Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Yani mesele o, adam müslüman. Cezalarını çekip cennete gidecek elbette. Neden? İmanı var. Ama diğer senaryoda adam iyi fakat müslüman değil. Cehennemde sonsuz azap çekmesi mantıksız. Ya da şöyle bi senaryo daha oluşturalım. İyilik meleğinden hallince bir eleman düşün ama adam ateist, sonsuz cehennem. Neden?
aynen katılıyorum. din düşüncesi insanlara herşeyi korkutarak yaptırmak üzerine kurulmuş. islam demedim burada hepsini kast ediyorum tüm dinler korku üzerine neden??

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Kanitlanamaz zaten sadece teoridir..
Teori kelimesini yanlış biliyorsun kanka, (dostça söylüyorum) , bilimdeki teori kelimesi, kanunların sistematik açıklamaları anlamına gelir , günlük hayattaki teori kelimesi ile aynı anlama gelmez.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget
Teori kelimesini yanlış biliyorsun kanka, (dostça söylüyorum) , bilimdeki teori kelimesi, kanunların sistematik açıklamaları anlamına gelir , günlük hayattaki teori kelimesi ile aynı anlama gelmez.
Demek istediğim, kanitlanabilirliginin kesin olamayacağı. Sadece dünyanın oluşunun 9839383. Teorilerinden bilimsel olarak en mantıklı olması sebebiyle bigbang patlamasının ön görüldüğü teoriler arasında daha çok ön planda tutulduğu

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,335
İsim
Berk Atmaca
Ben gidiyom ya geçenki reis gelsin. Bugün sarmadı.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget
benim düşünceme göre din düşüncesi olmasa ya da öteki dünya cennet ya da cehennem gibi sonsuz kavramlar olmasa bunca insanı nasıl bir düzen içinde tutacaksın? eğer ki sen simdi insanlara dinin olmadığını öldükten sonra herşeyin biteceğini ve yok olacağını söylesen bunca insan neden düzen içinde dursun?

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Sefer
15 saniyede 3 yanıt... ben örnek verdim sonra kaçtı demeyin ateist arkideşlerim de ben gidiyorum burası müslüman düşmanı forum gibi olmuş yok biri diyor öteki dünyayı kanıtla falan napak gel beraber gidek mi 😀 ben dediğimi tekrar ediyorum. Madem hayvanlar gibi toprak olacaksak neden akıllı yaratıldık veya "oluştuk" sizin deyiminize göre? Bu sebep bile bir mantık içeriyor öteki dünya inancı için ve daha Kur'an da nicesi var. Okuyun hocam sadece bunu diyorum. Inanmak size kalmış. Bu arada bu ülkede dinle susturulmak falan bir şey diyen arkadaş vardı ona da söyleyeyim kim dinini özgürce yaşayamıyor ülkede? Ister ateist ol ister hristiyan...
Bu yazıma bile söylerler aşağılıyorsunuz sizz falan diye. Hocam aşağılayan kim Allah aşkına ya? Ateist de olsa müslüman da o kendini ilgilendirir. Ben kişinin karakterini baz alırım normal hayatımda. Yalnız işin şakası bilimi kullanıp müslümanları baya gördünüz ha 😀 helal olsun ne diyelim. Vesselam...

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Demek istediğim, kanitlanabilirliginin kesin olamayacağı. Sadece dünyanın oluşunun 9839383. Teorilerinden bilimsel olarak en mantıklı olması sebebiyle bigbang patlamasının ön görüldüğü

Kanka orada farklı bir olay var , evrim bir kanundur, evrim teorisi bu kanunu, bu işleyiş sürecini açıklayan anlatımlar bütünüdür, evrim çok kolay bir şekilde kanıtlanabilen bir şey, i yüzden evrim teorisi de çok güçlü bir teoridir.

"Teorinin kanıtlanması" bir şey bilimde olmaz zaten, "kanunlar" kanıtlanır, teoriler gelişir, ama GÜÇLÜ TEORİLER hicbirşekilde kolay kolay hatta hiçbir zaman kökten değişmez.

ya da insanları suç işlemekten ne alıkoyacak?

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Başka galakside belki canlılar var ama biz bunu göremeyiz çünkü sizin reddettiğini bilim o kadar ilerleyemedi ama bunun üzerine çalışıyorlar diyeceksin onlar bizi görmüyor mu ışık zaman gecikmesi denen durum var uzak mesafeden bakıldığında dünyaya bizi görmezler çünkü biz yakın tarihteyiz ana bizim ışığımız oraya milyar yıl sonra gidecek bu yüzden uzaya baktigimizda bizden başka canlı göremiyoruz ayrıca şunu demeliyim ki biz o kadar gelişmedir daha kendi uydumuz olan aya gitmek bile şu şartlarda çok masraflı ve çok zor
bilimi reddetmiyorum sadece evrenin kendi kendine oluşmasının imkansız olduğunu düşünüyorum

thes0n

80+
Kanka orada farklı bir olay var , evrim bir kanundur, evrim teorisi bu kanunu, bu işleyiş sürecini açıklayan anlatımlar bütünüdür, evrim çok kolay bir şekilde kanıtlanabilen bir şey, i yüzden evrim teorisi de çok güçlü bir teoridir.

"Teorinin kanıtlanması" bir şey bilimde olmaz zaten, "kanunlar" kanıtlanır, teoriler gelişir, ama GÜÇLÜ TEORİLER hicbirşekilde kolay kolay hatta hiçbir zaman kökten değişmez.
150 yıl sonra tutunduğun teoriler yıkılabilir geçmişteki teorilerin yıkıldığı gibi

Top Bottom