Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Ay düşmüyor. Bozuk mu?
Tamam kanka, Ay neden Dünyaya düşmüyor sorusunu en basit şekilde anlatayım:

1. Ay Dünyaya bağlı ama düşmüyor çünkü hareket ediyor ve dönüyor.

2. Ay’ın Dünyaya doğru çekilmesini sağlayan yerçekimi var. Yani, Ay sürekli olarak Dünyaya doğru çekiliyor, ama aynı zamanda çok hızlı hareket ediyor.

3. Hızlı hareket etmesinin sebebi: Ay, Dünya çevresinde çok hızlı bir şekilde dönüyor. Bu hızlı hareket, Ay’ı bir yöne doğru itiyor (dışarıya doğru).

4. Bu iki kuvvet - biri Ay’ı çeken yerçekimi, diğeri Ay’ı dışarıya iten hareket - birbirini dengeye getiriyor. Sonuçta Ay, dönerek Dünya etrafında sürekli dolaşıyor ama düşmüyor.

Özet: Ay sürekli olarak Dünya'ya çekiliyor ama aynı zamanda çok hızlı hareket ettiği için, çekim kuvveti onu düşürmüyor, sadece dönmesini sağlıyor. Bu yüzden Ay düşmeden hep yörüngesinde kalıyor.

Uluslararası Uzay istasyonu da aynı mantkkta çalışır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Büyük patlamadan beri evrende devamlı rastgelelik hakim. Gazlar kütleçekimi ile yıldızları oluşturuyor, yıldız patlamaları yeni yıldızları ve yıldızların etrafındaki gezegenleri oluşturuyor. Ve bu gezegenlerden bazıları yıldızı ile arasındaki olan mesafesi ve atmosferi sebebiyle yaşanılabilir halde oluyor. Moleküllerin birleşmesi sonucu canlı hücre meydana geliyor ve milyarlarca yıl içinde bu canlılık evrimsel sürece maruz kalıyor. Ve bu evrimsel süreçte sadece hayatta kalmayı başarabilen türler evrimleşmeye devam edebiliyor, gerisi yok olup gidiyor. Mesela geçmişten günümüze var olmuş türlerin %99'undan fazlasının nesli tükenmiş durumda. Ayrıca dünyanın 4.5 milyar yıllık koca geçmişinde neden homo cinsi sadece son 300 bin yıldır var ve neden ibrahimi dinler sadece son 1000 ila 3000 yıldır hayatımızda? Neden bundan 250 milyon yıl önce insanlar yerine dinozorlar vardı ve 160 milyon yıl boyunca dünyaya hükmettiler? Herşeyden önce eğer bu dünya insanların sınavı ise dinozorlar niye evrimleşti ve insanlar asteroitlerden sonra hasbelkader hayatta kalıp evrimleşip dünyanın varlığından 4+ milyar sonra günümüze geldi? Yani demem o ki, biz sadece evrimsel süreçte beynini kullanarak hayatta kalabildığı için beyni olması gerekenden daha fazla gelişen, bu sebeple EQ'su (ensefalizasyon katsayısı) diğer türlere göre daha yüksek olan sıradan türleriz. Bu durum bizi bir "tanrıya ait" yapmıyor. Ve evrende her şey rastgele işliyor. Dışarıdan hiçbir gücün müdahalesi yok ve bu durum bana çok fazla şey anlatıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bunu istediğin kadar açıkla yorumlarda müslümanım diyip bize ateist Türkçülüğü Savunup Müslüman Olmayanlara İse Irkçı Faşist Diyecek Geri Kafalılar Mevcut Boşuna Uğraşma Koskoca Atatürk Dahi Anlatamadı Bu Millete Dinlerin Uydurma Olduğunu Bu Atatürk'ün de Dediği Gibi Ancak Eğitim İle Gerçekleşebilecek bir şey Eski Jenerasyona Ne Anlatırsan Anlat Bir Öğretilen Allah Derler Başka bir şey Demezler Adamlara %90 Bilimsel Araştırmalara Dayalı %10'da Araştırmalardan Yola Çıkılarak Oluşturulan Olasılıkları Ve Teorileri Sun Sana Cahil Derler Tek Kitapta Allah Birdir Zaman Ve Mekan Dışındadır Diyerek Delil Dahi Sunulmayan Dinleri İse Sana İtelerler Gerçek Bu Derler

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
651
İsim
Forget
Tarlalarda özellikle tesadüflerin çalışmasına karşıyız.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Tesadüfen mesela atın gözleri orantılı olması ve koşması mesela bugün arabalarda olan vites sisteminin kullanması bile tesadüf.
Yahu yazma maymun musun nesin sıkıntılı mısın oğlum kirletme konuyu vites sistemi ne alaka anasını satayim mühendisleri yok mu bunlarin şanzımani Allah mı yarattı ne zirvaliyorsun deli ediyorsun adamı

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Tarlalarda özellikle tesadüflerin çalışmasına karşıyız.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Tesadüfen mesela atın gözleri orantılı olması ve koşması mesela bugün arabalarda olan vites sisteminin kullanması bile tesadüf.
HznzjsjsisjsjJzhzbhzh ahahhahahaha ahahhahahaha hababahaba ahabahhaha ahababah aabahahhaabhaba ahhabahaa ahahahba
"Atın, bugün arabalarda kullanılan vites sistemini kullanması" ne la sjsjhsjssjjsjsjsjid
Shshshshsjjsbxhdhjdns
S.snshshshdhdh bağırıyorum hdhsbshsbshdbsdshsnsjs
Ben kimle tartışıyorum ??????

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sami Yusuf Aksu
"İnsan" olması zor ama , bana göre canlı olmaması, hatta ve hatta zeki bir canlı olmaması imkansız, evren bir tek bizim evrimleşmemiz için çok büyük, keşke kutsal kitabın bahsetseymiş nerede ne var, belki bulabilirdik bazılarını.
bulunması çok zor olurdu şuan bile en yakınımızdaki gezegenlere gidemezken başka galaksilere gitmek imkansız olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Tesadüfen ortalıkta dolaşan her şey er veya geç çarpışır.

Sokağa çıkıp plansızca ve bir hedefin olmadan ilerlersen, ya kaybolursun, ya da bir araç altında kalırsın.
İyide Evrende Tam Olarak Böyle İlerliyor Zaten Bigbang Patlaması Bile
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahın varlığını kanıtlayabilir misin peki
Bunu istediğin kadar açıkla yorumlarda müslümanım diyip bize ateist Türkçülüğü Savunup Müslüman Olmayanlara İse Irkçı Faşist Diyecek Geri Kafalılar Mevcut Boşuna Uğraşma Koskoca Atatürk Dahi Anlatamadı Bu Millete Dinlerin Uydurma Olduğunu Bu Atatürk'ün de Dediği Gibi Ancak Eğitim İle Gerçekleşebilecek bir şey Eski Jenerasyona Ne Anlatırsan Anlat Bir Öğretilen Allah Derler Başka bir şey Demezler Adamlara %90 Bilimsel Araştırmalara Dayalı %10'da Araştırmalardan Yola Çıkılarak Oluşturulan Olasılıkları Ve Teorileri Sun Sana Cahil Derler Tek Kitapta Allah Birdir Zaman Ve Mekan Dışındadır Diyerek Delil Dahi Sunulmayan Dinleri İse Sana İtelerler Gerçek Bu Derler
Konu bu bana bugün yapılan saygısızlıklar diz boyu

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
ayın büyüklüğünde bir meteor çarpsa sence dünyanın atmosferi bunu ne kadar engelleyebilir
YASasdaskd sence engelleyebilir mi? Ay diyorsun AY AY! Ya yeter kafanı kullan gözünü seveyim. Seni reelde görsem seni benden kim koruyup engelleyecek gibi bir soru soruyorsun kurban olduğum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Arda doğan
Allahın varlığını kanıtlayabilir misin peki
Konu bu bana bugün yapılan saygısızlıklar diz boyu
Orası öyle de bu forumdaki çoğu kişi İslamı hatim ettiği için hemen sana tepki koymaya gelebilirler.
İyice olay birtek İslam Dini İle Bitmiyorki Ben Sana Tek Bir Yol Sunarsam Sen O Yoku Doğru Bilirsin Ama Sana Bin Yol Sunarsam Hepsini Analiz Eder Bir Yolu Sen Seçersin

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
YASasdaskd sence engelleyebilir mi? Ay diyorsun AY AY! Ya yeter kafanı kullan gözünü seveyim. Seni reelde görsem seni benden kim koruyup engelleyecek gibi bir soru soruyorsun kurban olduğum.
Sbsjjsjsjsjsjzxjif

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Kafayı yedim. Adam bana ayın büyüklüğünde bir meteor dünyaya çarpsa atmosfer korur mu diye soruyor.
Şöyle hissettim yemin ederim ya!

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sami Yusuf Aksu
Kafayı yedim. Adam bana ayın büyüklüğünde bir meteor dünyaya çarpsa atmosfer korur mu diye soruyor.
Şöyle hissettim yemin ederim ya!
neden gelmiyor onu söyle bizde bilelim geliyorda tesadüfen oluşan başka bir meteorlarımı engelliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,755
Üyeler
168,193
Son üye
Ergunmert
Top Bottom