Fan devri sıcaklık ilişkisi

Memoli12345

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
424
Arkadaşlar sistemimde ekran kartı ve işlemcinin fan devri artınca ısı artıyor azalınca düşüyor normalde fan devrinin artıp sıcaklığın düşmesi gerekmiyor mu? Msi afterburner ile oyundan bakarken böyle gözüküyor.

Arkadaşlar sistemimde ekran kartı ve işlemcinin fan devri artınca ısı artıyor azalınca düşüyor normalde fan devrinin artıp sıcaklığın düşmesi gerekmiyor mu? Msi afterburner ile oyundan bakarken böyle gözüküyor.
Bu kasanın hava akışının olmadığını gösterir.

Bu kasanın hava akışının olmadığını gösterir.
Kasanın önünde 3 fan mesh yapıda arkada 1 adet egzoz fanı var üstedede deepcoolun likit soğutma sistemi var işlemciyle entegreli nasıl hava akışı yok kasada?

Kasanın önünde 3 fan mesh yapıda arkada 1 adet egzoz fanı var üstedede deepcoolun likit soğutma sistemi var işlemciyle entegreli nasıl hava akışı yok kasada?
Dostum yani dediğine göre yorum yaptım kasanın içinde sıcak hava var olduğu için fan hızını arttırsanda sıcak üflüyor ondan dolayı derece artıyor yani söylediğin bu sonuca çıkıyor.

Dostum yani dediğine göre yorum yaptım kasanın içinde sıcak hava var olduğu için fan hızını arttırsanda sıcak üflüyor ondan dolayı derece artıyor yani söylediğin bu sonuca çıkıyor.
Ya havayı tahliye edemiyormu yani kasa?

dostum fan hızının artması ekran kartının ısındığı anlamına gelir o da soğutmak için fanı artırıyor kart örnek 80 derece olacağına fan 2000 de döndüğü için 70 lerde alıyorsun unutma fan dönüyorsa kart ısınıyordur yani yük biniyor bu gayet normal şöyle bir düşün

dostum fan hızının artması ekran kartının ısındığı anlamına gelir o da soğutmak için fanı artırıyor kart örnek 80 derece olacağına fan 2000 de döndüğü için 70 lerde alıyorsun unutma fan dönüyorsa kart ısınıyordur yani yük biniyor bu gayet normal şöyle bir düşün
1000 de dönerken 55 60 derece 1500 de dönerken 65 70 oluyor.

1000 de dönerken 55 60 derece 1500 de dönerken 65 70 oluyor.
gayet normal dostum anlamaya çalış
arabanın motoru gibi düşün radyatörü çalışmıyorken 80 derece çalışıyorken de 80 derece ama aradaki fark motor ısınıyor yük altında

Peki bişey sorucam power color red devil rx 6750 xt kullanıyorum valorantta en yüksek ayarlar 1000 1100 devir fanda 58 62 derece ne kadar normal?
gayet normal dostum çok iyi sıcaklık değeri ve fan değeri

Fan devrini 100 nasıl yapabilirim peki amd software dan denedim olmadı da.
neden öyle bir şey yapmak istiyorsun kartın şu değerlerde ısınmıyor kartın ısınması 80 dereceden sonra başlar fanı boşuna arttıracaksın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,198,210
Üyeler
190,328
Son üye
nazo93
Geri