Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
ya da insanları suç işlemekten ne alıkoyacak?
Dünya hayatı kanka, çin şuan dinsiz, kaos mu var? Hayır, cezalar var, insanlar geldikleri bir hayatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Avrupa şuan dinsiz (hristiyan ama yaşamıyorlar) , Avrupa da şuan kaos mu var ? Hayır kanunlar var , BİRTANE de hayatları var , en iyi şekilde yaşamak istiyorlar, mesela birkere geldikleri hayatta kimse 50 yıl hapse mahkum olmak istemez. Afganistan'da şuan din hüküm sürüyor, düzen mi var? İyilik mi var?

Dediğin doğru, özellikle eski çağlarda, dinin insanları kontrol etmek gibi bir amacı var , hâlâ da var , ama görüyoruz ki die kotnrol edilen ülkeler, edilmeyenlere göre daha iyi değil, hatta daha kötü.
Kimse samimi olarak İsviçre'de yaşamak varken, Afganistan'da yaşamak istemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

150 yıl sonra tutunduğun teoriler yıkılabilir geçmişteki teorilerin yıkıldığı gibi
Xd

150 yıl sonra tutunduğun teoriler yıkılabilir geçmişteki teorilerin yıkıldığı gibi
Xd

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,075
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Konu sahibine nerede hakaretim var? Bide bu konudan bahsetmedim o mesajda

Yaw nerden biliyon ahiretin cennetin vaar olduğunu gittin mi?
IMG_2023.jpeg

Benim mesajimi kime yazdigim belli etiketleyince yazdigim kisi sandim otomatik olarak karismis hala dedigimin arkasindayim arkadasa durduk yere zavalli vs dedi ve hala allahin varligini kanitlayamadi

evet kanunlar var. insan yapımı kanunlar sayesinde düzende duruyor. kanunların adil olduğunu düşünmüyorsundur ama?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget
Yok kanka bazı teoriler var yüzyıllardır on görüyor bazıları var yıkılamayacak güçlükte kanıtlar içeriyor.

(bkz. Izafiyet teorisi)

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,075
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
tanrının varlığına inanmamak çok aykırı bir şey tamam hadi belki hani islamdan şüphe edebilirsin falan ama tamamen rastgele her şeyin rastgele olabileceğini düşünmek için deli olmak gerekir tanrının varlığına inanmayan insanlar astroloji gibi değişik şeylere inanıyor veya bilim bilimdeki çoğu teoriyi kanıtlayabilirmisin hayır gerçek nihai değer çok farklı olabilir bu arada inanmanızın bir önemi olduğunu da düşünmüyorum sizin inanmanız veya inanmamanız kimseye fayda veya zarar vermiyor ama inanmayan insanların huzurlu olduğuna inanmıyorum
Buyuk fontla yazman seni hakli yapmiyor bu adamin herseyin rasgele olusmasina verdigi ihtimal tanrinin gercek olma ihtimalinden daha yuksek madem sonsuz gucte bir ustun varliksin neden insan yaratirsin zaten ne yapacsgini biliyorsun kaderi belli inancina gore ve bu insanin zaten yasamasina ihtiyacin yok

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
evet kanunlar var. insan yapımı kanunlar sayesinde düzende duruyor. kanunların adil olduğunu düşünmüyorsundur ama?
Mesela hangi kanun adil değil, şüphesiz tamamının adil olması imkansız, ama ağır çoğunluğu adil, mesela bana İsveç, İsviçre anayasasında adil görmediğin bir kanun söyle (şüphesiz var, ama ağır çoğunluğu gayet okey)

Buyuk fontla yazman seni hakli yapmiyor bu adamin herseyin rasgele olusmasina verdigi ihtimal tanrinin gercek olma ihtimalinden daha yuksek madem sonsuz gucte bir ustun varliksin neden insan yaratirsin zaten ne yapacsgini biliyorsun kaderi belli inancina gore ve bu insanin zaten yasamasina ihtiyacin yok
Öyle deme, büyük fontla yazınca korkuyoruz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan
Mesela hangi kanun adil değil, şüphesiz tamamının adil olması imkansız, ama ağır çoğunluğu adil, mesela bana İsveç, İsviçre anayasasında adil görmediğin bir kanun söyle (şüphesiz var, ama ağır çoğunluğu gayet okey)
aslında demek istediğim olay düzen için aslında dine gerek olmadığı. tabii ki hatalar olacak uygulamada tabii ki hatalar olacak ama dinin kurallarına göre bile daha düzgün olan bir şey var.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,075
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Evrenin rasgele varolmasina inanmiyorsunuz ama gokten indirilen kitabin yillarca ezberde tutularak ta 4 halife zamanina kitap haline getirilene kadar hic degistirilmemis olmasina doga ustu (hicbir kaniti olmayan)mucizelere inanmanizda ayri bi komik

thes0n

80+
büyük font a takıldın güneşin doğmasına batmasına gerek yok gibi bir şey bu dediğin güneşin hangi saatte batacağını bilirsin ama genede her sabah güneş doğuyor

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
aslında demek istediğim olay düzen için aslında dine gerek olmadığı. tabii ki hatalar olacak uygulamada tabii ki hatalar olacak ama dinin kurallarına göre bile daha düzgün olan bir şey var.
Ne demek istediğinizi anlayamadım. Dinin kanunlarını mi savunuyorsunuz, yoksa modern hukuk gibi kanunları mi? Ben modern hukuku savunuyorum, kusursuz olmadığını da biliyorum, ağırlık olarak iyiyse yeterli, çünkü bu Allah'ın, tanrının kanunu olmadığı için, değişmeye, gelişmeye, tartışılmaya açık, sorgulanabilir, kutsal değil. Tanrının kanunlarını tartisamazsjnjz, o yüzden toplumu yok eder.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
büyük font a takıldın güneşin doğmasına batmasına gerek yok gibi bir şey bu dediğin güneşin hangi saatte batacağını bilirsin ama genede her sabah güneş doğuyor
Bu nasıl bir cümle kanka, yemin ederim hİçbirşey anlamadım.

Top Bottom