HalilAydogan
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 994
- İsim
- Halil Aydogan
- İlgilendiği Kategoriler
- Teknoloji
- https://www.instagram.com/hhalilaydogan/
- hhalilaydogan
güzel bir video olmuş eline sağlık sonuç olarak aradaki fiyat farkına değmez diyorsun yaniHer iki kart da kart üstündeki normal (silent) modda teste tabi tutuldu. (aşşağıda yazacağım tüm yorumlar %95 oyunlar üzerinde geçerli)
Nvidia 512.15 sürüm ile testler yapıldı . Tüm Nvidia ayarları aynıdır. Windows 10 tüm güncellemeler alınmış halde.
Benim incelememden çıkarımlarım
1- En önemlisi 3070 dururken 2000 2500 TL fark ile 3070 TI ile almaya gerek yok. Tam tersi orta seviye 3070 yerine üst seviye 3070 tercih edilmeli bu durumda. (Kalan bütçeye kaliteli ram ile 3070 TI hertürlü geçilir)
2- Rtx 3070 TI in giriş seviyesi ve orta seviyesinin kesinlikle parasını hak etmediğini düşünüyorum. Üst seviye de de eğer render /3d çözümleme gibi işleriniz varsa tercih sebebi olabilir.
3- Rog beni çok şaşırttı neden ? Lian Li 215 kasamda hem Evga'ya göre hem fan devri hem de sıcaklıkları yüksekti. GDDR6X farkının farkındayım ama hem performans veremeyeceksin oyunda hem de sıcak çalışacaksın neden ?
4- Rog Backplate plastik
5- Rog da olsa Aura Sync'de sorun yaşayabiliyorsunuz
6- Güç tüketimi , Rog o kadar anlık pik yapıyor ki , inanılmaz. (100 w gezerken birden 270 w ları görüyor anlık)
Gelelim Evgaya ;
Gerek fan devri gerek soğutması ama en büyük fark FPS ler ile Rog Strix karşısında şaşkına çevirdi beni. Kart üzerindeki a-rgb portu fan çoklayıcı (Rog'da 2 adet 4 pın mevcut ) da cabası . Hatta anakartında 3 pin a-rgb yok ama evga Ftw 3 karta sahipsin , Ekran kartı ile senkron çalıştırabilirsin tüm 3 pinli fanlarını ya da rgb lerini.
Evga daha düşük devirde dahi bir tık daha sesli çalışıyor 2 db civarında.
Görünüş zevkler renkler ama Rog bi başka duruyor.
Malzeme kalitesi (plastik - backplate - Fan ) ; ROG ,Evga FTW3 3070 'ın GETİR GÖTÜRÜNÜ yapar. Aradaki plastik sertlik ve kalınlık ve kalite farkı 3 katından fazla.
Sonuç olarak Evga FTW3 3070 Fps konusunda önüne geçtiği yerler çokca var . Garip mi garip , keyifli mi keyifli bir içerik oldu. Keyifli seyirler.
Tüm iyi ,kötü yorumlara açığım ,