Binada topraklama yoksa saç kurutma makinası dahi taksan eyer alet sorunluysa tepen elektrik toprağa gidemediği için senin vücüdün üzerinden boşalırArkadaşlar Corsair carbide spec-05 kasam var icinde Corsair 650 walt 80 puls psu var evimde topraklama yok herhangi bir yanma olurmu
bu ne anlama geliyor ?Binada topraklama yoksa saç kurutma makinası dahi taksan eyer alet sorunluysa tepen elektrik toprağa gidemediği için senin vücüdün üzerinden boşalır
Binada topraklama mevcut değilse fazla elektrik onunla temasa geçen yani o an o cihazı prize takan insana boşalır yani 240V ile çarpılır ( İş Yerleri Sanayi Bölgeleri Daha Fazla V olur genelde 240 örnek olsun diye dedim )bu ne anlama geliyor ?
Peki bendede yok topraklama ama yıllardır kullandım sıkıntı çıkmadı sence çıkar mı ? 550w kullanıyorum. Xpg PylonBinada topraklama mevcut değilse fazla elektrik onunla temasa geçen yani o an o cihazı prize takan insana boşalır yani 240V ile çarpılır ( İş Yerleri Sanayi Bölgeleri Daha Fazla V olur genelde 240 örnek olsun diye dedim )
Genelde bu sorunu tek bir cihaza yüklemek hata olur salondaki televizyon dahi yapabilir bunu fakat cihazlarda herhangi bir sorun yoksa sorun olmazPeki bendede yok topraklama ama yıllardır kullandım sıkıntı çıkmadı sence çıkar mı ? 550w kullanıyorum. Xpg Pylon
hocam sorun çıkar mı demek saçma olur bir kaçak olur veya herahngi bir şey bozulur yanar diğer bağlı cihazlara da zarar verebilir hiç güvenli değil yani en azından akım korumalı priz alın bir işe yaramaz kaçakta felan ama eğer yüksek voltajlı kaçak olursa yanmasını engellerPeki bendede yok topraklama ama yıllardır kullandım sıkıntı çıkmadı sence çıkar mı ? 550w kullanıyorum. Xpg Pylon
valla psu falan kliteli benim de toprak hattı olmadığı için korkuyorum bi tıkGenelde bu sorunu tek bir cihaza yüklemek hata olur salondaki televizyon dahi yapabilir bunu fakat cihazlarda herhangi bir sorun yoksa sorun olmaz
Benden önce bir arkadaş yazdı onunda dediği gibi akım korumalı priz taktırsan işin bi tık daha az hasarlı olurvalla psu falan kliteli benim de toprak hattı olmadığı için korkuyorum bi tık
Öncelikle geçmiş olsun 3 kere yaşadığı için fakat 3 kere yaptıysa farklı bir priz vs kullanmayı denedimi?mesela benim halamın oğlunun 3 kere anakartı yandı topraklama olmadığı için akım korumalı aldı akım korumalı intihar ediyor bilgisayara fazla zarar gelmiyor
hayır topraklama yok işte ankarada oturuyor eski 45 yıllık bina yok topraklaması prizlerin bu yüzden anlık voltaj atmaları çok oluyorÖncelikle geçmiş olsun 3 kere yaşadığı için fakat 3 kere yaptıysa farklı bir priz vs kullanmayı denedimi?