Neler Yeni

Evren nasıl oluştu ?

Hanaz

80+ Gold
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
“İnkâr edenler, bizim ilk defa gökleri ve yeri bitişik olarak yarattıktan -belli bir süre- sonra, onları ayrı ayrı yapılar halinde düzenlediğimizi ve diri olan her şeyi sudan yarattığımızı görmediler mi?" (Enbiya, 21/30)
Allah yarattı kardeşim
Beler gidin allahınıza sorun bakim öncesi neymiş
BEN ORAYA ŞAKASİNAMİ YAZDIM DİNİ ŞEYLER YAZMAYİN DIYE KÖRMÜSÜNÜZ İLLA KÜFÜR ET DIYORSUN BANA
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim lütfen şunları evrim ağacı orga falan sor. İlgi çekmek için mi yapıyorsunuz ilgili görünmeye mi çalışıyorsunuz bilmiyorum. Google da youtube de yüzlerce bilimsel makale, kaynak varken, evrim ağacı.com gibi bu tarz konular üzerine tartışan forumlar varken, böyle konular açmazsanız sevinirim.
Tabi knk ilgi or*****suyum

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
BigBang teorisi kabul göreni. Evren 13.7 milyar yıl önce BigBang patlaması ile oluşup, her geçen gün/saat/dakika/saniye, daha da hızlı bir şekilde büyümektedir. Saçılan helyum, hidrojen gibi gazlar yıldızları oluşturup, oluşan Yıldız kümeleride galaksileri oluşturdu.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,398
İsim
Oğuz
Celal hocam açıklamış. Kısacası Big Bang öncesi hiçbir şey yoktu. O enerji neden bir anda ortaya çıktı bilemiyoruz fakat hiçliğin bizim tanımlamadığımız şekilde olabileceğini de söylüyor. Yani evren vardı ama hiçlik de buna dahil gibi bir şey.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Tanrı yokluktan yoğun bir madde yarattı. Daha sonra bu maddeyi yer ve gök olarak ayırdı. Bu Big Bang Teorisi'dir. İlk saniyeden şimdiye kadar ve geleceğe kadar evren sürekli genişleyecektir. Daha sonra evrendeki termal denge sağlanıp enerji homojen olarak dağıldığında büyük çöküş yaşanacaktır. Bunun da dini karşılığı kıyamet kelimesidir.

Kardeşim lütfen şunları evrim ağacı orga falan sor. İlgi çekmek için mi yapıyorsunuz ilgili görünmeye mi çalışıyorsunuz bilmiyorum. Google da youtube de yüzlerce bilimsel makale, kaynak varken, evrim ağacı.com gibi bu tarz konular üzerine tartışan forumlar varken, böyle konular açmazsanız sevinirim.
Kimsenin ne konusu açtığına karışmaya hakkınız yok.

Son düzenleme:

Hanaz

80+ Gold
Tanrı yokluktan yoğun bir madde yarattı. Daha sonra bu maddeyi yer ve gök olarak ayırdı. Bu Big Bang Teorisi'dir. İlk saniyeden şimdiye kadar ve geleceğe kadar evren sürekli genişleyecektir. Daha sonra evrendeki termal denge sağlanıp enerji homojen olarak dağıldığında büyük çöküş yaşanacaktır. Bunun da dini karşılığı kıyamet kelimesidir.

Kimsenin ne konusu açtığına karışmaya hakkınız yok.
Hocam ben ona cevabını verdim gereğiyle kendi egoistliğini gitsin anasının köyünde taslasın

Ama yinede sağolun

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam ben ona cevabını verdim gereğiyle kendi egoistliğini gitsin anasının köyünde taslasın

Ama yinede sağolun
Bu arada aklıma gelmişken... Dinsiz bilim olmaz. Bilim felsefesi kavramını araştır. Felsefesiz bilim olmaz. Felsefe bugünün biliminin zemini olmuştur. Aristoteles vb. filozoflar bugün Big Bang noktası olarak bilinen o fındık boyutunda nokta hakkında fikirler üretmişlerdir.
Bilim felsefesi diye bir felsefe dalı oluşmuştur zamanla. Bilim felsefesi bilimin yöntemini, sınırlarını ve amacını belirler. Felsefesiz bilim yapamazsın. Din de felsefe kategorisinde bir olgu. Dini inanç veya felsefe görüşü olmaksızın bilimsel olgular inceleyemezsin.

Big Bang öncesini bilmiyoruz. Bildiğimiz evrenin tek bir noktadan yoğun ve sıcak bir noktadan genişleyerek var olduğu. Big Bang öncesini sorduğumuz da felsefi ve dini fikirler devreye giriyor. Yani bazı zamanlar gelir, "Allah yarattı" dan öteye geçemezsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

emiliano

80+ Bronze
BEN ORAYA ŞAKASİNAMİ YAZDIM DİNİ ŞEYLER YAZMAYİN DIYE KÖRMÜSÜNÜZ İLLA KÜFÜR ET DIYORSUN BANA

et bakiyim nası etcen

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Doğukan[Neixtro]

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Doğukan Muçe

Neymiş hocam öncesi bir bilgin var mı bare? Bir bilgin olunca yazda bizde bilelim o zaman.

Bigbang ile oluştu. Ancak onun öncesi bilinmiyor.
Bilime göre BigBang ile "Zaman" kavramı oluştu. Yani zaten bilim BigBang öncesini araştırmaz, sonrasını araştırır.
Big Bang'in olması için öncesinde de bir şey olması lazım değil mi hocam? Bence big bang tamamen bilim adamlarının bilime göre en mantıklı ve bilimsel bir tez olduğu için ortaya atılan bir şey.

Hanaz

80+ Gold

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

Hanaz

80+ Gold
Dini cevap verenler şunu unutmasın ki Allah'ın ilk emri "OKU" 'dur. Burda duyar kasarak bir şey elde edemezsiniz.
İngilizce olarak buraya atayım, çevirisini yapamayacak kadar yorgunum. Çeviri siteleri yetersiz gelirse veyahut çevirmemi istersen bir ara yaparım.
Evren nasıl ve neden meydana geldi?: https://arxiv.org/ftp/physics/papers/9904/9904054.pdf
Evren nasıl stabil hale geldi?: https://iopscience.iop.org/article/10.1086/313388/pdf
Geldi kral adamsin bazı aveller anlar artık bunun aşağısı maymun çünkü

Bilgilendirme için sağol hala ikna edici bir cevap bulamadım

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Geldi kral adamsin bazı aveller anlar artık bunun aşağısı maymun çünkü

Bilgilendirme için sağol hala ikna edici bir cevap bulamadım
Makaleleri detaylı okursan bir nebze de olsa tatmin olabileceğini düşünüyorum. Tabii ki nesnel bir cevap vermek mümkün değil çünkü hepsi teori fakat en kabul edilebilir teori gerçek sayılır zira o da Big-Bang oluyor

Top Bottom