Neler Yeni

Excalibur G870 almak mantıklımı?

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Casper alınmaz. Bu fiyata zaten daha iyi işlemcili laptoplar var.
Örnek olarak bunları atıyorum...

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Efe Zobu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
casperların geneline önyargınız var sanırım direkt marka model dinlemeden casper alınmaz demişsiniz fakat bu attıklarınız arasından birini seçicek olsanız hangisi daha iyi olur? Dell kaliteli marka ama Hp victus modellerinin kasaları okadar kaliteli değil diye biliyorum.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
casperların geneline önyargınız var
Ön yargı var evet ama o kadar da iyi şeyler üretmiyorlar, sadece bilgisayarda değil. Zamanında tanıdıktan, benim elime tamir edilmesi için gelen ya da kendim alıp bilgisayarını, telefonunu, tabletini deneyimleme şansı bulmuş biri olarak bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bir bilgisayarcı da "fazla alınmadığı için marka parçaların üretimini fazla yapmıyor bu yüzden de pahalı oluyor" demişti. Hp daha iyi bir seçenek Casper'dan ama ben örnek olarak attım "bu fiyata böylesi var" hesabı. Dell-Asus zamanında deneyimlediğim için önerebilirim bir sorunla karşılaşmadım veya aldırdığımda sorunlu çıktı diyende olmadı. Acer niye önermedin dersende şu an Acer garanti servisiyle sorunu olan bir kuzenim var ve bunu sadece kuzenim yaşamadı. Mahkemede karar bilgisayarın ücretsiz tamir görmesi veya değişim kararı çıkmadan bir şey yapmıyorlarmış. Bunu da bir bilgisayarcı söylemiş kuzenime (tamir için götürdü ama adam mahkemeye ver dedi).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ön yargı var evet ama o kadar da iyi şeyler üretmiyorlar, sadece bilgisayarda değil. Zamanında tanıdıktan, benim elime tamir edilmesi için gelen ya da kendim alıp bilgisayarını, telefonunu, tabletini deneyimleme şansı bulmuş biri olarak bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bir bilgisayarcı da "fazla alınmadığı için marka parçaların üretimini fazla yapmıyor bu yüzden de pahalı oluyor" demişti. Hp daha iyi bir seçenek Casper'dan ama ben örnek olarak attım "bu fiyata böylesi var" hesabı. Dell-Asus zamanında deneyimlediğim için önerebilirim bir sorunla karşılaşmadım veya aldırdığımda sorunlu çıktı diyende olmadı. Acer niye önermedin dersende şu an Acer garanti servisiyle sorunu olan bir kuzenim var ve bunu sadece kuzenim yaşamadı. Mahkemede karar bilgisayarın ücretsiz tamir görmesi veya değişim kararı çıkmadan bir şey yapmıyorlarmış. Bunu da bir bilgisayarcı söylemiş kuzenime (tamir için götürdü ama adam mahkemeye ver dedi).
Kullanan vardır memnundur o ayrı teknoloji işi şans işi tabii ki ama biz o şansı arttırmak için böyle önerilerde bulunuyoruz ve bana göre Casper o şansı düşürüyor. Ben yaşadıklarımı anlattım, bir başkası da kendi yaşadıklarını anlatır ona göre sonuç çıkar ortaya.

yusuf34

80+ Silver
hocam dell al kafan rahat etsin

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Mahir Cengiz

NethroN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Batuhan Akbaba
G870 model cihazım var. 2023 Ocak ayından beri aktif şekilde kullanıyorum.

Özellikleri: i7 12650h - 32 GB ram - rtx 3060 6gb - 500 gb ssd - 15.6 144 hz

Artıları:

1) Metal bir kasaya sahip oldukça da sağlam
2) Fan çıkışı arkadan olduğu için ısınma sonucu şarj kablosuna bir zarar vermiyor.
3) Fanları güçlü sıcaklık anlamında bir sorun yaşamadım bazen aynı anda birden fazla oyun açmam gerekiyor. Bu durumda turbo fanı devreye sokmanız yeterli. (Birisi mmorpg diğeri de cs yada rust oluyor genelde.)
4) Yazılımsal olarak driverları içerisinde geliyor zaten usb şeklinde veriyorlar. Malum toplama bir bilgisayar aslında sitelerinden de indirebilirsiniz.
5) Ekran olarak 144 Hz yeterli bir değer. Fazlası için harici monitör kullanıyorum. Renkleri güzel ips bir ekrana sahip.
6) Alt kapaktaki ızgaralar doğru konumlandırılmış. Başarılı.

Eksileri:

1) Excaliburun kendi uygulamasında bazen anlık olarak değer göstermeyebiliyor kapatıp açmak gerekiyor. Çokta önemli değil farklı programlar kullanıyorum.
2) Bios ekranı hala eski tip bioslardan güncel bir arayüze sahip değil.
3) İçerisinde sata bağlanabilecek bir yeri yok 2. m2 girişi de yok kontrol ettiğimde göremedim.
4) Ekran çerçevesinin alt kısmı bir tık kalın.
5) SD kart girişi yada micro sd kart girişi yok.

Özet: Genel olarak ciddi bir problemi yok. Bugüne kadar bir sorun yaşamadım. Bende casper karşıtıydım güvenmiyordum ancak F/P noktasında dengi sistemler ile arasında 10 15 bin fark vardı benim aldığım dönemde şans vermek istedim pişman değilim. 2 kişiye daha aldık tavsiyem üzerine onlarda memnun. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Asla bir masaüstü performans alamazsınız laptoplardan, marka ne olursa olsun, bunun bilincinde bakarsanız sizin için sonuçlar üzücü olmaz.

Top Bottom