Neler Yeni

Evimde topraklama yok elektrikçi role takacak

Erkonl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Abdülhamid
Arkadaşlar zemin kat bir evde oturuyorum evinde topraklama yok galiba kaçak akım kısa devre olabiliyor elektrikçiyi aradim konuştum dedi ki ya eve topraklama olur yada senin olduğun odaya bilgisayarın takılacağı prize kaçak akım rölesi takacağız sigorta ile tamam dedim bende ne düşünüyorsunuz fiyat 1 1.250 max olur dedi

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Gökhan
Galiba sadece bilgisayarın takılacağı prize topraklama yapıp öyle yapacak
kaçak akım rölesi yoksa takılması iyi olur pek tabi ama bunun topraklama ile uzaktan yakından bir alakası yok bir de odaya değil elektrik kutusuna takılır ve bütün evde etkisi olur. topraklama yoksa bu cihaz oluşan kaçak akımı topraklamaya atamaz ve devreye girmeyebilir ama elektrik çarpıldığın zaman devreye girebilir ve hayatını kurtarabilir zaten bu yüzden batılı ülkelerde zorunlu

Basrii

80+ Bronze
Arkadaşlar zemin kat bir evde oturuyorum evinde topraklama yok galiba kaçak akım kısa devre olabiliyor elektrikçiyi aradim konuştum dedi ki ya eve topraklama olur yada senin olduğun odaya bilgisayarın takılacağı prize kaçak akım rölesi takacağız sigorta ile tamam dedim bende ne düşünüyorsunuz fiyat 1 1.250 max olur dedi
Topraklama olmayan evde kaçak akım nasıl kısa devre oluyor ben onu anlamadım.

Erkonl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Abdülhamid
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaçak elektriği kolayca ve ucuza halledebilirsin. Başıma geldi odamın led ampülü kapalı konumda az ışık saçıyordu ve kaçağı bu yolla engelledim.
Bunu çoğu PC de güçkaynağı içerisinde görebilirsin. Adamlar Diğer malzemeleri korumak için bunu ekliyor.

İşin sırrı kapasitörde yatıyor. capacitor 220 - 275v pc x2 335

Görünümü bu.

10PCS-330n-K-470n-M-275V-335-5-MKP335-5-MKP-X2-0-33UF-330NF-334K.jpg

Şimdi gelelim olaya. Resimle çiziyorum ki anlaman için.

Alıntıyı görüntüle
Şimdi peki benim bilgisayarimi korumak için akım kaçağından kısa devreden ne yapmam gerek bu elektrikçi doğru mu söylemiş role takacağım diyip
Mesaj otomatik birleştirildi:

kaçak akım rölesi yoksa takılması iyi olur pek tabi ama bunun topraklama ile uzaktan yakından bir alakası yok bir de odaya değil elektrik kutusuna takılır ve bütün evde etkisi olur. topraklama yoksa bu cihaz oluşan kaçak akımı topraklamaya atamaz ve devreye girmeyebilir ama elektrik çarpıldığın zaman devreye girebilir ve hayatını kurtarabilir zaten bu yüzden batılı ülkelerde zorunlu
Yani belkide onun söylediği şeyi yanlış aktarıyorum size ama kısaca dedi ki ya topraklama yapılması gerek yada role sigorta gibi bir şeyler dedi

Topraklama olmayan evde kaçak akım nasıl kısa devre oluyor ben onu anlamadım.
Evde topraklama var mı yok mu bilmiyorum tek bildiğin prizler cihazlara zarar veriyor bir şekilde bir bilgisayarım yandı

Kaçak elektriği kolayca ve ucuza halledebilirsin. Başıma geldi odamın led ampülü kapalı konumda az ışık saçıyordu ve kaçağı bu yolla engelledim.
Bunu çoğu PC de güçkaynağı içerisinde görebilirsin. Adamlar Diğer malzemeleri korumak için bunu ekliyor.

İşin sırrı kapasitörde yatıyor. capacitor 220 - 275v pcx2 335
Kapasitör kutupsuzdur artı ve eksiyi istediğin tarafa bağlaya bilirsin.

Görünümü bu.

Alıntıyı görüntüle
Mala anlatır gibi anlatsan yani ben bu şeyi nerden alayım ve nereye takayım kasa PSU ya mı

Basrii

80+ Bronze
Şimdi peki benim bilgisayarimi korumak için akım kaçağından kısa devreden ne yapmam gerek bu elektrikçi doğru mu söylemiş role takacağım diyip

Yani belkide onun söylediği şeyi yanlış aktarıyorum size ama kısaca dedi ki ya topraklama yapılması gerek yada role sigorta gibi bir şeyler dedi

Evde topraklama var mı yok mu bilmiyorum tek bildiğin prizler cihazlara zarar veriyor bir şekilde bir bilgisayarım yandı

Mala anlatır gibi anlatsan yani ben bu şeyi nerden alayım ve nereye takayım kasa PSU ya mı
Bina çok mu eski ya normalde topraklama olması gerek bunu anlamak için bir prizi söksen veya daire panosuna baksan anlaşılır. Ama elektrik işi bilmediğin için prizi sökmeni önermem.

Erkonl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Abdülhamid
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bina çok mu eski ya normalde topraklama olması gerek bunu anlamak için bir prizi söksen veya daire panosuna baksan anlaşılır. Ama elektrik işi bilmediğin için prizi sökmeni önermem.
Hocam bina normal bir bina rezil değil gayyet düzgün ama eski evde elektrik le ilgili bir sıkıntı olduğuna kesin eminim ama sorun topraklama mı başka bir şey mi bilmiyorum elektrikçiye söyledim oda iki seçenek yapacağız dedi ya senin bilgisayara takacağın prizi fln bir şey çekeceğiz dedi koruma olarak role sigorta

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
silindi

Son düzenleme:

Erkonl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Abdülhamid
Prizi söküp yeşil yada sarı kablo var mı diye bakmam gerek biliyorum da her türlü bir sorun var

kaçak elektriği led ampülden anlamak mümkün. Dandik bir led ampül anında sorunu gösterir elektrik kapalı olduğunda ışık vermesi gibi.
pahalı ampüllerin içinde kaçak koruyucu kapasitör vardır seni kandıracaktır.

Bilgisayarına gelen 220 volt elektrik kablosuna bu kapasitörden al bağla. vesselam
Link atar mısın satın alayım bağlayım

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik

İşin sırrı kapasitörde yatıyor. capacitor 220 - 275v pcx2 335
Kapasitör kutupsuzdur artı ve eksiyi istediğin tarafa bağlaya bilirsin.

Görünümü bu.

Alıntıyı görüntüle
Şu üst seviye devre şemasını çizen ya da çizdiren her kim ise kaçak sömürücümüz nereye nasıl deşarj oluyormuş bir anlatsada bişeyler öğrensek.

Basrii

80+ Bronze
Prizi söküp yeşil yada sarı kablo var mı diye bakmam gerek biliyorum da her türlü bir sorun var

Link atar mısın satın alayım bağlayım
Her türlü bir sorun var ne demek, hocam eğer toprak hattına enerji akıyorsa evdeki bir cihazdan sebep toprağa enerji akıyor olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,829
Üyeler
165,080
Son üye
BgR1
Top Bottom