Nyrxia
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 497
- İsim
- Ahmet
Bak şimdi altta benim kredi kartlarımı görüyorsun. Ben aylık 13.000₺ maaş ile çalışan bir fabrika işçisiyim. Yaklaşık kredi kartlarıma 47bin TL borcum var. Bunun 16Bin TL'si yeni doğan 3 aylık çocugum yoğunbakımda yatarken sadece 1 operasyon için harcanan para onuda 4 taksit yaptım aylık 4k ödemesi var. İstanbulda yaşıyorum. İnsanlar nasıl kredi kartından ödeyemeyecek durumdaysa alışveriş yapıyor onu anlatıcam sana. Bu arada enpara ekran görüntüsü almayı yasaklıyor uygulama içinden onu cekemedim topladıgında 47k borç çıkmazsa aydınlan diye söylüyorum.Olur tabii ki.
Gelelim kredi kartından harcama yaparak neyi amaçlamaktayım ne yapmak istemekteyim. Şuan kredi kartı faiz oranı 1.36 sadece bankalarda en uygun krediyi suanda %3 ile falan alıyorsun çok düşük meblağ çekmeyeceksen. Ben alıyorum ne bulduysam suan evimde 3 tane airfreyer var yurtdışından gelme neden çünkü oradan bile geldiğinde ülkedeki vergiden dolayı daha ucuza geliyor. 1 tanesini 1 yıldır kullanıyorum xiaomi 2 tanesi biri Euary marka biri DMS marka 2 adet airfreyer aldım kredi kartından 2kdan düz yapayım sana 4kya aldım. Ay sonu ekstre geldi ne yapacagım %40 ödemesi gelecek bu karta ve bununda asgarisi olacak onu ödeyerek atlatacağım faiz işleyecek tabii ki kalan borca ancak 1.36 faiz hiç bişey değil. 2 ay sonra enflasyonun %50 oldugu ülkemde bu ürünlerin ortalama fiyatı TR'de 4k ise %10 zamlanacak ve 4400tl olacak ama ben yurtdışından 2kya aldım ve bunları 2 ay sonra sattıgımda minimum 3k diyeyim fazla ederde 4kya 6k alıcam maksimum işleyecek faiz 500tl olsun imkansız ama ne kazandım 1500₺ ?
Çok mu meraklıyım böyle al sat yapmaya hayır ama mecburum çünkü istanbulda 13kya geçinmek hele birde bebek varsa imkansıza yakın. 17k'ya pc aldım elimde bir pc vardı RTX 2060'lı (her ne kadar japonya kartı olsada) indirimler geldi arkadaslarımda pc almak istiyor ama ekonomi malum kimse cesaret edip 17k pc alacak durumda değil çevremde bir teklif götürdüm bu insanlara 3 kişiyiz herkes birbirine pcsini satarsa uygun fiyatlı ve bende 12 taksit ile bu pcyi alırsam kişi başı ortalama aylık 600 ile 400 tl arasında taksit ödeyecektik öyle yaptık. EERA ticaret yazan aylık 1600₺ taksit ordan geliyor. Mecburuz çünkü bunu yapmaya bugün almazsak yarın daha pahalı olacak çünkü biliyoruz ve sosyal medyada arkadaslarım bişeyler yapıp ek gelir kazanmaya calısan insanlar. Biri tiktokta yayın acıyor biri oyunlarda para kasıyor bunun için pc lazım bizlere.
Eşim süpürge artık çekmiyor kaç sene oldu bi süpürge alalım dedi. Gittim aldım 9 taksite ayda 490tlye bunuda asgarisini ödeyerek alıcam tabi nasıl alıcam. Elimdeki airfreyer satılınca ettiğim kar ile süpürgenin en azından yarı fiyatını cıkarmıs olucam. Çünkü ekonomi kötü güzel kardeşim. taksitleri toplayınca aylık 10/15k ödemem lazım ama asgarisini ödeyince 6/7k'ya düşüyor hala zarardayım ne yapıcam gidicem 2 pazarda mesai yapacamki bebeğinde bezinin parası cıksın. Almazsam ne olur oraya gelelim yarın o süpürge 4,5k değil 6k olur ama benim maaş sene sonuna kadar aynı kalır.(zam gelirse gecen seneki gibi ne ala taksitler bu kadar yormaz.)
İnsanlar bankaların bu 1.36 muhabbetinde ne yaptı biliyormusun gitti internetten altın aldı asgarisini ödedi. 900tlden 1gr altın alan adam ay sonu asgarisi olan 150/200tlyi ödedi taksit taksit ama 3/4 ayın sonunda 1250tlsi oldu çünkü TL'Miz eriyor bitiyor. Kafana takılan bişey varsa sor bende cevaplayım ekonomist değilim ama dijital okurum ben profları güvendiğim insanları takip ederim mantıklı mı acaba diye bakarım.
Kusura bakma kısa istedin ama bu kadar kısa olabiliyor bu karmaşık düzen.