Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

penthaL

80+
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
efe araci
Evrimin bir teori olduğunu savunmak bana göre bilim adamlarına ve yıllarca olan çalışmalara hakaret olur gibi size katılıyorum.

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Sefer
Evrim ne alaka doğa kendini yeniliyor işte. Sobahar yaz kış ilkbahar gibi düşün. Ne bu hep bilim de bilim, bilim de bilim yeter gına geldi. Çok biliyorsanız okuyun ülkeye katkınız olsun, bilim adı altında bu forumda çekişmeyin. Vakit kaybı.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,731
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Felsefe konuları bu forumda son zamanlarda çok türemeye başladı sanki hep şöyle konular var "tanrı var mı" "evrim gerçek mi" vs vs. Niye böyle oluyor meraktan soruyorum :D
Harbiden insan naparsa yapsın neye inanmak isterse inansın ben saldım artık bu muhabbetleri.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun.

Biz yinede bilim adamlarına bakalım.

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa Kemal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

Bir insanın inançsızlığını anlarım deistir ateisttir agnostiktir inançsız olmasını bir teoriye bağlamak ben buna inanıyorum demesi çok gülünç.
Yani zırtapozun biri çıkıyor hey arkadaşlar her şey rastlantısal olarak oluştu biliyor msunuz diyor(Lamarch) sonra bu hırbonun sözünü duyan darwin gibi birisi gidip sağa sola bakıyor evet rastlantı diyor herkeste inanıyor.

Evrime inananları malum partiye inanan insanlara benzetiyorum ışık gördüler mi sinek gibi oraya gidiyorlar.
20-30 yıl sonra insanlar utanacak bu teoriye inandıkları için kanıt olmaması da apayrı bir durum.
Birisi sizinle fena dalga geçiyorda neyse. Köprü var satılık oraya alalım evrimcileri.

Son düzenleme:

penthaL

80+
Biz yinede bilim adamlarına bakalım.

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa Kemal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

Bir insanın inançsızlığını anlarım deistir ateisttir agnostiktir inançsız olmasını bir teoriye bağlamak ben buna inanıyorum demesi çok gülünç.
Yani zırtapozun biri çıkıyor hey arkadaşlar her şey rastlantısal olarak oluştu biliyor msunuz diyor(Lamarch) sonra bu hırbonun sözünü duyan darwin gibi birisi gidip sağa sola bakıyor evet rastlantı diyor herkeste inanıyor.

Evrime inananları malum partiye inanan insanlara benzetiyorum ışık gördüler mi sinek gibi oraya gidiyorlar.
20-30 yıl sonra insanlar utanacak bu teoriye inandıkları için kanıt olmaması da apayrı bir durum.
Birisi sizinle fena dalga geçiyorda neyse. Köprü var satılık oraya alalım evrimcileri.
Ulan evrimle alakalı tek bir bilimsel cümle yok mesajının içinde. :D Konumun içinde tanrı kelimesi bile geçmiyor hemen tanrıyı kanıtlamaya çalışmış gariban. "Biz yine de bilim adamlarına bakalım." diyip bilim adamlarının tanrı hakkındaki yorumlarını sayıyor bir de. Ulan evrimin ispatlanmış bir gerçek olmadığını gösteren tek bir tane bilimsel çalışma göstersene? "İnançsız olmasını bir teoriye bağlamak" derken? Konunun içinde inançla dinle alakalı tek bir kelime yok. 2 kişi de şu elemanın yorumunu beğenmiş şaka gibi. :D

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
M.Rüzgar Özen
Ban kokusu alıyorum, bağnazlar geliyor.

Top Bottom