Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Enes Budak
Her şeyin kusursuz olmasına inanmış olman üzücü en basitinden sürekli sırt ağrısı çekmemiz evrimsel süreçte atalarımızın 2 ayak üstüne çıkıp tüm yükü omurgalarimiza bindirmesi ayrıca güzellik göreceli bir kavramdır sana güzel gelen şey başkasına güzel gelmeyebilir ve şu da bir gerçektir ki evrimlesmek uzun süre içerisinde gerçekleşen ve çeşitli sıkıntılar ve fayda sağlayan bir şey. Sen bir de bunların tesadüf olmasına inanıyorsan ne anlatayım gibi bir şey demişsin peki şunu sormak istiyorum. Neden sadece İslam? Madem bir yaratıcıya inanmak zorundayız neden bu sadece İslam?
Basit bir şekilde ChatGPT ye sordum.bunu söyledi. Bu kadar inanç içerisinde neden birine inanalım?
Dünya üzerinde kaç tane inanç var?

Dünya üzerinde tam olarak kaç tane inanç olduğu kesin bir şekilde belirlenemez, çünkü inançlar ve dinler zaman içinde değişir, evrilir ve yeni inanç sistemleri ortaya çıkar. Ancak, genel olarak büyük dinler ve inanç sistemleri birkaç ana grupta sınıflandırılabilir:

1. Dünya Dinleri: Bunlar büyük ve yaygın olarak bilinen dinlerdir. Örneğin:

Hristiyanlık

İslam

Hinduizm

Budizm

Yahudilik

Sihizm

Taoizm

Şintoizm

2. Yerel Dinler ve İnançlar: Birçok toplumun kendi kültürel bağlamında ortaya çıkmış, genellikle küçük topluluklar tarafından takip edilen yerel inanç sistemleri vardır.

3. Yeni Dini Hareketler: 20. yüzyılda ve sonrasında ortaya çıkan bazı yeni inançlar, bunlar bazen modern dini hareketler veya eklektik inanç sistemleri olarak adlandırılabilir.

4. Felsefi ve Manevi İnançlar: Din olmamakla birlikte, bazı felsefi ve manevi yaklaşımlar da insanların yaşamlarını anlamlandırmalarında etkili olabilir. Örneğin, ateizm, agnostisizm, spiritizm gibi düşünce sistemleri de bu kapsama girer.

Dünyada binlerce farklı inanç sistemi bulunmaktadır. Bazı tahminlere göre, sayılar 4.000'in üzerinde olabilir. Bununla birlikte, dünya genelindeki küçük inançlar ve mezhepler göz önünde bulundurulduğunda bu sayı çok daha fazla olabilir.
Dayı bunlara göre evren kusursuz.
O sırada evrenin merkezindeki karadelikler her saniye bir güneş kütlesi yutuyor, yikdizlar patlıyor, gezegenler, sistemler yok oluyor, sistem kaos üzerine kurulu, ve entropi günden güne artıyor :) , komedi bunlar ya .
Mesaj otomatik birleştirildi:

sen ol kolay gelsin sana
Niye kanka gel birlikte olalim, sonuçta incildeki her bilgi kanıtlanmış olsa sınavın anlamı kalmaz , ban yanarsın ateşlerde.

Dünya üzerindeki 8 milyar insandan 1.5 milyarının doğru yolda, diğer 6.5'inin direkt imansız olarak cehennemde sonsuz azaba çarptırılacağına inanmak bile başlı başına komik bir olay.

dnzz

80+
O sırada evrenin merkezindeki karadelikler her saniye bir güneş kütlesi yutuyor, yikdizlar patlıyor, gezegenler, sistemler yok oluyor, sistem kaos üzerine kurulu, ve entropi günden güne artıyor :) , komedi bunlar ya .
Ayrıca evreni yutan karadelik de uzay-zaman olmuyor ve bizim fizik yaralarımız işlevsiz bir hal alıyor bu da ayrı bir detay

SamiPRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Sami Yusuf Aksu

Niye kanka gel birlikte olalim, sonuçta incildeki her bilgi kanıtlanmış olsa sınavın anlamı kalmaz , ban yanarsın ateşlerde.

Dünya üzerindeki 8 milyar insandan 1.5 milyarının doğru yolda, diğer 6.5'inin direkt imansız olarak cehennemde sonsuz azaba çarptırılacağına inanmak bile başlı başına komik bir olay.
sonsuz cehennem olucağını kim dedi sana

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
yolcu arslan
Big Bang gerçeği karşısında, önceleri ateist olan fakat sonradan Allah’ın varlığını kabul eden tanınmış felsefeci Anthony Flew, şöyle diyor:

“İtiraflarda bulunmanın insan ruhuna iyi geldiğini söylerler. Ben de bir itirafta bulunacağım: Big Bang modeli, bir ateist açısından oldukça sıkıntı vericidir. Çünkü bilim, dini kaynaklar tarafından savunulan bir iddiayı ispat etmiştir: Evrenin bir başlangıcı olduğu iddiasını.”
Henry Margenau, Roy Abraham Vargesse. Cosmos, Bios, Theos. La Salla IL: OpeN Court Publishing, 1992, s. 241

1739819443934.png

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Enes Budak
İmansizlar nereye gidiyor? Kur'an'ı hiç okudun mu?
Âyetlerimizi yalanlayan ve büyüklenip onlardan yüz çevirenlere gelince, işte onlar ateşin yoldaşlarıdır ve orada sonsuza dek kalacaklardır. Araf 36

Âyetlerimizi inkâr edenleri pek yakında korkunç bir ateşe sokacağız. Onların derileri kızarıp kavruldukça, yerlerini başka derilerle değiştireceğiz ki, azabı hiç aralıksız tatmaya devam etsinler. Şüphesiz ki Allah, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.
Nisa 56

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Enes Budak
Big Bang gerçeği karşısında, önceleri ateist olan fakat sonradan Allah’ın varlığını kabul eden tanınmış felsefeci Anthony Flew, şöyle diyor:

“İtiraflarda bulunmanın insan ruhuna iyi geldiğini söylerler. Ben de bir itirafta bulunacağım: Big Bang modeli, bir ateist açısından oldukça sıkıntı vericidir. Çünkü bilim, dini kaynaklar tarafından savunulan bir iddiayı ispat etmiştir: Evrenin bir başlangıcı olduğu iddiasını.”
Henry Margenau, Roy Abraham Vargesse. Cosmos, Bios, Theos. La Salla IL: OpeN Court Publishing, 1992, s. 241

Alıntıyı görüntüle
Ee? Bende sana tam tersini söyleyen, çok daha bilinen, bir felsefeci değil, bir bilim insanı olan onlarca isim sayayım. Ne oluyor?

Dindarken dinsiz (ateist veya agnostik) olan ve evrenin bir Tanrı tarafından yaratılmadığını, kendi kendine var olabileceğini savunan 5 bilim insanı:

1. Carl Sagan – Gençliğinde Yahudi kültüründe yetişti ancak zamanla ateist oldu. Evrenin bilimsel yasalarla kendi kendine var olabileceğini savundu.

2. Stephen Hawking – Anglikan bir ailede büyüdü ancak zamanla ateist oldu. Evrenin Tanrı olmadan da var olabileceğini ve kuantum mekaniği ile kendi kendine oluşabileceğini öne sürdü.

3. Richard Dawkins – Gençliğinde Hristiyandı ancak evrim ve bilimsel düşünceye yöneldikçe ateist oldu. Evrenin doğaüstü bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan var olabileceğini savundu.

4. Peter Higgs – Higgs bozonunu keşfeden fizikçi. Gençliğinde Hristiyan bir çevrede büyüdü ancak sonradan ateist oldu ve evrenin varlığı için doğaüstü bir açıklamaya gerek olmadığını belirtti.

5. Edward Witten – Sicim teorisinin önde gelen isimlerinden biri. Dini inançla büyüdü ancak zamanla agnostik oldu ve evrenin doğa yasalarıyla açıklanabileceğini savundu.

Bu bilim insanları, evrenin kökenini açıklarken doğaüstü bir güce ihtiyaç duymayan bilimsel modelleri desteklediler.

Buradaki isimler senin "ateistken, dindar olan , felsefeci" nden çok daha tanınan, önemli isimler.

cehenneme gidiyor ama yanlış hatırlamıyorsam cezalarını çektikten sonra cennete girebilcekler diye hatırlıyorum
Hayır kendi dinini bile bilmiyorsun.
İmanı olmayan herkes (eğer Afrika'da bir kabilede ise ve HİÇBİR ŞEKİLDE iman etme şansı yoksa gitmez, veya deli veya bebekken öldüyse..) ,SONSUZA KADAR CEHENNEMDE YANACAKTİR. Senin dinini senden çok daha iyi bilmem tuhaf değil mi? Çünkü Kur'an-ı birçok kez okudum, birsürü "sahih" hadis okudum, tefsir okudum, ve agnostik oldum.

Ayrıca evreni yutan karadelik de uzay-zaman olmuyor ve bizim fizik yaralarımız işlevsiz bir hal alıyor bu da ayrı bir detay
İşin komiği ne biliyor musun, bana "Müslümanlık" dersi vermeye çalışanların %95'inden daha çok din okudum, kuran, hadis okudum, siyer okudum..

Adam evrimi kabul etmiyor la ;) , ben bu adam Dünya düzdür, Güneş Dünya'nın etrafında dönüyor dese şaşırmam aga.

SamiPRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Sami Yusuf Aksu
Ee? Bende sana tam tersini söyleyen, çok daha bilinen, bir felsefeci değil, bir bilim insanı olan onlarca isim sayayım. Ne oluyor?

Dindarken dinsiz (ateist veya agnostik) olan ve evrenin bir Tanrı tarafından yaratılmadığını, kendi kendine var olabileceğini savunan 5 bilim insanı:

1. Carl Sagan – Gençliğinde Yahudi kültüründe yetişti ancak zamanla ateist oldu. Evrenin bilimsel yasalarla kendi kendine var olabileceğini savundu.

2. Stephen Hawking – Anglikan bir ailede büyüdü ancak zamanla ateist oldu. Evrenin Tanrı olmadan da var olabileceğini ve kuantum mekaniği ile kendi kendine oluşabileceğini öne sürdü.

3. Richard Dawkins – Gençliğinde Hristiyandı ancak evrim ve bilimsel düşünceye yöneldikçe ateist oldu. Evrenin doğaüstü bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan var olabileceğini savundu.

4. Peter Higgs – Higgs bozonunu keşfeden fizikçi. Gençliğinde Hristiyan bir çevrede büyüdü ancak sonradan ateist oldu ve evrenin varlığı için doğaüstü bir açıklamaya gerek olmadığını belirtti.

5. Edward Witten – Sicim teorisinin önde gelen isimlerinden biri. Dini inançla büyüdü ancak zamanla agnostik oldu ve evrenin doğa yasalarıyla açıklanabileceğini savundu.

Bu bilim insanları, evrenin kökenini açıklarken doğaüstü bir güce ihtiyaç duymayan bilimsel modelleri desteklediler.

Buradaki isimler senin "ateistken, dindar olan , felsefeci" nden çok daha tanınan, önemli isimler.

İmanı olmayan herkes (eğer Afrika'da bir kabilede ise ve HİÇBİR ŞEKİLDE iman etme şansı yoksa gitmez, veya deli veya bebekken öldüyse..) ,SONSUZA KADAR CEHENNEMDE YANACAKTİR. Senin dinini senden çok daha iyi bilmem tuhaf değil mi? Çünkü Kur'an-ı birçok kez okudum, birsürü "sahih" hadis okudum, tefsir okudum, ve agnostik oldum.
sen bilim hakkında herşeyi biliyormusun insanlık hali olarak karıştırmak gayet normal bir şey

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Enes Budak
sen bilim hakkında herşeyi biliyormusun insanlık hali olarak karıştırmak gayet normal bir şey
Bilimi hiçkimse "tamamen" bilemez , binlerce farklı dala ayrılıyor, ben bilimin hepsini bilmeyi bırak %000000000.1'ini biliyorsam çok şanslı hissederim. Sen dinin hakkında "çok temel" bir gerçeği bilmiyorsun, bu benim bilim konuşup yerçekimini bilmemem gibi bir şey. Sana detay bir şey sormadım, her müslümanın bilmesi gereken, çok temel bir soru sordum..

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sami Yusuf Aksu
Birkaç sorumu dürüst bir şekilde cevaplar mısın?

1-Bu evrenin bile bir yaratıcısı varsa, O'ndan daha güzel, büyük, ulu olan Allah'ın nasıl olmasın, Kur'an'da mı yazıyor diyeceksin?

2-Samimi bir şekilde soruyorum, sana yemin ederim samimi soruyorum, hayatında hiç bilim kitabı okudun mu? Evrim kitabı okudun mu? Yoksa sağdan soldan bulduğun seyleri kopyala yapıştır mı yapıyorsun? Lütfen dürüst ol.

Bu ikisini cevapla başka sorularımda var.
bende sana soru sorucam
Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin sen ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
yolcu arslan

Ben bu konuşmaları daha önce yaptım. Genelde susup giderler. Fakat konuşma senin neye inandığın ile alakalı biter ben inanmaya devam ederim sense şüphe içinde kalmaya.

Genetiğe DNA veya hücreyi labaratuvarda birkez bile incelediysen yada ilkokulda soğan deneyne katıldıysan bile bir yaratılış olduğunu görebilirsin.
Evrim dediğin şey için kanıt gerekir misal maymundan geldik denir insan olduk peki ara form? Yok. Yani 20 yıldır ben görmedim. Ardi yi gösteriyorlardı mesela halbuki bir maymun türü olduğu ortyaya çıktı.

Bigbang dedin unutma bigbang direk yaratılış demek zaten. Çünkü başka izahı yok. Bigbangle evrim çok alakasızdır çünkü evrim iddiası dünya içinde oluşan olgudur dışında değil.

Evrimin olması için mutasyon olması lazım (ninja kablumbağa/hulk/örümcek adam varyasyonu gibi) ama mutasyon %98 zararlı bir şeydir.

RİCHARD DAWKİNS FAYDALI TEK BİR MUTASYON VAR MIDIR SORUSU: DÜŞÜN DÜŞÜN YOKTUR İŞİM DİYEREK CEVAPSIZ KALIYOR SORU.

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Aynen kardeşim, ne kullanıyordun bu arada?
kanıtla? uzay zamanı büken kütle sebebiyle bükülen uzay zamanda harekete geçen cisimler bu sebepten değil de kütle var diye mi kütleye doğru hareket ediyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,287
Üyeler
168,275
Son üye
WiseSigorta
Top Bottom