F/P ucuz anakart önerileri

Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese iyi günler dilerim, şu anki anakartım gigabyte b450m h ama kitlendiği için tamir edilemezmiş her yolu denememe rağmen düzelmedi o yüzden yeni anakart alma kararı aldım o yüzden sizlere sormak istiyorum GTX 1050ti ekran kartı ve AMD Ryzen 5 3600 işlemcim var. Sizce anakart olarak ne almalıyım? Hem fiyatı uygun olsun hem de sıkıntı çıkarmasın, tavsiyeleriniz neler?

Merhaba herkese iyi günler dilerim, şu anki anakartım gigabyte b450m h ama kitlendiği için tamir edilemezmiş her yolu denememe rağmen düzelmedi o yüzden yeni anakart alma kararı aldım o yüzden sizlere sormak istiyorum GTX 1050ti ekran kartı ve AMD Ryzen 5 3600 işlemcim var. Sizce anakart olarak ne almalıyım? Hem fiyatı uygun olsun hem de sıkıntı çıkarmasın, tavsiyeleriniz neler?
İkinci el x570 bak uygun fiyata.

"

Kilitlenme ve Tamir Durumu

• Yazılımsal/BIOS Sorunları: Genellikle güncellemeler, BIOS sıfırlama veya ayar değişiklikleriyle çözülebilir ve tamir gerektirmez.
  • Aşırı Isınma: Soğutma çözülürse (fan temizliği, termal macun yenileme) sorun giderilebilir.
  • Donanımsal Arızalar (Güç Fazları, Kapasitörler, Çip Arızaları): Bu tür arızalar tamir edilebilir (örneğin, bileşen değişimi), ancak bu, anakart tamiri konusunda uzmanlık ve özel ekipman gerektirir. Küçük tamir atölyeleri genellikle bu seviyede tamirat yapmaz.
  • Fiziksel Hasar (Kırık Pinler, Sıvı Teması): Bu hasarların tamiri zor ve maliyetli olabilir; bazı durumlarda tamir ekonomik veya teknik olarak mümkün olmayabilir.
  • Özetle: Bir B450 anakartın arızası genellikle tamir edilebilir, ancak bu, hasarın ciddiyetine ve tamircinin yeteneğine bağlıdır.
    "
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el B450 almam sanırım ikinci el bilgisayar parçalarına pek güvenemiyorum ve öğrenciyim aldığımda bana sorun yaratsın istemiyorum. Peki, ASUS Prime B550M K ile MSI A520M A Pro arasındaki farklar nedir dostlar?
520 serisiyle Overclock yapamazsın. Bazı seçenekler biosta bulunmaz veya anakart desteklemez.
550 serisi alabilirsin.

Kitlenme derken neyden bahsediyor bios'tan bahsediliyorsa yapılabilir
faceit’e girebilmek için key management ayarları ile oynadım izlediğim bir videoda eleman öyle yapıyordu tam ayarı yaptım dedim “acaba bilgisayarı bozmazsın” hemen yorumlara baktım ve çoğu kişi bu durumdan mağduriyetini dile getirdi ben de görünce “aha scammer” dedim, kaydetmeden çıktım ama ekran gelmedi meğersem bu durum işte yabancı formlarda “bricked motherboard” diye geçiyordu Q flash desteği falan yok benimkinde o yüzden düzeltilemedi kaldı gitti, yeni bir anakart almak için para biriktiricem işte.

faceit’e girebilmek için key management ayarları ile oynadım izlediğim bir videoda eleman öyle yapıyordu tam ayarı yaptım dedim “acaba bilgisayarı bozmazsın” hemen yorumlara baktım ve çoğu kişi bu durumdan mağduriyetini dile getirdi ben de görünce “aha scammer” dedim, kaydetmeden çıktım ama ekran gelmedi meğersem bu durum işte yabancı formlarda “bricked motherboard” diye geçiyordu Q flash desteği falan yok benimkinde o yüzden düzeltilemedi kaldı gitti, yeni bir anakart almak için para biriktiricem işte.
BIOS'su yazmak için Q flash yöntemine gerek yok bios çipini söküp başka bir ortamda biosu atıp tekrar geri takarsan çalışır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,555
Üyeler
185,903
Son üye
lionelllll
Geri