Neler Yeni

🔥İndirim EVGA GeForce RTX 3080 Ti XC3- ₺19,321 Newegg

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz

Ekler

• a1.JPG
    a1.JPG
    67 KB · Hit: 137

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,972
İsim
Hacı
Güzel fiyat.

arda3231

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
arda çiçek
Senin için bir tane daha aldım
Bu arkadaşın gazına gelip almayın. Başı yanan tek bu olacak. Oysa bilmiyorki 150 euroyu geçen üründe , gümrük memuru ürünü ticari ürün sınıfında işleme sokup ürünün teslimi için mali müşavir talep edecek. Tabi ticariye girdiği için ayriyetten en son gelen gümrük kanununa göre maktu vergisi %40 olarak alınacak. Tabi mali müşavir vekaletnamesi ve müşavir için ödenen parada sizden çıkacak. Yoksa banane bu arkadaştan, laf anlasa 2. yi sipariş vermezdi. Anlayacak insanlar vardır umarım :D.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Bu arkadaşın gazına gelip almayın. Başı yanan tek bu olacak. Oysa bilmiyorki 150 euroyu geçen üründe , gümrük memuru ürünü ticari ürün sınıfında işleme sokup ürünün teslimi için mali müşavir talep edecek. Tabi ticariye girdiği için ayriyetten en son gelen gümrük kanununa göre maktu vergisi %40 olarak alınacak. Tabi mali müşavir vekaletnamesi ve müşavir için ödenen parada sizden çıkacak. Yoksa banane bu arkadaştan, laf anlasa 2. yi sipariş vermezdi. Anlayacak insanlar vardır umarım :D.
Ben risk olduğunu belirttim az daha geriye gitte oku.

Robodope

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Adnan
Farkındalık yok başına gelince anlıyor insan. Ben de az çekmedim bu noksanlıktan ötürü. Az para değil uzun süre havada kalacak.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Büyütülecek bir şey yok. Vekalet verilip mail atılıyor en geç 1 hafta sonra elinizde oluyor.
İlk yurt dışı siparişim değil sadece newegg ilk siparişim.
diğer forumlarda yakın zamanda bu süreci yaşayan biri var sadece vekalet ücreti çıkıyor oda 350tl civarı haricinde vergi çıkmamış.
ytd :D

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

SadeceSeyf

80+ Gold
Büyütülecek bir şey yok. Vekalet verilip mail atılıyor en geç 1 hafta sonra elinizde oluyor.
İlk yurt dışı siparişim değil sadece newegg ilk siparişim.
diğer forumlarda yakın zamanda bu süreci yaşayan biri var sadece vekalet ücreti çıkıyor oda 350tl civarı haricinde vergi çıkmamış.
ytd :D
Buradan bilgilendirir misiniz ::.*

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
abdullah ferhat yılmaz
hocam gelınce bılgı verırmısınız
Buradan bilgilendirir misiniz ::.*
tabii ki. 3080ti iptal ettim 3090ti aldım kar marjı daha yüksek kalıyor diye.
pürüzler çıkacaktır ama sorun çıkacağını düşünmüyorum vergisi ödenen ürün sadece bunun için vekalet verilip firma sizin adınıza halledecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3090ti eklendi yine.
Risk aldığımıza değsin. 10-15 güne görüşmek üzere ..

a1.JPG

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ozan
dostum ticari ürün sınıfına niye soksun ekran kartını? 150 euroyu geçen ürün etgb kapsamında çekilmiyor ithalatı yapılıyor, mali müşavir çekiyor ama bunun masraflarını newegg karşılıyo zaten.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,377
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Dçner tabi bilemden konusmayın aga
Newegg`den alınma 20`den fazla ekran kartım var gerekli belgeleri dhl ye verdikten sonra dönmüyor siz bilip bilmeden konuşmayın.

150 eur üstü gönderiler ithalata giriyor, vergileri ödenerek geliyorsa bu üründe olduğu gibi senden dtyb yani vekalet benzeri bi evrak istiyolar. Daha önce çok alışveriş yaptıysan ticari kabul edilir döner, isim soyisim yanlış yazarsın döner, evrak temin etmezsin döner. bunlar alıcının hatası ama gümrük prosedüryle alakalı bi durum değil.

vergileri dahil ₺19,321, vergisiz ₺16,374

150 eur üstü DDP yani vergileri ödenmemiş bir gönderi alırsanız o zaman çok masraflı olur, o vakit almayın. DDPyse rahat olabilirsiniz.

Bana güvenmeyin, DHL, FedEx, Ups gibi firmaların gümrük departmanları var işlemlerin nasıl yapıldığını anlatan, onları arayıp sorabilirsiniz.
Bu arkadaşın dedikleri doğru.

Top Bottom