilir imkanın varsa pc ye baglanan kabloyu değiştirmeyi dene veya harici bir leptop veya baska pc varsa onda dene kablolu baglantı yap hala aynı sorun veriyorsa dediğim gibi kablo bozulmuş olabilir.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
Telefon üzerinden wifi ağına bağlanın, İnternet varsa büyük ihtimal kabloda bir sorun olabilir imkanın varsa pc ye baglanan kabloyu değiştirmeyi dene veya harici bir leptop veya baska pc varsa onda dene kablolu baglantı yap hala aynı sorun veriyorsa dediğim gibi kablo bozulmuş olabilir.
Format sonrası WIFI da gözükmüyordu. Telefon ile bağlayıp WIFI sürücülerini yükledim. Ama ethernet yüklenmiyor. deep sleep hatası veriyor şu an.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Dağ
Format sonrası WIFI da gözükmüyordu. Telefon ile bağlayıp WIFI sürücülerini yükledim. Ama ethernet yüklenmiyor. deep sleep hatası veriyor şu an.

Denetim Masası > Güç Seçenekleri'ne gidin.
Kullanmakta olduğunuz güç planını seçin ve Plan ayarlarını değiştir'e tıklayın.
Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğini tıklayın.
"Ağ Bağdaştırıcısının Enerji Tasarrufu Modu"nu devre dışı bırakın.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
sizin yüklemeye çalıştığınız driver büyük ihtimalle doğru driver değil çünkü ethernet donanımını görmüyor. Şu videodaki arkadaşın yönlendirmelerini yapar mısınız?
İlk kez intel işlemci kullanmıyorum, normalde intel driverları olurdu. Şimdi hatalı da olsa ethernet için gerekli driver adını bilmiyorum. Bu arkadaş bi isim görüp onu güncelliyor. Ben bir isim göremiyorum direkt yok.

MSI sitesinde anakartımı aratıp lan drivers kısmından etherneti seçtiğimde zaten realtek ile aynı uygulamayı yüklüyor. Her ikisini de denediğimde deep sleep hatası alıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denetim Masası > Güç Seçenekleri'ne gidin.
Kullanmakta olduğunuz güç planını seçin ve Plan ayarlarını değiştir'e tıklayın.
Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğini tıklayın.
"Ağ Bağdaştırıcısının Enerji Tasarrufu Modu"nu devre dışı bırakın.
ağ bağdaştırıcısının eneji tasarrufu modunu göremedim. Ama tek tek baktığımda hiçbir şey güç tasarrufu modunda değil.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
879
İsim
Mehmet
clr_cmos yap düzelir.

Top Bottom