Neler Yeni

Eve Yeni Gelen Kediye Ne Yapabilirim

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,878
İsim
Eren Yeager
Dostlar selam 5 aylık bir kedi sahiplendik bütün ihtiyaçlarını aldıktan sonra odaya gectim bulunduğu kafesi açtım eve yeni gelmistim dışardan getirdigim için taşıma kabindaydi yani biraz kucağıma alıp sevdikten sonra hazırladığım yatağına koydum ve oradan çıkıp benim yatağımın altına girdi 30 dakika oldu cikmiyor mamasını koydum suyu koydum hala yok yanına gittim bir kaç tane mama koydum ama malesef :( bu konularda bilgisizlik eve alismadiği için mi biraz beklemem mi gerekiyor ama aç kalacak yada tuvaletini nereye yapacak bu beni biraz endişelendiriyor ne yapmalıyım gidip bakıyorum sesleniyorum tatlı bir ses tonuyla şimdi de yatağa oturdum hiç ses çıkarmadan bekliyorum ama çıkmıyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,595
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,595
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ama tavsiyem zorlamaman, odada biraz tek başına kaldığında acıktığı zaman eninde sonunda yiyecektir. Sokaktakiler böyle yapıyordu en azından :D

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Daha yeni bir ortam olduğu için öyle davranması normal. Benim de muhabbet kuşum vardı. İlk sahiplendiğimizde 1-2 gün nerdeyse hiç hareket etmemişti. Sonra yavaş yavaş alıştı, açıldı.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,878
İsim
Eren Yeager
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ama tavsiyem zorlamaman, odada biraz tek başına kaldığında acıktığı zaman eninde sonunda yiyecektir. Sokaktakiler böyle yapıyordu en azından :D
Tamamdır çıktım odadan yemini kumunu koydum bekleyeceğim
Daha yeni bir ortam olduğu için öyle davranması normal. Benim de muhabbet kuşum vardı. İlk sahiplendiğimizde 1-2 gün nerdeyse hiç hareket etmemişti. Sonra yavaş yavaş alıştı, açıldı.
Beni korkutan kısım aç kalıp bir şey olması bekliyorum umarım açılır dediğin gibi
Ne yapıcan?
Otur çay demle karşılıklı iki sohbet muhabbet edersiniz.
Ne alaka bilgisiz olduğum için yazdım zaten anormal bir şey var mı diye

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tamamdır çıktım odadan yemini kumunu koydum bekleyeceğim

Beni korkutan kısım aç kalıp bir şey olması bekliyorum umarım açılır dediğin gibi

Ne alaka bilgisiz olduğum için yazdım zaten anormal bir şey var mı diye
Kedi küçükse yavru kedi maması al.
Ayrıca benim kedim balıklı mama hiç sevmiyordu genelde tavuklu ve ıslak mama seviyordu.
Birde acıkınca illaki yer.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Kedi kumu ve tuvalet olarak belirleyeceğin bir yer alman lazım. Kedilerin tuvaletlerini yapabilmesi için belli kutular satılıyor içine kumu dök. Kedi işini yaptıktan sonra üstünü kumla kapatır zaten. O kum da malum şeyi kurutur.
Evde hapis tutma ara ara evin içerisinde gezdir ama genelde belli bir odası olsun. Yaşam alanı olarak gördüğü bir oda.
Ayrıca mama olarak ara sıra ıslak (yaş) mama genel olarak kuru mama tercih et. Kediden kediye değişir tabi.
Mama markası olarak markaların puanlarına bak whiskas güzel duruyor.

Ve kedinin tüyleri için de fazlasıyla tüy toplayıcı alman ve tarak alman lazım bitlenmelere karşı.
Bu arada kediler kendilerini yalayarak temizlediği için bir süre sonra tüy kusmaya başlayabilir bu zamanlarda da tanıdık bir veteriner varsa oraya başvur kedilerin midesini rahatlatan mamalar veya mamalara katılan ufak ilaçlar bulunuyor onlardan temin ederler.
Kabızlık gibi bir sorunu olursa yani bir rahatsızlığı olursa veterinere başvur. Kabızlık sorunu olursa ve ilaç alacak durum yoksa veterinerler genelde zeytinyağı taktiğini uygulatabiliyor. Anlatmayacağım anlayan anladı.

Kedi sahibi değilim ancak yazlıktaki sokak kedilerine çok fazla bakmışlığım var.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,878
İsim
Eren Yeager
Kedi küçükse yavru kedi maması al.
Ayrıca benim kedim balıklı mama hiç sevmiyordu genelde tavuklu ve ıslak mama seviyordu.
Birde acıkınca illaki yer.
5 aylık direk sahiplenir sahiplenmez veterinere gittik onun önerilerini aldık direk yatağın altına girmesi korkuttu beni sabit kalsa hareket etmese bir yerde tamam derim ama normal sanırım acıkınca yemesi rahatlattı ama teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kedi kumu ve tuvalet olarak belirleyeceğin bir yer alman lazım. Kedilerin tuvaletlerini yapabilmesi için belli kutular satılıyor içine kumu dök. Kedi işini yaptıktan sonra üstünü kumla kapatır zaten. O kum da malum şeyi kurutur.
Evde hapis tutma ara ara evin içerisinde gezdir ama genelde belli bir odası olsun. Yaşam alanı olarak gördüğü bir oda.
Ayrıca mama olarak ara sıra ıslak (yaş) mama genel olarak kuru mama tercih et. Kediden kediye değişir tabi.
Mama markası olarak markaların puanlarına bak whiskas güzel duruyor.

Ve kedinin tüyleri için de fazlasıyla tüy toplayıcı alman ve tarak alman lazım bitlenmelere karşı.
Bu arada kediler kendilerini yalayarak temizlediği için bir süre sonra tüy kusmaya başlayabilir bu zamanlarda da tanıdık bir veteriner varsa oraya başvur kedilerin midesini rahatlatan mamalar veya mamalara katılan ufak ilaçlar bulunuyor onlardan temin ederler.
Kabızlık gibi bir sorunu olursa yani bir rahatsızlığı olursa veterinere başvur. Kabızlık sorunu olursa ve ilaç alacak durum yoksa veterinerler genelde zeytinyağı taktiğini uygulatabiliyor. Anlatmayacağım anlayan anladı.

Kedi sahibi değilim ancak yazlıktaki sokak kedilerine çok fazla bakmışlığım var.
Teşekkür ederim kumu ve maması için kendi odama belirledim kabına kumunu koydum mama kabınada mamasını ve suyunu koydum ıslak mama ve kuru mama aldık ıslak mamadan her gün bir çorba kasiği vermem gerektigini söyledi ben eve yeni geldigi için alışması için sadece benim odamda tutuyorum biraz alıştıktan sonra evin tamamını açarım ama şuan bile korkuyor yatağın altına giriyor

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç