3000'i bulmazsa iyi olur hocam ama yine de üst sınır için 3000 diyebilirim.Birkaç gün öncesine kadar NZXT Capsule 2800-3000₺ bandında seyrediyordu, yeni zamlanmış. Tekrardan inerse tercih edilebilir.
Maksimum bütçe ne kadar? Ona göre alt ya da üst seçenekleri önereyim.
kendisi videoda olmayacağı için yaka düşünmedim ama masaüstü mikrofona göre avantaj/dezavantajları var mı? ses kalitesi fark eder mi?Boya alabilirsin yaka istersen.
Benzer fiyatlara büyük çaplı, mobil olmayan cardioid bir mikrofon alırsan sesi daha iyi olur tabii ki ama bu mikrofondan stabil olarak düzgün bir ses almak için sürekli kaynağın dibinde olmalı. Belki bütçen dahilinde mikrofon + destek kolu alabilirsen masanın sağından solundan ağzına yaklaştırabilir. Sürekli sabit duruyorsa sağa sola dönmüyorsa konuşurken (başka monitöre bakmak gibi) veya ilerde kağıtta, masada, beyaz tahtada vb bir içerik planınız yoksa masaüstü almak daha mantıklı olur. Direkt masanın üstünde durursa konuşurken aşağı bakması vb gerekebilir mikrofonun alım kapasitesine göre. Ya da bir yükselti üzerinde ağzının önünde duruyor olacak mikrofon.kendisi videoda olmayacağı için yaka düşünmedim ama masaüstü mikrofona göre avantaj/dezavantajları var mı? ses kalitesi fark eder mi?
anladım hocam dediğiniz gibi destek kolu ile beraber alabilirim.Benzer fiyatlara büyük çaplı, mobil olmayan cardioid bir mikrofon alırsan sesi daha iyi olur tabii ki ama bu mikrofondan stabil olarak düzgün bir ses almak için sürekli kaynağın dibinde olmalı. Belki bütçen dahilinde mikrofon + destek kolu alabilirsen masanın sağından solundan ağzına yaklaştırabilir. Sürekli sabit duruyorsa sağa sola dönmüyorsa konuşurken (başka monitöre bakmak gibi) veya ilerde kağıtta, masada, beyaz tahtada vb bir içerik planınız yoksa masaüstü almak daha mantıklı olur. Direkt masanın üstünde durursa konuşurken aşağı bakması vb gerekebilir mikrofonun alım kapasitesine göre. Ya da bir yükselti üzerinde ağzının önünde duruyor olacak mikrofon.
Yaka mikrofonlarını daha ucuza bulabiliyorsunuz. Sabitleme gibi dertleri yok. Dediğim gibi normal şartlar altında sesi daha kötü olabilir. Sadece mobil, kullanımı kolay, ucuz. Yüksek bütçelerde tabii ki çok yüksek kalitede kayıt yapabiliyorlar.
Giriş seviyesi bir şeyler alacağın için zaten her türlü post'a girmesi gerekir sesin. Biraz gürültü temizleme için. Bu fiyatlara profesyonel bir kayıt kalitesi zor ama yeterli de olur. HyperX Solocast seviyesinde bir şey alabilirsin.
Benim yönlendirmem çok doğru olmaz denemedim. Ama razer f/p için çok bulaşılacak bir marka değil. Genelde 15-20 yaş arası hedef kitlesi olan ürünlerinde led ışık, tasarım gibi şeylere odaklanan bir firma. Solocast kullanıcıları memnun ama hassas olduğuna dair yorumlar da gördüm. Yani açık alanda kayır, çevre sesleri, masa titreşimi gibi şeylerden etkilenebilir. Güzel bir izolasyonda güzel sonuçlar alınıyor. Fifine hakkında bilgim yok. Dediğim gibi aktif kullanan biri cevaplasa veya youtube'da birer tane inceleme izlesen yeterli olur. Bana sorduğun için cevapsız bırakmayayım dedim. Hediyenin sahibini hepsi memnun eder zaten sıkıntı yapmaanladım hocam dediğiniz gibi destek kolu ile beraber alabilirim.
peki bu seviyelerde hyperx solocast/ fifine k669/ razer v3 mini veya sizin düşünceniz hangisini önerirsiniz?
teşekkür ederimBenim yönlendirmem çok doğru olmaz denemedim. Ama razer f/p için çok bulaşılacak bir marka değil. Genelde 15-20 yaş arası hedef kitlesi olan ürünlerinde led ışık, tasarım gibi şeylere odaklanan bir firma. Solocast kullanıcıları memnun ama hassas olduğuna dair yorumlar da gördüm. Yani açık alanda kayır, çevre sesleri, masa titreşimi gibi şeylerden etkilenebilir. Güzel bir izolasyonda güzel sonuçlar alınıyor. Fifine hakkında bilgim yok. Dediğim gibi aktif kullanan biri cevaplasa veya youtube'da birer tane inceleme izlesen yeterli olur. Bana sorduğun için cevapsız bırakmayayım dedim. Hediyenin sahibini hepsi memnun eder zaten sıkıntı yapma![]()
O halde fiyatı düşerse üstte bahsettiğim NZXT'yi, diğer türlü de Maono PD100X'i öneririm. Ortamın akustiği kötüyse/dış ses varsa veya podcast/yayıncılık için de kullanılacaksa Maono'yu tercih etmek daha iyi olur.3000'i bulmazsa iyi olur hocam ama yine de üst sınır için 3000 diyebilirim.
Bu seçeneklerden hiçbirini önermem, fiyatına göre iyi değiller. Razer hariç diğerleri kötü denebilir hatta.hyperx solocast/ fifine k669/ razer v3 mini